Asemanrannan yleinen taidekilpailu

Hämeenlinnan kaupunki järjestää yhteistyössä Yhteiskuntataiteilijatoiminnan kanssa yleisen, kaksivaiheisen taidekilpailun Asemanrannan Mensanaukion jalankulkualueelle sijoittuvasta julkisesta taiteesta.

Hämeenlinnan kaupunki kutsuu suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaalaisia kuvataiteilijoita ja muita kuvataiteen kentällä toimivia ottamaan osaa Asemanrannan yleiseen taidekilpailuun, jolla haetaan ideoita Asemanrannan uudelle asuinalueelle tulevaksi julkiseksi taideteokseksi/taideteoksiksi.

Kilpailun tavoitteena on hankkia yksi tai useampi pysyväisluonteinen taideteos tai taideteosten kokonaisuus Hämeenlinnan Asemanrannan alueelle. 

Taidekilpailun tavoitteena on toteuttaa korkeatasoista julkista taidetta ja tarjota uusia näkökulmia kaupunkitilaan. Ehdotusten toivotaan liittyvän alueen rakentamiseen ja hyödyntävän luontevasti alueelle syntyvää ympäristörakennetta. 

Kaksivaiheisen kilpailun aikataulu

Ensimmäisen vaiheen kilpailuaika alkaa 2.10.2017 ja päättyy 28.2.2018. Tutustu kilpailutöihin Facebookissa.

Toiseen vaiheeseen valittujen ehdotusten tekijöitä tiedotetaan välittömästi ensimmäisen vaiheen ratkettua ja samalla alkaa kilpailun toinen vaihe. Toisen vaiheen kilpailuaika päättyy 31.8.2018.

Kilpailun 1. vaihe ratkeaa maanantaina 9.4.​, jolloin jatkoon päässeiden tekijöiden nimet julkistetaan.

Kilpailu pyritään ratkaisemaan 30.9.2018 mennessä. 

KYSYMYKSET KILPAILUOHJELMASTA JA VASTAUKSET NIIHIN 1.12.2017

Vastaukset kysymyksiin (pdf)

Asemanrannan asemakaavan dwg-tiedosto ja kantakartta dwg (zip-paketti, 7 Mb)


KILPAILUASIAKIRJAT
- kilpailuohjelma
- kaavapienennökset
- kilpailualue
- hulevedet, kaukolämpö, ajoväylät, pelastustiet
- yleisnäkymä idästä päivällä
- yleisnäkymä etelästä yöllä

Esittelytilaisuus Raatihuoneella 24.10.2017
- Tilaisuuden ohjelma
- Hämeenlinnan taidemuseon tervehdys
- Alueen esittely

 

Asemanranta rakentuu

Asemanrantaan rakentuu lähivuosina uusi 1200 asukkaan asuinalue. 

Ase,manranta sijaitsee kansallisen kaupunkipuiston, rautatieaseman valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön ja Varikonniemen ja Varikonniemensuon muinaisjäännösalueiden välittömässä läheisyydessä. Varikonniemessä on toiminut saha ja sahaustoiminnan loputtua Puolustusvoimien elintarvikevarikko.

Lisäksi Asemanrannan alueella on toiminut Mensan elintarvike ja säilyketehdas (myöhemmin Saarioisten tehdas, useita rakennuksia purettu). Teollisuustoiminta on siirretty muualle 1990-luvun lopulla.

Lue lisää alueesta Asemanrannan sivustolta: http://www.asemanranta.fi 

 

Viimeksi muokattu: 22.3.2018