Uuden matkakortin voi ostaa palvelupiste Kastellista tai Waltti-verkkopalvelusta. Pelkkää matkakorttia ei voi ostaa, vaan siihen on aina samalla ladattava jokin lipputuote (kausilippu tai arvoa tai molemmat). 

Aiemmin palvelupiste Kastellista tai verkkopalvelusta ostetun matkakortin voi lisäladata verkossa Waltti-kaupassa, palvelupiste Kastellissa tai linja-autossa. Lippujen hinnat ovat samat kaikissa myyntipisteissä, mutta palvelumaksuissa on eroa.

Matkakortin ostaminen palvelupiste Kastellista

Palvelupiste Kastelli
Palokunnankatu 16, Hämeenlinna
avoinna ma-pe klo 9-16

Waltti-matkakortti maksaa 5 euroa. Uuden matkakortin oston yhteydessä suojakotelon saa kaupan päälle. Erikseen ostettuna suojakotelo maksaa 2 euroa. Kastellissa myydään sekä henkilökohtaisia että haltijakohtaisia matkakortteja. Henkilöllisyys on todistettava ostettaessa henkilökohtaista matkakorttia. Matkakortin saa heti mukaan ja se on käytettävissä heti.

Palvelupiste Kastellissa voi maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla sekä käteisellä rahalla. Maksuvälineenä toimii myös Eazybreak-palvelun sähköinen työmatkaseteli, jolla työnantaja kannustaa työntekijää työmatkalipun hankintaan. Kastellissa voi maksaa myös Kelan maksusitoumuksilla sekä kaupungin kanssa erillisen laskutussopimuksen tehneiden kuntien, kuntayhtymien tai valtion virastojen maksusitoumuksilla. 

Matkakortin ostaminen Waltin verkkopalvelusta

Waltti-verkkopalvelusta voi tilata ja ostaa henkilökohtaisen matkakortin itselle tai taloudessa asuvalle alle 17-vuotiaalle lapselle, jolla ei ole vielä käytössä tunnistautumispalvelua. Verkkopalvelusta ei siis voi ostaa useamman henkilön käyttöön tarkoitettuja haltijakohtaisia matkakortteja, vaan ainoastaan henkilökohtaisen matkakortin. Jos haluaa tilata matkakortin alaikäiselle lapselle, on luotava sitä varten uusi käyttäjätunnus. Voit kuitenkin käyttää samaa sähköpostiosoitetta kuin omassa tilauksessasi. Ensimmäinen verkkopalvelutunnus on aina tarkoitettu aikuisen henkilökohtaiseen käyttöön riippumatta siitä, onko aikuisella oma matkakortti. Vasta toisella verkkopalvelutunnuksella tunnistaudutaan alle 17-vuotiaan matkakorttia varten.

Matkakortille voi samanaikaisesti ostaa sekä kausi- että arvolipun, tai halutessaan vain yhden lipputuotteen. Matkakortti ja siihen ladattu lipputuote postitetaan annettuun osoitteeseen 7-14 vuorokauden kuluessa tilauksesta. Matkakortti on tämän jälkeen käytettävissä heti.

Waltti-matkakortti maksaa 5 euroa. Verkkopalvelusta tilatun matkakortin mukana ei tule korttikoteloa. Asiakas voi halutessaan noutaa korttikotelon jälkikäteen palvelupiste Kastellista esittämällä tulostamansa maksukuitin tai tallentamansa näyttökuvan maksutapahtumasta.

Kausi- ja arvolipun ostaminen Waltti-kaupasta

Sekä haltija- että henkilökohtaisia matkakortteja voi lisäladata Waltti-kaupassa tunnistautumatta verkkopankkitunnuksin tai luoda halutessaan tilin verkkopankkitunnuksin. Waltti-kaupassa lisälataamisesta ei veloiteta palvelumaksua.

Kelan koulumatkatuen takia toisen asteen opiskelijoiden lippua ei voi ladata Waltti-kaupassa, vaan koulumatkatukilippu on ladattava joko palvelupiste Kastellissa tai linja-autossa. Samalle matkakortille, jolla on koulumatkatukilippu, voi kuitenkin ladata arvoa Waltti-kaupassa.

Waltti-kaupassa ostetut liput siirtyvät asiakkaan matkakortille linja-autossa. Kun lippu on ostettu verkkopalvelusta klo 20.00 mennessä edellisenä iltana, lippu on pääsääntöisesti ladattavissa linja-auton rahastuslaitteella seuraavana aamuna. Waltti-kaupassa ilmoitetaan ristiriitaisesti kahden tunnin viiveestä valtakunnallisella vakiotekstillä, mutta valitettavasti kaikissa Hämeenlinnan seudun linja-autoissa ei vielä ole reaalikaikaista tiedon siirtoa. Waltti-kaupasta ostetut liput ovat ladattavissa rahastuslaitteella 14 kalenteripäivän ajan ostoksen tekemisestä ja ne voi tarvittaessa aktivoida matkakortille myös palvelupisteessä 30 päivän kuluessa. Palvelulinja Kyläpussien rahastuslaitteille tiedon siirtymisessä voi olla muutaman päivän viive. 

Kerta-, kausi- ja arvolipun ostaminen linja-autossa

Linja-autoissa voi ostaa kertalippuja, uuden kausilipun sekä lisää arvoa matkakortille. Maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen raha. Asiakkaan tulee pyrkiä varaamaan tasaraha, koska kuljettajalla on vain rajallisesti vaihtorahaa. Kertalippua (1,70-6,80 €) ei pääsääntöisesti voi ostaa 50 euron tai sitä suuremmilla seteleillä. Matkakortin lisälatauksen palvelumaksu linja-autoissa on 2 euroa (ei koske Kelan 2.asteen opiskelijoiden koulumatkatukilippuja).

Kausilipun lataaminen on mahdollista vain siinä tapauksessa, että asiakkaan matkakortilla on aiemmin ollut samanlainen kausilippu. Sillä ei ole merkitystä, onko aiempi kausilippu vielä voimassa vai onko sen voimassaolo jo päättynyt. Esim. jos asiakkaalla on aiemmin ollut 30 päivän aikuisen kausilippu A-vyöhykkeelle, linja-autossa voi lisäladata täsmälleen samanlaisen lipputuotteen. Jos asiakas haluaa muuttaa voimassaoloajan pituutta tai vyöhykkeitä, hänen on ostettava uusi kausilippu Waltti-kaupassa tai palvelupiste Kastellissa.

Viimeksi muokattu: 21.1.2019