Sähköisen asioinnin käyttöliittymäkisan tulokset

Hämeenlinnan kaupunki kehittää sähköistä asiointia. Kaupunki järjesti marraskuussa sähköisen käyttöliittymän kilpailun, jossa kuntalaiset arvioivat kolmea erilaista sähköisen asioinnin käyttöliittymää.

Kilpailussa voittajaksi nousi Digia Oyj:n vaihtoehto. Muut kilpailijat olivat Anders Innovations Oy ja Visma Oy.

Digian käyttöliittymä oli hienoisesti kuntalaisten suosikki ja toiseksi tuli Anders  Innovations Oy. Digia arvioitiin parhaimmaksi ulkoasultaan, ensivaikutelmaltaan ja käytettävyydeltään. Toiseksi tullutta Anders Innovations Oy:n ehdotusta pidettiin selkeänä ja helppokäyttöisenä. Kolmanneksi tullut Visma Oy:n ehdotus ei täyttänyt kilpailun kaikkia peruskriteerejä niin se jäi palkitsematta.

Kilpailuun osallistui 56 henkilöä ja kaikkien osallistujien kesken arvottiin kolme lahjakorttia Verkatehtaan tapahtumiin. Arvonta on suoritettu ja voittajille on ilmoitettu. Kiitos kaikille osallistumisesta ja arvokkaista kommenteista.

Hämeenlinnassa on tällä hetkellä käytössä sähköinen asiointialusta easiointi.hameenlinna.fi

Sähköisen alustan kehittäminen käynnistyy

Hämeenlinnan käynnistää sähköisen alustan uudistamisen kilpailuun osallistuneiden ehdotusten pohjalta nykyaikaisemmaksi ja selkeämmäksi. Tavoitteena on luoda selkeä, yhdenmukainen ja yksinkertainen käyttöliittymä, josta kuntalaiset löytävät helposti mitä sähköisiä palveluja kunnan verkkosivuilta saa. 

Kilpailu tehtiin osana Valtiovarainministeriön kokeilunpaikka-hanketta. Kilpailun toteutukset ovat vapaasti myös muiden käytettävissä ja muokattavissa. Lisäksi ne julkaistaan www.kokeilunpaikka.fi –palvelussa.

Lisätietoja

Jouni Jäkkö
tietohallintojohtaja
Hämeenlinnan kaupunki
036212244

Viimeksi muokattu: 23.11.2017