Tapahtumahaku

Kirjastot ja kehitys -valokuvanäyttely

Hämeenlinnan pääkirjasto, Lukiokatu 2, Hämeenlinna

Vapaa pääsy

Hämeenlinnan pääkirjastossa on 20.2.-4.3.2017 on nähtävillä Kirjastot ja kehitys -valokuvanäyttely, jossa kertoo suomalaisten, namibialaisten ja tansanialaisten kirjastojen yhteistyöstä v. 2012–2017. Yhteistyön tarkoituksena on viedä tietoyhteiskunnan palveluja kirjastojen kautta ruohonjuuritasolle asti. Sen avulla esimerkiksi pienyrittäjät, naiset ja syrjäytymisvaarassa olevat nuoret Namibiassa ja Tansaniassa oppivat tietotekniikan ja tiedonhaun taitoja. Näin he pystyvät uusien taitojen avulla parantamaan sekä koulutustaan että omia elinolojaan.

Näyttelyssä kuvataan valokuvien avulla arkipäivän monenlaisia toimintoja Namibiassa ja Tansaniassa sekä näiden maiden kirjastoissa. Näyttelyn avajaisissa ma 20.2. klo 18 esitetään suomeksi tekstitetty dokumentti Street Librarian. (30 min) Kirjastot ja kehitys -kehitysyhteistyötä rahoittaa Suomen ulkoasiainministeriö ja hallinnoi Suomen kirjastoseura. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!


Kirjastot ja kehitys –hankkeella on parannettu kirjastojen palveluita Namibiassa ja Tansaniassa. Copyright: Kirjastot ja kehitys-hanke 

Hämeenlinnan kirjaston kotisivut.