Musiikkia ja komediaa ysäri –hengessä

Hämeenlinnan Teatterin Musiikkikomedia Tahtien sota kertoo hillitöntä tarinaa siitä kuinka Suomi ei liittynyt EU:hun vaan siitä tuli suljettu yhteiskunta.

Seinäjoen Tangomafia hallitsee musiikkimaailmaan ja pop- ja rock-musiikki on tapettu sukupuuttoon. Ulkomaalaiset vaikutteet on kielletty ja kaiken muun musiikin kuuntelu on rangaistavaa paitsi tangon. Kapinaliike on hajanainen ja ajettu maan alle. Seinäjoen pelätty ja vihattu tangopoliisi Seipo on ainaisena uhkana ja kiinni jääneiden kohtalo on karmaiseva.

Mistä löytyy pelastus, sankari, joka vapauttaa yhteiskunnan tangon ikeestä?

Tahtien Sota on Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan kirjoittama sekä ohjaama musiikkikomedia, jossa seurataan nuoren Petri Laimiskon matkaa ränsistyneen tanssilavan apumiehestä kapinaliikkeen uudeksi toivoksi. Se käyttää pohjanaan samaa Joseph Campbellin “The Hero with a Thousand Faces”- sankarimytologiaa, kuin mihin George Lucas aikanaan pohjasi “Tähtien Sota”-elokuvan käsikirjoituksen. Musiikkikomediassa on musiikkia Joel Hallikaisen Anna vierellesi tulla aina Kissin Heaven´s on fire asti.

Kuva Tapio Aulu. Kuvassa Sami Hintsanen ja Mikko Töyssy

Musiikin sovituksesta vastaa tunnettu kapellimestari Antti Paranko ja musiikista esityksessä Antti Paranko, Aleksi Aromaa, Kalle Penttilä ja Lauri Malin. 

Vierailijoina Tahtien sodassa ovat Sami Hintsanen ja Mikko Töyssy.

  • käsikirjoitus ja ohjaus Heikki Syrjä ja Riku Suokas
  • kapellimestari Antti Paranko
  • koreografi Markku Nenonen
  • lavastussuunnittelu Juha Mäkipää
  • pukusuunnittelu Anne Laatikainen
  • valosuunnittelu Jari Vuori
  • äänisuunnittelu Pasi Lehtinen
  • videosuunnittelu Veikko Pulli

Rooleissa: Sami Hintsanen, Mikko Töyssy, Katariina Kuisma-Syrjä, Sinikka Salminen, Maiju-Riina Huttunen, Aleksi Aromaa, Max Pavlenko, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Jarkko Tiainen

Tanssijat: Elias Husgafvel, Heidi Iisalo, Riku Koskinen, Tanja Kunnari 

Kantaesitys 1.9.2018  Hämeenlinnan Teatterin Päänäyttämö 

Lisätietoja:

ohjaaja Riku Suokas p. 050 368 2256
teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo p. 050 415 2015

Viimeksi muokattu: 24.8.2018