4.11.2016 - 22.1.2017

Ihme - Aimokoulun 30-vuotisnäyttely

Visuaalisten taiteiden koulu Aimo juhlistaa 30-vuotista taivaltaan Ihme-juhlanäyttelyllä. Suomalaisen taidekasvatuksen konkarin näyttelyn teokset ovat syntyneet uteliaisuudesta, rohkeudesta ja ihmettelystä.

Näyttely kokoaa yhteen koulun 5-19-vuotiaiden oppilaiden teoksia. Engel-rakennukseen levittäytyvässä kokonaisuudessa nähdään pääasiassa tuoreita oppilastöitä alku-, perus- ja syventävien opintojen ryhmiltä, mutta esille pääsee myös jokunen muisto menneiltä vuosilta.

Mukana on taiteen tekemisen koko kirjo – koulun opetuksessa yhdistyvät käsityön perinne ja nykytaiteen moninaiset ilmaisumuodot.

Mikä ihmeen Aimokoulu?

Hämeenlinnan lasten ja nuorten kuvataide- ja käsityökouluna aiemmin tunnettu Aimokoulu on järjestänyt visuaalisten taiteiden perusopetusta lapsille ja nuorille jo 30 vuoden ajan. Koulun juuret johtavat vuoteen 1986, jolloin Hämeenlinnan kaupunki perusti Lasten ja nuorten kuvataidekoulun. Viisi vuotta myöhemmin kaupungissa aloitti käsityöopetukseen keskittynyt Käsityökoulu. 

Vuodesta 2003 lähtien koulut ovat toimineet Aimokoulu-nimellä lastenkulttuurikeskus ARXissa. Aimokoulu järjestää taidekasvatusta ja -toimintaa alle puolivuotiaiden vauvojen värikylvyistä 19-vuotiaiden taideopetukseen.

Visuaalisten taiteiden koulu Aimo >

Aimokoulun oppilaat Jussi Heikkilän näyttelyssä Kiasmassa
Aimokoulun oppilaat Jussi Heikkilän näyttelyssä Helsingin Taidehallissa

Pienten lasten taidetoiminnassa korostuu kehollisuus ja leikki
Pienten lasten taidetoiminnassa korostuu kehollisuus ja leikki

Julia Taipale kuvasi päättötyössään Story of my life elämänsä tärkeitä asioita
Julia Taipale kuvasi päättötyössään Story of my life elämänsä tärkeitä asioita

Viimeksi muokattu: 26.1.2017