Ilmeeltään vehreä puisto on kooltaan noin 3 ha ja se sijaitsee keskeisesti Sairion kaupunginosan sydämessä. Puiston kehittäminen toiminnallisempaan suuntaan aloitettiin vuonna 2016 noin 60 lapsen ja nuoren tekemän aloitteen seurauksena. Itäpuolelle kaupunkia toivottiin nimenomaa skuuttaukseen sopivaa paikkaa.

Viisi välinettä temppupotkulautailuun

Asfaltoidulla alueella on viisi korkealaatuista yhdistelmämateriaaleista kostuvaa telinekokonaisuutta. Välineet ovat kooltaan suhteellisen pieniä (lähtötasojen maksimikorkeus 1,1 m) ja ne täyttävät kaikki alalla olevat turvallisuusstandardit. Välineiden liukupinnat antavat käyttäjälle vakaan tuntuman ja hyvän liu’un, mutta eivät polta ihoa kaaduttaessa. Liukupinnan alle on lisätty äänieristyskerros, joka vähentää rullaamisesta aiheutuvaa ääntä mahdollisimman tehokkaasti.

Muuta kivaa

Skuuttialueen asfalttikentällä on paljon vapaata tilaa ja tulossa on myös koripalloteline heittelyyn. Läheisyydestä löytyy värikkäitä penkkejä istuskeluun, supersuosittu pyörivä tasapainoiluteline sekä Hämeenlinnassa aivan uudentyyppiset kiipeilykuutiot, jonka monet reittivalinnat haastavat myös aikuisia. Viereisellä hiekkakentällä on tilaa täysimittaiselle naisten pesäpallokentälle ja kenttää jäädytetään talvella luisteluun. Oleskeluun ja piknikin viettoon tai vaikkapa frisbeen heittelyyn riittää vapaata nurmea ja puiden alla on myös varjoisempia paikkoja.

Puiston kehittämistä monipuolisena leikki- ja liikuntapaikkana jatketaan. Sinne on suunniteltu muun muassa ulkokuntoiluvälineitä ja keinuja. Puiston uudistamisella halutaan edistää lasten suuntautumista liikunnalliseen elämäntapaan ja omatoimisen liikunnan harrastamiseen, sekä kaikkien ikäryhmien liikunnallista yhdessäoloa kantakaupungin itäpuolella. 

Asiasanat: puistot
Viimeksi muokattu: 16.8.2017