Haun tulos


Kirjasto
19.12.2017Vertaisopastuksiin voi osallistua useammassakin kirjastossa.

Lainattavissa myös muita soittimia.

Avolava tarjoaa matalan kynnyksen esiintymispaikan.


Kirjastoautoillakin on kauneuskilpailut! Äänestä Hämeenlinnan kirjastoauto Bella voittoon. Äänestysaika 10.5.2016 asti.

Henkilökunnan virkistyspäivän vuoksi ovat kaikki lähikirjastot kiinni perjantaina 20.5.

Eliel Aspelin taidekirjakilpailun voitto Lars-Gunnar Nordströmin Nubben -kirjalle.

Kampanjan aikana kolme e-kirjaa on vapaasti ladattavissa kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

Keskiviikkona 6.7. klo 16-18 Hämeenlinnan pääkirjaston Taiteilija tavattavissa -vieraana taidemaalari Ihab Al Tai.

Kirjastoautot Bella ja Pietari ovat palanneet kesätauolta. Aikatauluihin on tehty jonkin verran muutoksia. Uusia aikatauluja saa kaikista kirjastoista, ja ne löytyvät myös kirjaston kotisivuilta.

Maksuton ja kaikille avoin luovan kirjoittamisen piiri Sulkakynä aloittaa toimintansa maanantaina 29.8.2016.

Hämeenlinnan pääkirjastossa aloitetaan satutunnit, joissa on mukana myös kirjastokoira Urho Silkkikorva.

Hämeenlinnan pääkirjaston lastenosastolla (Lukiokatu 2) tarjotaan opastusta kirjojen muovittamisessa ti-ke 16.8. – 17.8.2016 klo 16.00 - 18.00.

Hämeenlinnan pääkirjastossa ensi tiistaina 23.8. järjestettävässä Vesi vanhin voitehista -tapahtumassa pulahdetaan symbolisesti veteen monin eri tavoin.

Hämeenlinnan pääkirjastossa järjestetään syksyllä opetusta tietokoneiden ja tablettilaitteiden käytössä.

Hämeenlinnan pääkirjaston pelitila Bunkkerissa aletaan järjestää uutena toimintana ohjattua pelitoimintaa alle 13-vuotiaille 6.9. alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 13–17.

Hämeenlinnassa vietetään Sateenkaariviikkoa 5-11.9.2016 Hämeenlinnan Sateenkaariviikon tarkoituksena edistää yhdenvertaisuuden toteutumista, antaa tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämästä ja tehdä vähemmistöjä näkyviksi.

Pääkirjaston musiikkiosaston Avolavan syksy on jälleen täynnä monenlaista elävää musiikkia.

Syys-marraskuussa järjestettävän tapahtumakiertueen tarkoituksena on tallentaa digitaaliseen muotoon kotiseutuhistoriaa ja taata paikallisen kulttuuriperinnön siirtyminen myös jälkipolville.

Hämeenlinnan pääkirjaston suosittu tietokoneen ja internetin vertaisopastus käynnistyy taas torstaina 6.10. klo 10-12 kirjaston atk-luokassa. Opastuksia jatketaan aina torstaisin marraskuun loppuun asti.

Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jonka tavoitteena on innostaa alakouluikäiset ohjelmoinnin pariin.

Kirjallisuusilta sekä bossanovaa kirjastossa keskiviikkona 12.10.

Hämeenlinnan koulujen syysloman aikana 17.-21.10. Hämeenlinnan pääkirjastossa tapahtuu. Tapahtumat alkavat jo lauantaina 15.10, jolloin lapsilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan satujoogaa.

Valtakunnallista Satupäivää juhlitaan Sadun nimipäivänä 18. lokakuuta. Satupäivänä satuja luetaan, esitetään ja käsitellään kaiken ikäisten kanssa eri paikoissa ympäri maan.

Hämeenlinnan kaikki lähikirjastot ovat kiinni perjantaina 28.10. henkilökunnan koulutuksen takia.

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston uusi kirjastoauto Urho korvaa Pietarin maanantaista 24.10. alkaen. Urho kulkee Pietarin vanhoilla aikatauluilla ja reiteillä. Aineistot ja varaukset siirretään Pietarista Urhoon.

Hätilän kirjasto sulkeutuu toistaiseksi torstaista 1.12.2016 alkaen. Kirjaston sulkemisen syy on Hämeenlinnan yhteiskoulun tuleva peruskorjaus.

Juhlavuotisjuhlanäyttely esillä Hämeenlinnan pääkirjaston (Lukiokatu 2) Kirjastotorilla 7.-30.11.2016.

Kansallista pelipäivää vietetään la 19.11. kello 10-15 Hämeenlinnan pääkirjastossa.

Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa asiakkaat voivat entistä paremmin vaikuttaa kirjastoon ostettaviin aineistoihin. Kirjasto on aloittanut uuden palvelun, jossa asiakkaat voivat olla mukana päättämässä kirjaston aineistojen hankinnasta.

Kalvolan kirjasto muuttaa Iittalan hyvinvointikeskukseen syksyllä 2017. Kirjaston palveluihin tulee muutoksia. Kalvolan kirjasto järjestää asukasillan 22.11.

Kirjallisuusillassa 23.11. klo 19-21 Hämeenlinnan lyseon Janne-salissa vieraina muun muassa Juha Itkonen ja Katja Kettu.

Hämeenlinnan kaupunki osti kesällä Konnevedeltä käytetyn mutta hyvin toimivan kirjastoauton. Auton ostolla Hämeenlinna takasi kirjastoautopalveluiden jatkumisen nykyisessä laajuudessaan myös lähivuosiksi.

Suomen 100-vuotisjuhlaa vietetään kirjastoissa läpi vuoden. Kirjastot tarjoavat kurkistuksia Suomen kirjallisuuteen, historiaan ja kulttuuriin. Samalla juhlitaan myös suomalaista kirjastokulttuuria ja lukutaitoa.

Hämeenlinnan Tuomelan koulun pihaan tulee uusi kirjastoautopysäkki.

Pääkirjasto tarjoaa kursseja ja vertaisopastusta tietokoneiden ja tablettitietokoneiden käytössä.

Kalvolan kirjasto muuttaa syksyllä 2017 Iittalan hyvinvointikeskukseen. Asukkaat pääsevät vaikuttamaan uuden kirjaston palveluiden 5.2.2017 asti olevan asukaskyselyn kautta.

Hämi ry:n Hämeen Klubitalo ja Hämeenlinnan kaupunginkirjasto järjestävät yhdessä ensimmäistä kertaa Elävä kirjasto -tapahtuman, joka on avoinna keskiviikkona 25.1.2017 Hämeenlinnan pääkirjastossa klo 15-18.Iittalassa avautuu syyskuun alussa monen sukupolven hyvinvointikeskus. Hyvinvointikeskuksen on tulossa saman katon alle monta eri toimijaa, joista ensimmäisenä avaa ovensa Kalvolan kirjasto.

Kansallisena Senior Surf –päivänä 3.10. pääkirjastossa keskustellaan sähköisten terveyspalvelujen käyttämisestä sekä siitä, mistä seniori saa apua tietotekniikan ongelmissa.

Vielä ehdit lainaamaan kirjastosta. Nyt myös uutuuskirjojen, kurssikirjojen ja muun aineiston, jolla normaalisti on kahden viikon laina-aika, eräpäivä on vasta marraskuussa.

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston sekä Hattulan ja Janakkalan kunnankirjastojen kirjastojärjestelmä vaihtuu.

Kansainvälistä peliviikkoa vietetään ensi viikolla 30.10.-5.11. Vuosittain järjestettävän peliviikon tarkoituksena on pelata yhdessä ja lisätä peleistä käytävää keskustelua kodeissa ja mediassa.

Pääset lainaamaan, palauttamaan, uusimaan ja varaamaan aineistoa kirjastoissa.

Nykypäivän kirjasto on monipuolinen kohtaamispaikka ja sillä on moninaiset tehtävät. Kirjojen ja muun aineiston lainaamisen sekä lukemisen edistämisen lisäksi sen tehtävänä on muun muassa tarjota ohjausta tiedon käyttöön ja tiloja erilaiseen tekemiseen.

Marraskuun alusta alkaen Lammin kirjasto-palvelupisteen aukioloaika on pidentynyt itsepalveluajan käyttöönoton myötä.

Tutkimusmatka – tieteen popularisoiminen kirjastossa -luentosarjan toisessa osassa luennoi Pekka Louhiala torstaina 16.11. klo 17.30 Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisalissa.

Kirjaston Kirjailijaillassa mukana kuusi kirjailijaa ja viisi uutuskirjaa. Kirjailijailta järjestetään keskiviikkona 22.11. klo 19-21 Lyseon koulun Janne-salissa.

Kirjasto kerää hämeenlinnalaisten ideoita ja toiveita siitä, millaisia kirjastopalveluita peruskorjattuun pääkirjastoon tulee vuonna 2020.

Hämeenlinnan kirjastoissa juhlistetaan sata vuotta täyttävää itsenäistä Suomea kirjallisuuden ja kakkukahvien merkeissä.

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto on kirjastojärjestelmän vaihdoksen myötä siirtynyt varatun aineiston itsepalvelunoutoon.

Taloustutkimuksen tekemässä Kansallisessa asiakaspalvelututkimuksessa kirjasto vei kärkisijan.

Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan kirjastojen yhteistä Vanamo verkkokirjastoa uudistettiin marraskuussa kirjastojärjestelmän vaihdon yhteydessä. Tällöin myös Vanamo verkkokirjaston osoite muuttui.

Hämeenlinnan pääkirjasto peruskorjataan vuosien 2018-2020 välisenä aikana.

Hämeenlinnan kirjaston tietokoneopastukset ja e-aineisto-opastukset alkavat.

Helmikuun lopulla Hämeenlinnan pääkirjastossa alkavat "Digiapua arkeen"-opastukset, joissa tarjotaan ohjeistusta ja vinkkejä erilaisten digitaalisten palveluiden käyttöön.

Hämeenlinnalaiset lainasivat viime vuonna kirjastoista yli miljoona kirjaa.

Hämeenlinnan pääkirjastossa on 12 Hublet-tablettitietokonetta, joita voit lainata omatoimisesti kirjastokortilla ja tunnusluvulla.

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt Hämeenlinnan kaupunginkirjastolle 11 000 euroa hankkeeseen, jossa kehitetään kulttuurienvälistä vuorovaikutusta.

Pääsiäisen aika 29.3. - 2.4.2018 juhlapyhineen aiheuttaa poikkeuksia kaupungin palvelujen aukioloaikoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin.

Tiistaina 1.5. vietettävä vappu tuo muutoksia palvelujen aukioloaikoihin. Vappuna on luvassa myös mukavia tapahtumia kaikenikäisille.

Mikäli kirjastokortti on hävinnyt, ota yhteyttä kirjastoosi uuden kirjastokortin saamiseksi.

Perjantaina 25.5. Hämeenlinnan lähikirjastot ovat poikkeuksellisesti kiinni ja pääkirjasto on avoinna itsepalvelulla klo 9-17.

Hämeenlinnan pääkirjasto sulkeutuu peruskorjauksen vuoksi 1. syyskuuta. Pääkirjasto siirtyy noin kaksi vuotta kestävän peruskorjauksen ajaksi Wetterille (Wetterhoffinkatu 2).

Kirjasto siirtyy noin kaksi vuotta kestävän peruskorjauksen ajaksi Wetterille (Wetterhoffinkatu 2). Osa palveluista on asiakkaiden käytettävissä Wetterillä jo heti syyskuussa.

Kirjasto siirtyy noin kaksi vuotta kestävän peruskorjauksen ajaksi Wetterille osoitteeseen Wetterhoffinkatu 2. Kirjasto aukeaa Wetterillä portaittain.

Korkeat sisälämpötilat haittaavat sähköisten lukkojen toimintaa

Maksuttomaan Sulkakynä-ryhmään otetaan 16 kokeilijaa, jotka eivät ole muuten mukana luovan kirjoittamisen tai sanataiteen ryhmissä. Hakuaika on 13.-31.8.2018.

Hämeenlinnan pääkirjasto sulkeutui Lukiokadulla perjantaina 31.8. klo 17 peruskorjauksen vuoksi. Noin kaksi vuotta kestävän remontin ajan pääkirjasto toimii Wetterin (Wetterhoffinkatu 2) kahdessa alimmassa kerroksessa.

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kirjastoautot Bella ja Urho eivät kulje 17.-28. syyskuuta välisenä aikana. Kahden viikon katkos johtuu pääkirjaston peruskorjauksen alkamisesta ja siihen liittyvästä muutosta.


Ensi viikolla vietettävän Vanhustenviikon aikana kirjastoissa on tarjolla e-opastuksia ikäihmisille. Maanantaina 8.10. käynnistyy myös kahden viikon pituinen e-lehtikampanja.
Hämeenlinnan pääkirjaston Wetterin (Wetterhoffinkatu 2) kokoelmat ja loputkin palvelut avautuivat asiakkaille maanantaina 5.11.

Hämeenlinnan pääkirjastossa starttaa suomen kielen kielikahvila tiistaina 5.2. klo 14-15.30 kahvila Fredrikan tiloissa (osoite Wetterhoffinkatu 2). Kahvila kokoontuu tiistaisin joka viikko samaan aikaan keväällä 2019.