Hämeenlinnan väestönkehityksessä selvä muutos

Väkiluku kasvoi heinäkuussa

Hämeenlinnan väestönkehityksessä on havaittavissa selvä muutos edeltäviin vuosiin nähden. Tilastokeskuksen julkaisemien ennakkotietojen mukaan Hämeenlinnan väkiluku kasvoi heinäkuussa 48 asukkaalla. Vuoden 2017 lopusta muutos on summana -2 asukasta, mutta osatekijöittäin tarkasteltuna tilanne on Hämeenlinnan kannalta positiivinen. Myös koko väkiluvun pysyminen -2 asukkaassa alkuvuonna on erittäin positiivinen verrattuna aiempiin kahteen vuoteen, jolloin tammi-heinäkuussa oltiin jo reilusti miinuksella, vuonna 2016 -111 asukasta ja vuonna 2017 -158 asukasta. 

Vuoden 2018 aikana Hämeenlinna on tehnyt muuttovoittoa 145 asukasta, josta 102 on kuntien välistä muuttoa ja 43 maahanmuuttoa. Vuonna 2017 kuntien välisen muuton tilasto oli vastaavalla ajanjaksolla -193 asukasta. Kuntien välisessä muutossa Hämeenlinna on siis viime vuoden vastaavaa ajankohtaa peräti 295 asukasta edellä. Väestönkasvu yhteenlaskettuna on vähäistä, koska Hämeenlinnan luonnollinen väestönkasvu on negatiivinen. Tammi-heinäkuun aikana Hämeenlinnassa on syntynyt 147 asukasta vähemmän kuin kuollut. Alhainen syntyvyys on merkittävä tekijä koko Suomen väkiluvun kehityksessä. Syntyvyys laskee jo seitsemättä vuotta peräkkäin. 

Kuukausitilastoissa elo-joulukuu on Hämeenlinnassa ollut viime vuosina alkuvuotta parempi, joten alkuvuoden hyvän kehityksen jatkuessa vuoden 2018 väkiluvun kehitys voi päätyä selvästi aiempia vuosia positiivisempiin lukemiin. 

Väestön ennakkotiedot ovat Tilastokeskuksen tuottamaa tietoa.

Tiedustelut: 
Ismo Hannula, vs. strategiapäällikkö, puh. 03 621 2018
ismo.hannula(at)hameenlinna.fi

Viimeksi muokattu: 17.8.2018