Jannen Joulu-ARXantai 8.12. perheille

Jannen Joulu-ARXantai-tapahtuma kutsuu pikkuväkeä vanhempineen viettämään Jean Sibeliuksen syntymäpäivää jouluisissa tunnelmissa lauantaina 8.12. klo 10–14 ARX-talolle. Kaikille avoimessa tapahtumassa riittää ohjelmaa kaikenikäisille.

Sirkus Stradan Herra Starkin jouluyllätys! -esitykset ovat päivän ohjelmassa klo 11 ja 13 Miniteatterilla ARX-talossa. Herra Stark on jouluintoilija! Hän aloittaa valmistelut hyvissä ajoin jo syksyllä, mutta onnistuuko hän järjestämään suunnittelemansa jouluyllätyksen teatteriseurueelleen riisipuuroineen ja koristeltuine kuusineen? Nukketeatteriesityksessä seikkailevat krokotiili, trapetsitaiteilijalintu ja Herra Starkin uusi ystävä musisoiva poro. Esitys soveltuu yli 3-vuotiaille ja sen kesto on n. 30 min.

Art Café Intolan ohjelmassa on käsityömyyjäiset, live-maalausta, elävää musiikkia ja jouluisia kahvilaherkkuja.  Intola on avoinna klo 16.00 saakka. Jouluinen Leikkimökki-Minimuu -elämystila kutsuu lapsia koti- ja autoleikkeihin. Erika Aallon liikkuva teos Kettukiesi-vankkurit lasten kettuleikkeihin kiertelee tapahtumassa, ja pikkuväen piparintuoksuinen Tonttukone-elämysmatka johdattelee tonttujen maailmaan. Kirje Joulupukille -työpajassa piirretään ja kirjoitetaan vuoden tärkeimmät kirjeet, ja ARXin väki lähettää Korvatunturille kaikki lasten upeat viestit.

Galleria ARXin uusi Tarinoiden juurilla-näyttely on aistillinen kokonaisuus, jossa tunnelma luodaan maalauksen, puisten veistoksien, varjokuvien, varjoteatterinukkien, musiikin ja tuoksujen avulla. Näyttelyn keskeinen teos on suuri puuveistos JuuriNainen, joka johdattaa kävijät tarinoiden juurille. Teosten kierrätys- ja luonnonmateriaalit vievät katsojansa ikiaikaisten kertomusten maailmaan. Näyttelyn tekijät kuvataiteilija Tiina Kolehmainen ja nukketeatteritaiteilija Anne Lihavainen ovat taiteilijaryhmä Kantajat jäseniä. Ryhmän yhteistyön lähtökohta liittyy luontoon, luonnon materiaaleihin ja sitä kautta kierrättämiseen ja kierrätysmateriaaleihin. 

Tervetuloa pienet ja isot tontut Jannen synttäreille! Ohjelmasisältö on maksuton.

Jannen Joulu-ARXantai 8.12.2018 klo 10-14 ARX-talossa, os. Keinusaarentie 1, Hämeenlinna

Lisätiedot:

lastenkulttuurikoordinaattori Ann-Marie Fagerström

puh. 040 5303110, sähköposti: ann-marie.fagerstrom@hameenlinna.fi

arx.hameenlinna.fi     #arxantai

Asiasanat: arx
Viimeksi muokattu: 13.12.2018