Kaurialan koulun väistötilat ja niiden sisäilmatekniset tutkimukset

Kaurialan koulun väistön valmistelua HAMKin tiloihin Myllymäkeen on viety eteenpäin alkuvuoden aikana. Alun perin sisäilmateknisten tutkimusten väistötiloissa piti alkaa jo helmikuussa 2015.

Tutkimusten toimittaja ei kuitenkaan pystynyt käynnistämään tutkimuksia ajoissa ja myös sopimusteknisistä epäkohdista johtuen Linnan Tilapalvelut joutui vaihtamaan tutkimuksia suorittavaa konsulttiyritystä.

Tutkimustuloksia toukokuun alussa

Uudeksi toimittajaksi on valittu Sweco Asiantuntijapalvelut Oy, joka on jo aloittanut kohteen kenttätutkimukset. Tutkimustuloksia on odotettavissa toukokuun alkupuolella. Tutkimusalueena käsitellään tällä erää Metsola- ja Tapiola –rakennukset.

Ilmarilan tiloja ei ole ainakaan tässä vaiheessa tulossa Kaurialan koulun käyttöön eli niiden sisäilmateknistä kuntoa arvioidaan vasta myöhemmin.

Erikoisluokat: teknisen työn ja kotitalouden opetus

Kaikkien erikoisluokkien sijoittaminen Myllymäkeen olisi edellyttänyt myös Ilmarilan käyttöä Kaurialan väistötilana. Tämä ei ole kuitenkaan kiinteistönomistajan omien toimintojen sijoittumisen osalta mahdollista.

Kaupungin sisäilmatyöryhmä on kokouksessaan 14.4.2015 käsitellyt tilannetta ja todennut Kaurialan matalan rakennuksen osittaisen käytön erikoisluokkien osalta olevan mahdollista, mutta se edellyttää seuraavia sisäilmaa parantavia toimenpiteitä;

  • ikkunan ja ulkoseinän välisten tilkkeiden (riveet, villat) poisto ja ikkunalinjan tiivistäminen
  • rakennuksen ylipaineinen ilmanvaihto
  • ilmapuhdistimien käyttö opetustiloissa
  • mahdollisesti ionisoinnin käyttö ilman laatua parantavana toimenpiteenä (ei koekäytetty vielä loppuvuodesta 2014)
  • aiemmin toteutettujen alipaineistusten ym. ilmanlaatua parantavien toimenpiteiden jatkaminen

Edellä mainitut toimenpiteet tullaan suorittamaan kesän 2015 aikana ennen koulun alkua.

Lisäksi sisäilmatyöryhmä edellyttää oppilaiden ja henkilöstön jatkuvan oireseurannan toteuttamista sekä sisäilman seurantamittausten uusimista tulevan talvikauden (mittausjakso) aikana.

Lisätietoja
Antti Karrimaa
tilaajapäällikkö

ja 

Mika Metsäalho
rakennustekninen asiantuntija

Asiasanat: sisäilma, Kauriala
Viimeksi muokattu: 20.4.2015