Kirjasato-kirjailijailta Hämeenlinnan pääkirjaston Larin-Kyöstin torilla ke 17.4. klo 17.30-19.30

Perinteisessä Kirjasato-kirjailijaillassa keskiviikkona 17.4. klo 17.30-19.30 kantahämäläiset kirjailijat kertovat uusista kirjoistaan haastatteluissa Hämeenlinnan pääkirjaston Larin-Kyöstin torilla. Mukana on tuttuja nimiä ja esikoiskirjailijoita ja peräti 11 eri kustantajan tuotantoa.

Hämeenlinnalaisen kirjailija Nelli Hietalan Romurakkautta -romaani (2023) alkaa uuden, hauskan viihdesarjan. Kovaa vauhtia keski-ikäistyvä Jessi pakenee taloyhtiön putkiremonttia sisarensa hoteisiin. Nyt hän asuu jossain hornantuutissa, ja selvitettävänä olisi äskettäin kuolleen ITE-taiteilijaisän jäämistö.  Tutkija Petjan pieni punainen kottero ilmestyy pian pihapiiriin.

Hämeenlinnalaisen emeritusprofessori Juhani Niemen Kirjan matkassa -teos on etukäteen laskettu valmistuvan Kirjasato-iltaan mennessä.  Teoksen julkaisee kokeellisena tunnettu kustantamo.

Riihimäkeläinen Annika Welling kertoo kahdesta ensimmäisestä teoksestaan. Löydät minut oliivilehdosta -muistelma (2023) käsittelee elämää ja arkea Pohjois-Italiassa, Liguriassa ja Lombardiassa. Asuessaan Italiassa Welling on päässyt perehtymään sekä paikallisen perhe-elämän pyörteisiin että työpaikkojen toimintatapoihin. Biegga Tuliketun jäljillä -satukirja (2023) käsittelee suomalaista legendaa Tuliketusta. Biegga, nuori husky, selvittää tarinaa revontulten synnystä.     

Hämeenlinnalaisen lääketutkija ja biologi Hannele Leinon Kohti auringonkeltaista -esikoisromaani on naisen kehitystarina monesta eri näkökulmasta kerrottuna. Teos käsittelee muun muassa perhe-elämää, tasa-arvoa, parisuhdetta, avioeroa ja elämänmuutoksia.

Järvenpääläisen kirjailija Marja Toivion kahdeksas romaani on nimeltään Agnes. Agnes Lundell (1878-1936) oli Suomen ensimmäinen naisjuristi. Teos avaa ikkunan pioneerinaisen elämään ja työhön 1900-luvun alusta 50-vuotispäivän kynnykselle. Taustalla kulkevat Suomen historian kuohuvat vuodet suurlakosta itsenäistymiseen, maailman- ja sisällissodasta ensimmäiseen tasavaltaan.

Hämeenlinnalainen kirjailija JP Koskinen valottaa, miten psykologinen Hautakello-kauhuromaani (2024) syntyi Storytel-teoksesta. Päähenkilö on taideopiskelija vuonna 1888. Hautakello huokuu gotiikkaa, meedioita ja outoja rituaaleja. Todelliset historialliset tapahtumat siivittävät nuoren ja piinatun taiteilijan matkaa.

Koskisen Ostarin kummitus -teos (2024) tarjoaa hiuksia nostattavaa jännitystä alakoululaisille. Upouutta kauppakeskusta häiriköi kummitus! Rakennukseen kätkeytyy myös vanha suklaatehdas. Outoihin tapauksiin erikoistunut Mysteerijengi päättää tutkia arvoitusta tarkemmin.

Hämeenlinnalaisen kirjailija Tapani Baggen Julma rakkaus (2023) sisältää novelleja nuorille. Yksi ryöstää Alepan, toinen löytää kännykän ja kolmas ottaa tatuoinnin. Bänditarinoissa nuoret kokevat ensin polttavaa rakkautta, sitten julmaa. Tapani Bagge on saanut nuortenkirjatuotannostaan Laivakello-palkinnon. Tämän kirjan tarinat ovat jännittäviä, hauskoja ja vetäviä tottumattomallekin lukijalle.

Lisäksi Kaija Klemetti (Janaki) ja Aino Krohn (Vana -66) esittelevät kirjoittajayhdistys Janakin tuoreen juhla-antologian.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, sen järjestää Kanta-Hämeen kirjoittajayhdistys Vana -66 ja kirjasto.