Tapahtumahaku

Sibeliuksen syntymäpäivä

Sibeliuksen syntymäpäivän aattona torstaina 7.12. Sibeliuksen suvun haudoille viedään kynttilät Hämeenlinnan Sibelius-seuran toimesta. Tilaisuus alkaa kello 15 Sibeliuksen isän haudalta, Hämeenlinnan vanhalta hautausmaalta ja siitä jatketaan Ahveniston hautausmaalle äidin, siskon, isoäidin sekä enon ja tätien haudalle.

Sibeliuksen syntymäkotiin on säveltäjämestarin syntymäpäivänä vapaa pääsy klo 12-16 ja pihalla nautitaan kaupunginmuseon tarjoamaa kuumaa glögiä. Glögien ohella nautitaan myös Sibeliuksen musiikista. Vieraita viihdyttää päivän ajan pianisti Alina Egorova, joka soittaa Sibeliuksen pianotuotannon helmiä. Kello 14 Alina pitää hetken taukoa, kun illalla Verkatehtaan juhlakonsertissa esiintyvä jousikvartetti Meta4 piipahtaa syntymäkodissa. Lisätietoja museosta www.hmlmuseo.fi

Klo 15 on vuorossa seppelten lasku ja musiikkia Sibeliuksen patsaalla. Seppeleen laskevat Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeenlinnan Sibelius-seuran edustajat. 

Jousikvartetti Meta4 esiintyy Verkatehtaan Vanaja-salissa klo 19. Meta4 on Suomen menestyneimpiä jousikvartetteja. Ennen konserttia klo 18 alkavassa taiteilijatapaamisessa on haastateltavana Meta4-viulusti Minna Pensola. Lisätietoja konsertista.