Täältä löydät vinkkejä Reittioppaan käyttöön.

Reittiopas

Reittiopas löytyy osoitteesta https://reittiopas.hameenlinna.fi/. Sitä voi käyttää sekä tietokoneella että älypuhelimella.

Reittihaun tekeminen

Reittihaku hyödyntää käyttäjän sijaintia, mikäli käyttäjä on sallinut paikannuksen tietokoneella tai älypuhelimella. Paikannuksen ollessa sallittu hakuun ei tarvitse syöttää kuin määränpää. Määränpää voi olla osoite, pysäkki tai paikka. Paikannuksen käyttäminen ei ole pakollista. Mikäli paikannusta ei ole sallittu, tulee Reittioppaaseen syöttää sekä lähtöpaikka että määränpää.

Reittiopas hakee seuraavaksi lähtevät bussivuorot. Jos käyttäjä etsii tietoa esim. seuraavan päivän matkaa varten, tulee ajankohdaksi ensimmäisen haun jälkeen vaihtaa tavoiteltu lähtö- tai saapumisaika.

Hakuasetusten säätäminen

Reittihaun asetuksia voi säätää. Haku tulee tehdä ensin, minkä jälkeen reittiehdotusten oikeasta yläkulmasta löytyy Tarkenna-painike. Tarkenna-painikkeen takaa käyttäjä voi säätää muun muassa toivottua kävelymatkaa, vaihtojen määrää ja vaihtoajan pituutta.

Suosikit

Reittoppaaseen voi lisätä suosikkipaikkoja haun nopeuttamiseksi Suosikkisi-välilehdeltä. Suosikkisi-välilehti on tietokoneen näytöllä oikeassa yläreunassa ja mobiililaitteissa sivun oikeassa alalaidassa. Lisää paikka -painikkeella voi lisätä haluamansa osoitteen, pysäkin tai paikan suosikikseen. Jokaisen suosikkipaikan oikeassa yläkulmassa on muokkausikoni, jonka avulla suosikkeja voi muokata tai poistaa.

Pysäkit

Pysäkit on merkitty Reittioppaan kartalle. Näpäyttämällä pysäkkiä käyttäjä saa esiin pysäkiltä seuraavaksi menevät bussivuorot sekä pysäkkikohtaiset aikataulut. Pysäkkiä näpäyttämällä voi myös aloittaa reittihaun kyseiseltä pysäkiltä tai kyseiselle pysäkille.

Aikataulut

Pysäkeille ilmoitetut ajat ovat arvioita bussin saapumisajoista. Liikenteen sujuvuus sekä muut liikenteelliset esteet vaikuttavat bussien ajoaikoihin, minkä takia pysäkeille ei aina saavuta aikataulun mukaisesti.

Asiasanat: reittiopas, vinkit
Viimeksi muokattu: 20.9.2017