Hakemus päivähoitoon on tehtävä viimeistään 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Tee päivähoitohakemus heti, kun:

  • haet koulutukseen tai opiskelemaan
  • ilmoittaudut työvoiman asiakkaaksi
  • teet työpaikkahakemuksen
  • valmistelet muuttoa Hämeenlinnaan tai
  • olet palaamassa töihin hoitovapaan jälkeen tai
  • tarvitset hoitopaikkaa lapselle äkillisesti. Tässäkin tapauksessa paikkaa on haettava viimeistään 2 viikkoa ennen kuin hoidon tarve alkaa.

Hakemuksen voi aina peruuttaa, mikäli hoitopaikkaa ei tarvitsekaan.

Päivähoitopaikka myönnetään Hämeenlinnan kaupungista mutta aina ei pystytä toteuttamaan perheiden toiveita päivähoitopaikan sijainnin suhteen.

Hae sähköisesti

Päivähoitopaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella. Hakemukselle kannattaa laittaa perheen, työ-/opiskelupaikkojen, työ-/hoitoaikojen, kuljettamisen, lemmikkieläinten ym. tiedot mahdollisimman tarkkaan sopivan hoitopaikan löytymisen helpottamiseksi.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä palvelua, voit hakea päivähoitohakemuksen lähimmästä päiväkodista tai kaupungin palvelupisteistä.

Jos lapsella on kunnallinen päivähoitopaikka ja se irtisanotaan, uuden päivähoitohakemuksen voi tehdä vasta aikaisemman hoitosuhteen päätyttyä. Jos kyseessä ei ole äkillinen hoitopaikan tarve, uusi päivähoitopaikka järjestyy 4 kuukauden kuluessa.

Esioppilaalle myönnetty esiopetuspaikka ei takaa esiopetuksen ohella tarjottavaa päivähoitopaikkaa siinä samassa paikassa, mihin esiopetuspaikka on myönnetty.

Sijoituspäätös 

Teihin ollaan yhteydessä hoitopaikasta sen jälkeen kun olette saaneet sijoituspäätöksen . Jos ette ota paikkaa vastaan tai hoidon aloitusta siirretään, tulee muutokset aina ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla sihy.palveluohjaus(at)hameenlinna.fi 

Siirto toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan

Jos lapsellasi on jo kunnallinen päivähoitopaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan täytä siirtohakemus. 

 

Viimeksi muokattu: 12.4.2018