Tubitohtorin tehtäväpolku Museo Skogsterissa

Museo Skogsterissa seikkaillaan koulujen syyslomaviikolla 16.-21.10.2018 tiistaista sunnuntaihin Tubitohtorin tehtäväpolulla.

Polulla ratkotaan lasten näkökulmasta laadittuja kysymyksiä ja tehtäviä Tubi – unohdettu keuhkotauti -näyttelyssä. Lisäksi pukeudutaan lääkäriksi, tehdään tutkimuksia mikroskoopilla ja opitaan hyödyllisiä keinoja välttää tartuntatauteja. Museo on avoinna tiistai, torstai-sunnuntai kello 11-17 ja keskiviikko kello 11-19. 

Puuhailu onnistuu 8–10-vuotiailta ja sitä vanhemmilta omatoimisesti. Perheen pienimmät voivat kiertää radan vanhempien avustuksella. Käynnille kannattaa ottaa omat mobiililaitteet mukaan.

Tubi – unohdettu keuhkotauti -näyttely on avoinna Museo Skogsterissa 20.1.2019 saakka. Näyttely kertoo viime vuosisadan merkittävimmästä tartuntataudista tuberkuloosista. Nykyään Suomesta lähes hävinneellä taudilla oli laaja vaikutus yhteiskuntaamme. Esillä on mm. parantolaelämää, erilaisia hoitomuotoja sekä taudin kokeneiden tarinoita. Museo Skogsteriin on vapaa pääsy.

Museo Skogster, Hallituskatu 11, Hämeenlinna

Lisätietoja tehtäväpolusta:
museolehtori Jyrki Nissi, 040 869 6264, jyrki.nissi (at) hameenlinna.fi
www.hmlmuseo.fi

Viimeksi muokattu: 11.10.2018