Partiolaiset valtaavat taas Evon – Hämeenlinna tukena tapahtumassa

Paikallisten toimijoiden yhteistyö pääsee osoittamaan jälleen voimansa, kun Hämeenlinnan Evolla järjestetään ensi heinäkuussa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten partioleiri Kliffa 2018.

Tapahtuman odotetaan kokoavan Evon metsiin noin 5 500 partiolaista tai partiohenkistä osallistujaa ajalla 23.-31.7.2018.

Partiolaisten yhteistyö Hämeenlinnan kaupungin ja Linnan Kehityksen kanssa pohjautuu monivuotiseen puitesopimukseen, jossa kumpikin osapuoli on sitoutunut Evon alueen kehittämiseen.

­

 ­- Yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa tuo leirin tekoon uudenlaisia mahdollisuuksia. Linnan Kehityksen avulla tavoitamme hämäläiset yhdistykset ja yritykset, Kliffa 2018 -leirin johtaja Ville Miettinen iloitsee.

- Me Linnan Kehityksessä keskitymme siihen, mikä tapahtuu varsinaisen leirin ulkopuolella: mistä löytyy erilaisia yhteistyökumppaneita, yhdistyksiä ja palveluntarjoajia ja mitä kaikkea voisimme tarjota paikallisten alihankkijoiden kauttakertoo Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki.

Kliffa 2018 on kolmas yhteistyön puitteissa järjestetty partioleiri Evolla. Edellinen iso partiotapahtuma oli viime elokuussa järjestetty Johtajatulet, jolloin viikonlopun ajan yli 2 000 aikuista jakoi ajatuksiaan paremmasta johtamisesta. Vuonna 2016 järjestettiin finnjamboree Roihu, joka kokosi Evon metsiin peräti 17 000 partiolaista.

Yhdeksän päivän mittainen partioleiri tarjoaa piristysruiskeen lähipitäjien yrityksille ja toimijoille. Kliffa 2018 -partioleiri vastaa 45 000 kävijän festareita. Suurtapahtumien myötä myös Evon retkeilyalueen tunnettuus kasvaa entisestään. 

Kliffa 2018 -leirin slogan ”Yhdessä enemmän uutta” kiteyttää hyvin leirin tavoitteen: leiri rakentuu satojen vapaaehtoisten yhteistyön voimalla. Yhteistyö ulkoisten kumppaneiden kanssa mahdollistaa osaltaan elämyksellisen leiriohjelman tuhansille lapsille ja nuorille.

- Hämeenlinna on lasten ja nuorten kaupunki, ja yhteistyö tukee koko kaupungin strategiaa. Toivotaan, että Kliffa 2018 ja partiohenki tulee näkymään vahvasti myös katukuvassa, Käki sanoo ja muistuttaa, että Evo ei ole pelkästään partiolaisten paikka, vaan alueelle ovat tervetulleita muutkin nuoriso- ja vapaaehtoisjärjestöt.

- Seuraavana askeleena lähdemme selvittämään ja suunnittelemaan konkreettisia yhteistyön muotoja. Tästä starttaa yhteinen matka, joka huipentuu ensi heinäkuussa Evolle, Miettinen ja Käki summaavat.

Lisätiedot

Ville Miettinen
ville.miettinen (at) partio.fi
leirinjohtaja, partioleiri Kliffa 2018

Mervi Käki
mervi.kaki (at) linnan.fi
toimitusjohtaja, Linnan Kehitys Oy

Viimeksi muokattu: 7.12.2017