Tapahtumahaku

Ystävä-ARXantai perheille

ARX-talo, Verkatehdas, Keinusaarentie 1, Hämeenlinna

Maksuton ohjelmasisältö

ARXin väki kutsuu perheitä ystäväteemaiseen tapahtumaan 10.2. klo 10-14 ARX-talolle Hämeenlinnaan. Ohjelmassa on Soivan Sammakon teatteria, ystävyysteemaisia työpajoja, uudistettu elämystila Minimuu, lukunurkkaus ja kirjastoleikki, näyttely ja kahvila.

Soiva Sammakko ja kadonnut talvi on vaasalaisen Teatteri Soivan Sammakon kevään 2018 uutta tuotantoa, ja samalla yhdeksäs osa Soiva Sammakko -sarjaan. Näytelmässä esiintyvät Pia Leinonen ja Joni Tiala.

Pia Leinonen nähdään Soiva Sammakko ja kadonnut talvi - esityksessä

Teatterisadun kautta tutustutaan ilmastonlämpenemiseen, luonnonsuojelukysymyksiin ja ihmisen vastuuseen elinympäristöstään. Soiva Sammakko ja Keijo Kettu haluaisivat laskea pulkkamäkeä, Amalia luistella ja Petula Pöllö hiihtää, mutta kunnon talvi loistaa poissaolollaan: lunta on Mesimetsässä vähänlaisesti ja jäälläkin on sulaa sohjoa. Ystävykset päättävät lähteä pohjoiseen etsimään kadonnutta talvea ja kunnon kinoksia.

  • Esitykset ARX-talon Miniteatterissa alkaen klo 11 ja 13
  • Kesto noin 30 min ja soveltuu yli 2-vuotiaille. Yhteen esitykseen mahtuu noin 70 katsojaa, ei ennakkovarauksia.

Muotoilupajassa tehdään mielikuvitusystävät, jotka kulkevat lasten mukana muissa työpajoissa ja ystävänsuojeluseikkailussa. Mitä tapahtuukaan, kun lapsi ja multiversumikaveri kohtaavat? Kenelle haluat antaa rakkauskirjeen?

Elämystilassa ihmetellään, mikä on Kaleidoskooppi-muraali -Minimuu. Hämeen vuoden nuori taiteilija stipendiaatin, Jenni Niskalan näyttely Toiselta kädeltä – On the other hand… on esillä Galleria ARXissa.

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto esittelee monipuolisia palveluitaan teemalla Kirjasto on kiva kaveri. Olet varmasti lainannut kirjastosta kirjoja, mutta oletko jo tutustunut e-kirjoihin ja e-äänikirjoihin sekä kirjaston tapahtumatarjontaan? Leikkikirjastossa lainataan ja palautetaan kirjoja oikeilla laitteilla, ja pikkuväen lukunurkkaus on valmiina köllimiseen. 

Parhaat laskiaispullat, mehut ja kahvit nautitaan Art Café Intolassa. Ohjelmasisältö on maksuton.

Tervetuloa viettämään pikkuväen ystävänpäivää arxilaisten kanssa!