Miten palvelemme?

Hämeenlinnan asukkaita palvellaan kahdeksalla terveysasemalla:

Katso karttapalvelusta  minkä terveysaseman alueeseen kuulut.

Voit asioida sähköisesti tai soittaa omalle terveysasemallesi ja hoitaja arvioi hoidon tarpeesi, jonka mukaisesti sinulle suunnitellaan tarpeesi mukainen palvelu. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä.

Voit myös valita oman terveysaseman.

Tarkista hoitoonpääsyajat.

Katso myös

Reseptien uusiminen 
Asiakasmaksut
Oppaita eri kielillä

Sähköiset palvelut

Terveyspalvelujen asiakkaana sinulla on mahdollisuus ottaa käyttöösi minunterveyteni.fi -palvelut, joka tarjoaa sähköisen vaihtoehdon terveysasemalla asiointiin. Äkillisen oireen sattuessa voit esimerkiksi lähettää terveysasemalle oirearvioinnin, jolloin sinuun otetaan yhteyttä terveysasemalta.

Palvelu on käytettävissä päivästä ja vuorokauden ajasta riippumatta, mutta terveysasema vastaa palvelupyyntöihin arkisin terveysaseman aukioloaikoina palvelussa mainitun lupauksen mukaisesti. Tutustu palveluun.

Minunterveyteni.fi -palveluista löytyy myös sähköiset ajanvarauspalvelut. Sähköisessä ajanvarauksessa voit tarkastella, siirtää ja perua jo varattuja aikoja. Voit varata ajan sairaanhoitajan päivystysvastaanotolle arkipäivisin ja lähihoitajan vastaanotolle B12-vitamiinipistosta tai ompeleiden poistoa varten. Hammashoidossa voit varata ajan kutsukirjeen saaneelle lapselle.

Terveysasemilla sinua palvelee moniammatillinen tiimi, johon kuuluvat myös fysioterapeutit ja psykiatriset sairaanhoitajat, lue lisää tästä

Tavoitteellinen puhelu

Voit sopia tavoitteellisesta puhelusta hoitohenkilöstön tai lääkärin kanssa saadaksesi tukea terveytesi hoitoon. Valmistaudu puheluun ennakkoon sovitulla tavalla.

Ryhmämuotoinen toiminta

Voit saada apua terveysongelmaasi ryhmätoiminnasta.  Ryhmät ovat sisällöltään erilaisia ja käsittelevät muun muassa uniongelmia, painonhallintaa, tupakoinnin lopettamista.  Voit keskustella ryhmistä lisää terveysasemallasi.

Ryhmävastaanotto

Ryhmävastaanotolla useampi (yleensä 2-4) terveydenhuollon ammattilainen hoitaa terveysongelmaasi yhdessä kanssasi.

Vastaanotto

Hoidon tarpeen arvioinnin perusteella sinut ohjataan tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle.

Tarjoamme palveluitamme myös muille kuin hämeenlinnalaisille. Lue lisää mahdollisuuksista.  

Viimeksi muokattu: 17.9.2018