Hurja-ARXantai -tapahtuma perheille 3.11. klo 10-14

Tätä osataan jo odottaa! Huippusuosittu Pyhäinpäivän ARXantai-tapahtuma tulee taas! Hurja-ARXantai järjestetään lauantaina 3.11. klo 10–14 ARX-talossa. Kaikille avoimessa tapahtumassa riittää yhteistä, hauskaa halloween-teemaista ohjelmaa.

Koivuhiiri ja päästäinen -esitykset ovat päivän ohjelmassa klo 11 ja 13 Miniteatterilla ARX-talossa. Grus Grus Teatterin sympaattinen tulkinta Tiitisen kuvakirjasta on saanut vaikutteita taiteilija-opettaja Kylli Kosken Yleisradion ohjelmissa käyttämästä sadunkerronnan menetelmästä. Tarina kertoo erilaisuuden hyväksymisestä ja pelkojen voittamisesta sekä rakkaudesta. Koivuhiiri tipahtaa omasta kotipuustaan saaren väen keskuuteen, ja saaren eläimet hämmentyvät uudesta tulokkaasta. Rohkea päästäinen päättää tutustua muukalaiseen ja auttaa häntä, mutta valtaapitävä piisami tuomitsee koivuhiiren ja päästäisen ystävyyden.  Hiirulaiset pakenevat valoisampiin maisemiin. Esitys on Vuoden 2018 ITU-palkittu teos.  Esitys soveltuu yli 4-vuotiaille, ja sen kesto on 50 min. Piirtäjänä ja näyttelijänä nähdään Sofia Molin, ja tekniikasta vastaa Ville Kurki.

Galleria ARXin Hiljainen hetki-näyttely esittelee Kettukin vuoden taiteilija Antero Laineen teoksia. Nyt kannattaa katsoa tarkasti! Antero Laineen maalauksissa kaikki on hyvin harkittua. Hän kuvaa luontoa ja arkea lämpimällä huumorilla; lepohetki kissan kanssa vapaapäivänä, uimareissu kavereiden kanssa tai metsäretki, josta tuliaisina on sieniä.

Ihastuttava, juuri avattu, Leikkimökki-Minimuu -elämystila kutsuu lapsia koti- ja autoleikkeihin. Mukana on myös yllättäviä eläinvieraita! Halloween-henkinen pikkuväen Hurjakierroson suunniteltu erityisesti alle 7-vuotiaille, mutta ovet avautuvat kaikille innokkaille. Kierrokset pyörivät nonstoppina. Ainoastaan yli 7-vuotiaat saavat osallistua pelkoja haastavalle mysteerikierrokselle, joka kantaa nimeä ”Punaisen omenan arvoitus”. Pelottomat ilmoittautuvat ARX-talon ala-aulassa klo 10 alkaen. Lähdöt ovat klo 10.15, 11.15, 12.15 ja 13.15. Max 10 osallistujaa/kierros. Aikuiset eivät pääse mukaan tälle hyytävän jännittävälle kierrokselle! 

Luita, kalloja ja lintuja -asetelmapiirustuspaja on avoinna koko tapahtuman, ja Art Café Intolassa on tarjolla villejä halloween-herkkuja. Pukeudu naamiaisasuun halutessasi! Ohjelmasisältö on maksuton.

Lisätiedot:

lastenkulttuurikoordinaattori Ann-Marie Fagerström, puh. 040 5303110

sähköposti: ann-marie.fagerstrom@hameenlinna.fi

arx.hameenlinna.fi     #arxantai

Asiasanat: arx, arxantai, perhe, lapsiperheet
Viimeksi muokattu: 26.10.2018