Talvirieha Palanderin talossa ja pääkirjastossa 10.3.2018

Hämeenlinnan keskustassa vietetään riemukasta Talviriehaa, kun Palanderin talon edusta Linnankadulla muuttuu pulkkamäeksi lauantaina 10.3. klo 12–16.

Nyt jo seitsemännen kerran järjestettävään koko perheen tapahtumaan odotetaan päivän mittaan vajaata tuhatta vierasta.


Kuva Hämeenlinnan Kaupunginmuseo

Linnankadun pulkkamäen ohella Talviriehassa puuhaillaan tänä vuonna koirateemalla. Rapsuteltavina on lapsiin tottuneita Hämeenlinnan seudun Kaverikoiria ja erilaisten koira-aiheisten pajojen lisäksi kokeillaan lelukoirien agilityrataa. Omien pulkkien lisäksi mukaan voi ottaa oman koiralelun tai muun pehmon. 

Samaan aikaan puuhaillaan myös pääkirjaston puolella ja Palanderin talon kotimuseossa on kierto omaan tahtiin sekä vapaa pääsy. Museon tehtäväpolulla etsitään teemaan sopien koiramaisia esineitä. Palanderin talon sisäpihalla on myynnissä myös kuumaa juomaa ja vohveleita. 

Omat pulkat mukaan!

Rajoitukset liikenteelle ja pysäköinnille 

Pulkkamäen pohjaksi tehtävän lumenajon takia Linnankatu suljetaan liikenteeltä ja pysäköinniltä perjantaina 9.3.2018 klo 8 lähtien Lukiokadun ja Koulukadun väliltä. Alue on suljettu maanantaihin 13.3. kunnes aamulla alkava lumenpoisto on saatu päätökseen.

Pääkirjastossa jääkiekkopeli, satukoodausta ja sarjakuvapaja 

Hämeenlinnan pääkirjaston puolella vietetään klo 11–14 Talvista puuhapäivää, jossa lapset voivat askarrella tai piirtää sarjakuvia sekä kokeilla satukoodaamista. Kirjastossa on 10 tablettitietokonetta koodaamista varten. Koodauspajaan voi myös tuoda oman tablettitietokoneen. Tablettiin on hyvä ladata valmiiksi ilmainen Scratch Jr -sovellus satukoodausta varten. 

Kaikki pajat toimivat non-stop -periaatteella ilman ennakkoilmoittautumista, joten mukaan saa tulla koska vain tilaa on. Sarjakuva- ja koodauspajojen lisäksi kirjastossa voi  pelata jääkiekkopeliä tai lautapelejä. Perheen pienimmät voivat laskea sisäliukumäkeä. 

Palanderin talo, Linnankatu 16
Pääkirjasto, Lukiokatu 2
Hämeenlinna

Yhteistyössä: Hämeenlinnan kaupunginmuseo, Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Hämeenlinnan Liikuntahallit, LinnanInfra ja Kennelliiton Kaverikoirat

Lisätietoja 

Hämeenlinnan kaupunginmuseo
amanuenssi Antti Krapu, 040 569 0035, antti.krapu (at) hameenlinna.fi tai
museolehtori Jyrki Nissi, 040 869 6264, jyrki.nissi (at) hameenlinna.fi

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto
informaatikko, Hanna Kaisti, 050 363 4417, hanna.kaisti (at) hameenlinna.fi

Viimeksi muokattu: 6.3.2018