Uusi Wauviikko kutsuu vauva- ja lapsiperheitä kulttuuririentoihin!

Vauva- ja lapsiperheille suunnattu Wauviikko järjestetään Kansainvälisen lapsen oikeuksien viikon tuntumassa, 17. - 25.11.2018, Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kulttuurikohteissa. Uusi kulttuuriviikko houkuttelee erityisesti vauva- ja pikkulapsiperheitä taiteen ja elämysten äärelle, jakamaan yhdessä muistorikkaita hetkiä. 

Wauviikko on Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin tänä syksynä ensimmäistä kertaa tuottama tapahtumaviikko, jonka on ideoinut ja koordinoinut ARXin taidekasvattaja Jenni Perttu. Mukana olevat kulttuurikohteet ovat suunnitelleet ja toteuttavat itse sisältönsä. Wauviikossa ovat ARXin lisäksi mukana Hämeenlinnan kirjasto, Hattulan kirjasto, Aimokoulu, Sibelius-opisto, Hämeen linna, Hämeenlinnan Taidemuseo, Hämeenlinnan Teatteri, Miniteatteri, Janakkalan kulttuuripalvelut, RaamiDaamit, Parolan panssarimuseo, Hämeenlinnan kaupunginmuseo ja Museo Militaria.

Wauviikko 2018 -ohjelma: 

Wauviikon sisältöihin on vapaa pääsy, mikäli ohjelmaesittelyssä ei toisin mainita. Ohjelmamuutokset mahdollisia.

La 17.11.

 • klo 10–14 Hämeenlinnan Lastenliitto järjestää avoimen, maksuttoman lasten tapahtuman kauppakeskus Goodmanilla (1.krs, Turuntien sisäänkäynnin läheisyydessä) yhdessä muiden yhdistysten kanssa.

Ma 19.11.

 • klo 9.30–12 Kirjavinkkausta vauvaperheille Hämeenlinnan kirjastolla, Wetterillä Pikkuväen kirjastossa (Wetterhoffinkatu 2). Lapselle lukeminen kannattaa aloittaa jo vauvaiässä. Tule saamaan kirjavinkkejä lainattavista ensikirjoista sekä loru-, leikki- ja laulukirjoista. Esillä on laaja valikoima kirjoja vauvaperheille eri teemoista aina vauvahieronnasta vauvan kanssa matkustamiseen.

 • klo 11–12 Non stop Muotoleikki-työpaja ’Värilaboratorio’ 2–4-vuotiaille aikuisen kanssa Aimokoululla. Ohjaajina Anni Honkajuuri Ja Milla Ojala. (Keinusaarentie 1, 2. krs., grafiikan luokka)

Ti 20.11.

Ke 21.11.

 • klo 9.30–12 Varjokuvien tekoa ARX-talon perhekahvilassa. ARXin taidekasvattajat virittävät tilaan suuren kankaan, jonka takana voi käydä tekemässä varjokuvia tai napata itsestä ja lapsesta siluettikuvan omalla laitteella taidekasvattajan avustuksella

 • klo 10–12 ARX-talon perhekahvilassa vapaa tutustuminen kantovälineisiin sekä yksilöllistä opastusta oman kantovälineen käyttämiseen/Kantoliinayhdistyksen tukihenkilö Mari Aalto

 • klo 10 ja 14 ’Rudolf Koivun joulu’ -näyttelyopastukset ja työpajat lapsiperheille Hämeenlinnan Taidemuseossa (ensimmäiset 15 vanhempi-lapsi -paria mahtuvat mukaan)

 • klo 10–18 Hämeenlinnan Taidemuseossa ilmainen sisäänpääsy lapsen kanssa museoon tulevalle aikuiselle (alle 18-v. aina maksutta)

 • klo 10–10.45 Vauvojen kirja- ja loruhetki sekä vinkkejä vanhemmille lapselle lukemisesta Hattulan kirjaston Jaakonsalissa.

 • klo 12 alkaen Vauvaystävälliset elokuvanäytökset ja lastenleffat ale-hintaan Kino Tervakoskessa (ks. näytösajat ja lipunhinnat www.janakkala.fi/kino)

To 22.11.

Pe 23.11.

 • klo 10–12 ’Sibeliusta vauvoille’ -aamupäivä Sibeliuksen syntymäkodissa (Hallituskatu 11). Jean Sibeliuksella oli synesteettisiä taipumuksia eli hän kuuli musiikin väreinä. Esimerkiksi C-duuri oli punainen, F-duuri vihreä ja D-duuri keltainen. Säveltäjän mieliväri oli vaaleanvihreä. "Se on jossain d:n ja es:in välillä", hän selitti kerran sihteerilleen. Sibeliusta vauvoille -aamupäivänä eläydytään ja osallistutaan Sibeliuksen musiikkiin värien ja rytmien kautta. Vauvaperheille suunnatut moniaistilliset musiikkihetket Sibeliuksen syntymäkodissa perjantaina 23.11. nonstop klo 10-12, vapaa pääsy.

 • klo 9.30 Viiru muuttaa -esitys Hämeenlinnan Teatterilla (loppuunmyynty)

 • klo 18.30 Viiru muuttaa -esitys ja ”kysymyksiä ja vastauksia”-tuokio Hämeenlinnan Teatterilla (liput alk. 10 €)

La 24.11.

 • klo 13.30 Viiru muuttaa -esitys ja ”kysymyksiä ja vastauksia” -tuokio Hämeenlinnan Teatterilla (liput alk. 10 €)

 • klo 16.00 Viiru muuttaa -esitys ja ”kysymyksiä ja vastauksia” -tuokio Hämeenlinnan Teatterilla (liput alk. 10 €)
 • klo 13–16 Janakkalan joulunavaus Laurinmäen museomiljöössä, mm. lastenmusiikkiduo Höpinätötterö esiintyy!

Koko viikon

 • Ma–pe klo 11–17 RaamiDaamit-galleriassa Ulla Kauhasen näyttely, jossa on abstrakteja teoksia, jotka kiinnostavat vauvoja värikkyydellään. Kahvila Dois Amores tarjoaa Baby Shower Brigadeiroja. Brasilialaissyntyinen emäntä Roberta tarjoaa pientä purtavaa suurella sydämellä.Hoitopöytä ja vauvaystävällinen miljöö. (Viipurintie 4)

 • Ti–su klo 11–17 Museo Militariaan vapaa pääsy alle 18-v.

 • Ti–su ’Minun Hattulani’ -valokuvanäyttely. Lapset ja vanhemmat ovat yhdessä kuvanneet jonkin lapselle tärkeän, mielenkiintoisen tai merkityksellisen paikan Hattulasta sekä kertoneet sihen liittyvän tarinan tai perustelun. Näyttely esillä Hattulan kirjaston aulassa.


Tervetuloa!

 


Wauviikon sisältöihin on vapaa pääsy, mikäli ohjelmaesittelyssä ei toisin mainita. Ohjelmamuutokset mahdollisia.

www.hameenlinna.fi/wauviikko

Asiasanat: arx
Viimeksi muokattu: 15.11.2018