Tapahtumahaku

Dokumenttielokuva Kiehumispiste Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Kumppanuustalo, Kirjastokatu 1

Vapaa pääsy

Uusi suomalainen dokumenttielokuva Kiehumispiste nähdään Kumppanuustalolla Pysäkin auditoriossa Hämeenlinnassa (Kirjastokatu 1, 2. krs) tiistaina 21.2.2017 klo 18.00. Esityksen järjestävät yhteistyössä Hämeen Setlementti ry ja Vapaaehtoiskeskus Pysäkki. Näytökseen on vapaa pääsy. Dokumenttielokuvan ikäraja on 7 vuotta. Auditoriossa on vain 78 istumapaikkaa ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Kiehumispiste on dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvapaikanhakijoihin – kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Se on tarkoitettu johdannoksi ja keskustelun herättäjäksi ja katsottavaksi kaikkialla siellä, missä ihmiset kohtaavat.

Kiehumispiste on Elina Hirvosen ohjaama ja Mouka Filmi Oy:n tuottama dokumenttielokuva. Elokuva on kuvattu vuoden 2016 aikana.
Elokuvan kehittelyä ja tuotantoa ovat tukeneet: Suomen Elokuvasäätiö, Avek, Yle, Kirkon mediasäätiö ja Taiteen edistämiskeskus.

Ohjaaja Elina Hirvonen on saanut henkilökohtaista työskentelyapurahaa Koneen säätiön tukemalta Sovun ja repeämän kuvat  -hankkeelta ja elokuvan ideaa on kehitelty Susanna Helken johtamassa Critical Cinema Lab -tutkimuslaboratoriossa (Aalto Yliopisto).

Dokumenttielokuva Kiehumispiste kestää 1,5 tuntia. Esityksen jälkeen on mahdollisuus jäädä keskusteluun, jota juontaa Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio. Tavoitteena on keskustelu, jossa ei lietsota vihaa, jossa ei ratkaista kaikkia ongelmia ja jossa ei kilpailla. Tavoitteena ei ole päätyä yhteen yhteiseen näkemykseen tai argumentoida toisia hiljaiseksi vaan se, että jokainen tuo esiin oman näkökulmansa.

Lisätietoja

Tarja Helanen

Puh.050 3742433
tarja.helanen(at)hameensetlementti.fi