Haun tulos
Kirjasto
19.12.2017Vertaisopastuksiin voi osallistua useammassakin kirjastossa.

Lainattavissa myös muita soittimia.

Avolava tarjoaa matalan kynnyksen esiintymispaikan.


Kirjastoautoillakin on kauneuskilpailut! Äänestä Hämeenlinnan kirjastoauto Bella voittoon. Äänestysaika 10.5.2016 asti.

Henkilökunnan virkistyspäivän vuoksi ovat kaikki lähikirjastot kiinni perjantaina 20.5.

Eliel Aspelin taidekirjakilpailun voitto Lars-Gunnar Nordströmin Nubben -kirjalle.

Kampanjan aikana kolme e-kirjaa on vapaasti ladattavissa kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

Keskiviikkona 6.7. klo 16-18 Hämeenlinnan pääkirjaston Taiteilija tavattavissa -vieraana taidemaalari Ihab Al Tai.

Kirjastoautot Bella ja Pietari ovat palanneet kesätauolta. Aikatauluihin on tehty jonkin verran muutoksia. Uusia aikatauluja saa kaikista kirjastoista, ja ne löytyvät myös kirjaston kotisivuilta.

Maksuton ja kaikille avoin luovan kirjoittamisen piiri Sulkakynä aloittaa toimintansa maanantaina 29.8.2016.

Hämeenlinnan pääkirjastossa aloitetaan satutunnit, joissa on mukana myös kirjastokoira Urho Silkkikorva.

Hämeenlinnan pääkirjaston lastenosastolla (Lukiokatu 2) tarjotaan opastusta kirjojen muovittamisessa ti-ke 16.8. – 17.8.2016 klo 16.00 - 18.00.

Hämeenlinnan pääkirjastossa ensi tiistaina 23.8. järjestettävässä Vesi vanhin voitehista -tapahtumassa pulahdetaan symbolisesti veteen monin eri tavoin.

Hämeenlinnan pääkirjastossa järjestetään syksyllä opetusta tietokoneiden ja tablettilaitteiden käytössä.

Hämeenlinnan pääkirjaston pelitila Bunkkerissa aletaan järjestää uutena toimintana ohjattua pelitoimintaa alle 13-vuotiaille 6.9. alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 13–17.

Hämeenlinnassa vietetään Sateenkaariviikkoa 5-11.9.2016 Hämeenlinnan Sateenkaariviikon tarkoituksena edistää yhdenvertaisuuden toteutumista, antaa tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämästä ja tehdä vähemmistöjä näkyviksi.

Pääkirjaston musiikkiosaston Avolavan syksy on jälleen täynnä monenlaista elävää musiikkia.

Syys-marraskuussa järjestettävän tapahtumakiertueen tarkoituksena on tallentaa digitaaliseen muotoon kotiseutuhistoriaa ja taata paikallisen kulttuuriperinnön siirtyminen myös jälkipolville.

Hämeenlinnan pääkirjaston suosittu tietokoneen ja internetin vertaisopastus käynnistyy taas torstaina 6.10. klo 10-12 kirjaston atk-luokassa. Opastuksia jatketaan aina torstaisin marraskuun loppuun asti.

Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jonka tavoitteena on innostaa alakouluikäiset ohjelmoinnin pariin.

Kirjallisuusilta sekä bossanovaa kirjastossa keskiviikkona 12.10.

Hämeenlinnan koulujen syysloman aikana 17.-21.10. Hämeenlinnan pääkirjastossa tapahtuu. Tapahtumat alkavat jo lauantaina 15.10, jolloin lapsilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan satujoogaa.

Valtakunnallista Satupäivää juhlitaan Sadun nimipäivänä 18. lokakuuta. Satupäivänä satuja luetaan, esitetään ja käsitellään kaiken ikäisten kanssa eri paikoissa ympäri maan.

Hämeenlinnan kaikki lähikirjastot ovat kiinni perjantaina 28.10. henkilökunnan koulutuksen takia.

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston uusi kirjastoauto Urho korvaa Pietarin maanantaista 24.10. alkaen. Urho kulkee Pietarin vanhoilla aikatauluilla ja reiteillä. Aineistot ja varaukset siirretään Pietarista Urhoon.

Hätilän kirjasto sulkeutuu toistaiseksi torstaista 1.12.2016 alkaen. Kirjaston sulkemisen syy on Hämeenlinnan yhteiskoulun tuleva peruskorjaus.

Juhlavuotisjuhlanäyttely esillä Hämeenlinnan pääkirjaston (Lukiokatu 2) Kirjastotorilla 7.-30.11.2016.

Kansallista pelipäivää vietetään la 19.11. kello 10-15 Hämeenlinnan pääkirjastossa.

Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa asiakkaat voivat entistä paremmin vaikuttaa kirjastoon ostettaviin aineistoihin. Kirjasto on aloittanut uuden palvelun, jossa asiakkaat voivat olla mukana päättämässä kirjaston aineistojen hankinnasta.

Kalvolan kirjasto muuttaa Iittalan hyvinvointikeskukseen syksyllä 2017. Kirjaston palveluihin tulee muutoksia. Kalvolan kirjasto järjestää asukasillan 22.11.

Kirjallisuusillassa 23.11. klo 19-21 Hämeenlinnan lyseon Janne-salissa vieraina muun muassa Juha Itkonen ja Katja Kettu.

Hämeenlinnan kaupunki osti kesällä Konnevedeltä käytetyn mutta hyvin toimivan kirjastoauton. Auton ostolla Hämeenlinna takasi kirjastoautopalveluiden jatkumisen nykyisessä laajuudessaan myös lähivuosiksi.


Suomen 100-vuotisjuhlaa vietetään kirjastoissa läpi vuoden. Kirjastot tarjoavat kurkistuksia Suomen kirjallisuuteen, historiaan ja kulttuuriin. Samalla juhlitaan myös suomalaista kirjastokulttuuria ja lukutaitoa.

Hämeenlinnan Tuomelan koulun pihaan tulee uusi kirjastoautopysäkki.

Pääkirjasto tarjoaa kursseja ja vertaisopastusta tietokoneiden ja tablettitietokoneiden käytössä.

Kalvolan kirjasto muuttaa syksyllä 2017 Iittalan hyvinvointikeskukseen. Asukkaat pääsevät vaikuttamaan uuden kirjaston palveluiden 5.2.2017 asti olevan asukaskyselyn kautta.

Hämi ry:n Hämeen Klubitalo ja Hämeenlinnan kaupunginkirjasto järjestävät yhdessä ensimmäistä kertaa Elävä kirjasto -tapahtuman, joka on avoinna keskiviikkona 25.1.2017 Hämeenlinnan pääkirjastossa klo 15-18.

Kaikille avoin satutuokio Hauhon kirjastossa

Hauhon taatut satutunnit antavat iloisen mielen ja ovat mukava tapaamishetki lapsiperheille


Satutuokiuo Hauholla

Satutunti Hauholla kirjastossa on tunnelmaltaan suvaitseva ja osallistava

Satutuokio HauhollaLasten aamu
21.8.2017

Lasten aamu
21.8.2017

Lasten aamu
21.8.2017

Lasten aamu
21.8.2017Iittalassa avautuu syyskuun alussa monen sukupolven hyvinvointikeskus. Hyvinvointikeskuksen on tulossa saman katon alle monta eri toimijaa, joista ensimmäisenä avaa ovensa Kalvolan kirjasto.

Kalvolan kirjaston avajaiset hyvinvointikeskus Sauvolassa (Sauvalanaukio 4) pe 1.9. klo 10-16. Kahvitarjoilu, tervetuloa!

Elokuvia voi myös lainata Hämeenlinnan kirjastokortilla kotiin katsottavaksi.

Hämeenlinnan pääkirjaston pelitila Bunkkerissa on syksyllä toimintaa eri-ikäisille pelaamisesta kiinnostuneille.

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston sekä Hattulan ja Janakkalan kunnankirjastojen järjestelmävaihdosta johtuen lainaamiseen tulee reilun kahden viikon katkos lokakuussa.


Jäljillä!
14.9.2017


Kirjailija Juha Itkonen on vieraana Kalvolan kirjastossa hyvinvointikeskus Sauvolassa (Sauvalanaukio 4) torstaina 28.9. klo 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kansallisena Senior Surf –päivänä 3.10. pääkirjastossa keskustellaan sähköisten terveyspalvelujen käyttämisestä sekä siitä, mistä seniori saa apua tietotekniikan ongelmissa.


Hauhon kirjastossa kirjallisuusbingoa ja yhteislaulua

Vielä ehdit lainaamaan kirjastosta. Nyt myös uutuuskirjojen, kurssikirjojen ja muun aineiston, jolla normaalisti on kahden viikon laina-aika, eräpäivä on vasta marraskuussa.

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston sekä Hattulan ja Janakkalan kunnankirjastojen kirjastojärjestelmä vaihtuu.Kansainvälistä peliviikkoa vietetään ensi viikolla 30.10.-5.11. Vuosittain järjestettävän peliviikon tarkoituksena on pelata yhdessä ja lisätä peleistä käytävää keskustelua kodeissa ja mediassa.


Pääset lainaamaan, palauttamaan, uusimaan ja varaamaan aineistoa kirjastoissa.
Nykypäivän kirjasto on monipuolinen kohtaamispaikka ja sillä on moninaiset tehtävät. Kirjojen ja muun aineiston lainaamisen sekä lukemisen edistämisen lisäksi sen tehtävänä on muun muassa tarjota ohjausta tiedon käyttöön ja tiloja erilaiseen tekemiseen.

Marraskuun alusta alkaen Lammin kirjasto-palvelupisteen aukioloaika on pidentynyt itsepalveluajan käyttöönoton myötä.

Tutkimusmatka – tieteen popularisoiminen kirjastossa -luentosarjan toisessa osassa luennoi Pekka Louhiala torstaina 16.11. klo 17.30 Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisalissa.


Kirjaston Kirjailijaillassa mukana kuusi kirjailijaa ja viisi uutuskirjaa. Kirjailijailta järjestetään keskiviikkona 22.11. klo 19-21 Lyseon koulun Janne-salissa.

Kirjasto kerää hämeenlinnalaisten ideoita ja toiveita siitä, millaisia kirjastopalveluita peruskorjattuun pääkirjastoon tulee vuonna 2020.


Hämeenlinnan kirjastoissa juhlistetaan sata vuotta täyttävää itsenäistä Suomea kirjallisuuden ja kakkukahvien merkeissä.


Hämeenlinnan kaupunginkirjasto on kirjastojärjestelmän vaihdoksen myötä siirtynyt varatun aineiston itsepalvelunoutoon.

Taloustutkimuksen tekemässä Kansallisessa asiakaspalvelututkimuksessa kirjasto vei kärkisijan.

Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan kirjastojen yhteistä Vanamo verkkokirjastoa uudistettiin marraskuussa kirjastojärjestelmän vaihdon yhteydessä. Tällöin myös Vanamo verkkokirjaston osoite muuttui.

Hämeenlinnan pääkirjasto peruskorjataan vuosien 2018-2020 välisenä aikana.Hämeenlinnan kirjaston tietokoneopastukset ja e-aineisto-opastukset alkavat.Anneli Kanto Hauhon Kirjastossa

Muistikahvilatoiminnan tavoitteena on aivoterveyteen, muistiin ja muistioireisiin liittyvän tiedon jakaminen sekä aivoterveyden ja sosiaalisen toimintakyvyn edistäminen. Muistikahviloissa vierailee eri alojen asiantuntijoita ja tarjolla on aina kahvia ja pullaa euron parin hintaan muistikahvilaemäntien tarjoamana. Toiminta on tarkoitettu kaikenikäisille ihmisille, ja tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.


Satutuokio Hauhon kirjastossa torstaiaamuisin Tervetuloa !!

Satutuokioon ovat tervetulleita kaikki, ihan pienille lapsile mieluiten oma aikuinen mukaan


Hauhon kirjaston satutuokio on avoin kaikille ja satutuokio saattaa sisältää pientä askartelupuuhaa sadun lisäksi

Kirjaston satutuokio on kaikille avoin ja kaikki ovat tervetulleita