Suo­mi on ai­noa Pohjoismaa, jos­sa ras­kaana olevien tupa­kointi on edelleen sa­malla ta­solla kuin 1980-lu­vulla. Odottavista äideistä noin 15 prosenttia tupakoi raskausaikana. 

Hämeenlinnassa syntyy vuosittain noin 700 vauvaa. 

Lue, mitä tupakointi aiheuttaa lapselle.

Hämeenlinnan vauvat savuttomiksi

Hämeenlinnan neuvolat käynnistävät kesäkuussa 2017 kampanjan, jossa kannustetaan kaikkia odottavia perheitä savuttomuuteen. 

Kampanjassa kaikki odottavat perheet saavat tietoa savuttomuuden hyödyistä ja voivat tehdä häkämittauksen. Häkämittari mittaa hengitysilmasta häkäpitoisuuden ja arvioi kuinka paljon häkää kulkeutuu äidin verenkierrosta sikiöön. Mittaukset tehdään ensimmäisellä neuvolakäynnillä ja keskiraskauden käynnillä.

Kampanja–aika on 1.6.2017-31.12.2018. Liity kampanjan seuraajaksi Facebookissa Savuttomat vauvat -sivuilla!

Ammattilaisille tarkoitettu valtakunnallinen Savuttomat vauvat -koulutuspäivä järjestetään 1.2.2018. Linkki kutsuun ja ilmoittautumaan löytyy täältä

Anna vauvasi kasvaa ja kehittyä savuttomasti

Jos tupakoit, tule neuvolaan ja me autamme sinua vähentämään tupakointia tai jopa lopettamaan tupakoinnin. Apunasi on hoitopolussa esitellyt keinot: 

Ota yhteyttä oman alueesi neuvolaan vaikka jo raskauden suunnitteluvaiheessa.

Hämeenlinnalaisyritykset mukana tukemassa savuttomuuteen

Kaikki tupakoinnin lopettavat ja tupakoimattomat odottajat saavat neuvolasta kortin, jolla saa alennuksia ja mahdollisesti pieniä tuotelahjoja hämeenlinnalaisista yrityksistä. Edut kertaluontoiset.

Kampanjassa mukana olevat yritykset (lista päivittyy kesän aikana):

Juliste tulostettavissa A3-koossa (pdf)

Banneri ladattavissa (pdf)

Asiasanat: tupakointi, raskaus, vauva
Viimeksi muokattu: 7.12.2017