Muutokset 1.9.2018 lukien

Ikäihmisten ja vammaisten kuljetuspalveluiden järjestäminen muuttuu Hämeenlinnassa 1.9.2018 alkaen. Syyskuun alusta lähtien kuljetuspalvelujen tuottamisesta vastaa maakunnallinen kuljetuspalvelukeskus ylläpitäjänään Tampereen Aluetaksi.  

Kuljetuspalvelun taksi tilataan 1.9.2018 alkaen numerosta 0100 4135

Infokirje (pdf)

Kuljetuspalvelua koskevat ohjeet 1.9.2018 lukien (pdf)

Kuljetuspalvelualue 1.9.2018 lukien. Hämeenlnnan lahikunnat ovat: 
Akaa, Asikkala, Hattula, Hausjärvi, Hollola, Janakkala, Kärkölä, Loppi, Padasjoki, Pälkäne, Tammela, Urjala ja Valkeakoski.

-------

Jos olet vaikeavammainen, voit olla oikeutettu saaman kuljetuspalvelua. Se tarkoittaa liikkumista paikasta toiseen esimerkiksi taksilla. 

Kuljetuspalveluun on oikeus sellaisella vaikeavammaisella, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa. Lisäksi hänen on vaikeaa tai mahdotonta käyttää julkisia kulkuneuvoja, kuten junaa tai bussia.

Hämeenlinnassa ja lähikunnissa kulkee myös busseja, joiden kyytiin on helppo tulla esimerkiksi rollaattorin kanssa. Saat tietoa helppokulkuisista palvelulinjoista joukkoliikkennesivuilta.

Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua määrittävät Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista sekä Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista.

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluhakemus (täytettävä pdf) ja
liite kuljetuspalveluhakemusta varten terveydenhuollon lausunto (pdf)

Asiasanat: vammaispalvelut
Viimeksi muokattu: 7.9.2018