Hämeenlinnan pääkirjasto peruskorjataan

Hämeenlinnan pääkirjasto peruskorjataan vuosien 2018-2020 välisenä aikana.

Kirjasto siirtyy syksyllä 2018 väistötiloihin Wetterin kiinteistöön (Wetterhoffinkatu 2). Peruskorjattu kirjasto avautuu uudelleen Lukiokadulla loppuvuodesta 2020. Peruskorjauksessa rakennuksen talotekniikka ja sisustus uusitaan. Pääkirjasto on valmistunut vuonna 1983 eikä sitä ole remontoitu valmistumisensa jälkeen. 

Millainen on unelmiesi kirjasto? 

Hämeenlinnalaiset pääsevät vaikuttamaan siihen, millaisia kirjastopalveluita uudesta peruskorjatusta pääkirjastosta saa vuonna 2020. Kirjasto aloitti marraskuun puolivälissä Unelmiesi kirjasto 2020 – kampanjan, jonka tarkoituksena on antaa hämeenlinnalaisille mahdollisuus esittää ideoita ja toiveita peruskorjatun kirjaston palveluiden suhteen.

Kahdessa viikossa 500 hämeenlinnalaista kertoi millainen on heidän unelmiensa kirjasto. Kampanjan aikana kirjasto järjesti asiakaskohtaamisia pääkirjastossa, kauppakeskus Goodmanissa, Kumppanuustalossa ja palvelupiste Kastellissa. Asiakaskohtaamisissa hämeenlinnalaiset saattoivat tulla kertomaan kirjastotoiveitaan suoraan kirjaston henkilökunnalle.

Ideoita voi kertoa vuoden loppuun asti joko Vanamo verkkokirjastossa tai pääkirjastosta saatavalla paperilomakkeella. Hämeenlinnalaisten ideoista ja toiveista tehdään Unelmien kirjasto -kooste, joka julkistetaan tammikuussa 2018.

Asiasanat: kirjasto, pääkirjasto
Viimeksi muokattu: 20.12.2017