Haun tulos

Valikko
27.1.2014

Tapahtumat
12.2.2019

Pulkkamäki Linnankadulla (lumet: Hämeenlinnan liikuntahallit ja Linnaninfra) sekä puuhaa koko perheelle Palanderin talossa, pääkirjastossa ja Linnankadun varrella lauantaina 8.3.2014 klo 12-16.

Linnanniemen valehtelijoiden klubi kokoontuu tällä kertaa Vankilamuseolla. Vapaa pääsy, ti 1.4.2014 klo 18.00.Keinusali
31.10.2016
Linnassa ohjelmaa klo 10-16.

Kaupungin 377-vuotissyntymäpäivää juhlitaan tiistaina 19.1.


Laskiaisena ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Eläinystävä-ARXantai lauantaina 13.2. klo 10-14.


Avolava tarjoaa matalan kynnyksen esiintymispaikan.

Iron Maiden Kantolan tapahtumapuistossa ke 29.6.Eläkeläisten oma taidemuseopäivä pe 22.4.


Linnan Kehitys Oy etsii yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa kaupunkioppaita eli City-Ritareita tulevan kesän suurimpien tapahtumien yhteyteen.

Hämeenlinna on esillä Helsingissä Kampin Narinkkatorilla pe 20.5.2016 #tunnustaraitaa

Power Cupiin 9.-12.6.2016 odotetaan tuhansia vieraita.


Koko kansan kesäjuhla vietettiin Hämeenlinnan torilla torstaina 2.6.2016 helteisessä säässä.


Neljättä kertaa järjestettävä Hämeenlinnan Taiteiden yö on julkaissut ensimmäiset maistiaisensa vuodelle 2016. Tapahtumaa vietetään perjantaina 26.8.2016

Perinteisiä Pellavamarkkinoita vietetään la 18.6.

Keskiviikkona 6.7. klo 16-18 Hämeenlinnan pääkirjaston Taiteilija tavattavissa -vieraana taidemaalari Ihab Al Tai.

Museokeskiviikot ovat Hämeenlinnan kaupunginmuseon uusi tapahtumasarja Museo Skogsterin keskiviikkoiltoina. Ensimmäisen museokeskiviikon aiheena on Suomi 100 -juhlavuoden näyttely Idästä tuulee.

Pääkirjaston musiikkiosaston Avolavan syksy on jälleen täynnä monenlaista elävää musiikkia.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Sibelius fantasia järjestetään Hämeenlinnan torilla perjantaina 16.9.2016. Tapahtuman järjestelyjen vuoksi osa Linnankatua on suljettuna 13.-16.9.2016.

Suomi järjestää rottweilereiden IPO:n maailmanmestaruuskilpailut 22.-24.9.2016 ja kilpailupaikkana toimii Kaurialan urheilukenttä Hämeenlinnassa. IPO on palveluskoirien kansainvälinen suojelukoe, joka mittaa koiran soveltuvuutta palveluskoiraksi.

Tapahtumia eri puolilla kaupungin keskustaa. Useat liikkeet ja ravintolat avoinna myöhään.

Halloween-kausi huipentuu ARX-talon Kauhu-ARXantai-tapahtumaan la 5.11., jossa tasapainoillaan kauhunsekaisissa tunnelmissa.

Tiistaina 15.11. klo 18 Hämeenlinnan pääkirjastossa järjestettävä tilaisuus kuuluu yli tuhannessa kirjastossa ja koulussa vietettävän Pohjoismaisen kirjastoviikon ohjelmaan.

Kansallista pelipäivää vietetään la 19.11. kello 10-15 Hämeenlinnan pääkirjastossa.

Museokeskiviikot-tapahtumasarjassa on luvassa erittäin mielenkiintoinen ilta, kun kirjailija Tapani Bagge kertoo Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyn innoittamana historiasta idealähteenä. Tilaisuus järjestetään ke 16.11. klo 17 Museo Skogsterissa.

Hämeenlinnan keskustan joulu avataan perjantaina 18.11. torin perinteikkäässä avaustapahtumassa. Ohjelmassa mm. musiikkia, kaupungin tervehdys ja uusien jouluvalojen sytyttäminen.

Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkiosaston Avolavalla on luvassa mukaansatempaava keikka, kun lavalle astuu Sampo Lassila Narinkka –trio tiistaina 22.11. klo 18.

ARX-talossa pyörähtää juhlakausi käyntiin la 10.12. perheiden yhteisellä joulutapahtumalla, joka tarjoaa laulua, soittoa, työpajoja, nukketeatteria ja drone special -rallia.

Hämeenlinnassa juhlitaan tänä vuonna entistä näkyvämmin ruotsalaiseen ja suomenruotsalaiseen kulttuuriperimään kuuluvaa Lucian päivää tiistaina 13.12.2016.

Tammikuussa alkava Suomi100 -juhlavuosi tuo Hämeenlinnaan mm. kuorojen suurtapahtuman, lasten ja nuorten kaupunkiseikkailun ja hyvien tekojen kampanjan.

Museokeskiviikot-tapahtumasarja jatkuu Museo Skogsterissa 11.1.–19.4.2017 keskiviikkoisin klo 17 vaihtuvin aihein. Ensimmäisenä vuorossa tutkija Elina Rauhala ja Furuhjelmin Alaska-esineistö.

Hämi ry:n Hämeen Klubitalo ja Hämeenlinnan kaupunginkirjasto järjestävät yhdessä ensimmäistä kertaa Elävä kirjasto -tapahtuman, joka on avoinna keskiviikkona 25.1.2017 Hämeenlinnan pääkirjastossa klo 15-18.


Hämeenlinnassa vietetään viikonvaihteessa mm. Taiteiden Yötä, Verkatehtaan kansanjuhlaa sekä käydään mittelöä rockfutiksen Suomen mestaruudesta sekä tenniksen miesten osakilpailun voitosta. Luvassa myös Lammi-viikon ohjelmaa ja Tuulosen syysmessut.

Säästöpankkimuseossa vietetään lauantaina 14.10. Säästöpankkimuseopäivää. Ohjelmassa on turvallisuspäällikkö Harri Salomaan luento pankkiturvallisuudesta digimurroksen näkökulmasta sekä Säästöpankkimuseon uusitun näyttelyn esittely.

Kansainvälistä peliviikkoa vietetään ensi viikolla 30.10.-5.11. Vuosittain järjestettävän peliviikon tarkoituksena on pelata yhdessä ja lisätä peleistä käytävää keskustelua kodeissa ja mediassa.

Museo Skogsterissa pureudutaan keskiviikkona 15.11. klo 17 ensimmäisen maailmansodan puolustusvarustuksiin, joita on edelleen havaittavissa myös Hämeenlinnassa.

Tutkimusmatka – tieteen popularisoiminen kirjastossa -luentosarjan toisessa osassa luennoi Pekka Louhiala torstaina 16.11. klo 17.30 Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisalissa.

Kulkueen jälkeen Kauneimmat joululaulut ruotsiksi Hämeenlinnan kirkossa.

Hämeenlinnan uimahallin vihkiäishulinoita vietetään 16.12.2017 klo 11-17. Päivän ohjelmassa jumppia, vesileikkejä, lajiesittelyitä ja vesijuoksua.

Hämeenlinnan keskustassa vietetään riemukasta Talviriehaa, kun Palanderin talon edusta Linnankadulla muuttuu pulkkamäeksi lauantaina 10.3. klo 12–16.

Hämeenlinnan monikulttuuritoimijoiden verkosto järjestää YK:n rasisminvastaisena päivänä 21.3. ja SPR:n rasisminvastaisella viikolla monenlaista ohjelmaa.


Tiistaina 1.5. vietettävä vappu tuo muutoksia palvelujen aukioloaikoihin. Vappuna on luvassa myös mukavia tapahtumia kaikenikäisille.

Pikkuväen oma päivä lauantaina 5.5.2018 klo 10-14 on täynnä huimia kokemuksia: teatteriesityksiä, polkuautoilua, polkupyörien ja potkulautojen tuunausta sekä autoratahurjastelua.

Palanderin talon pihapiirissä ja museossa nähdään lauantaina 5.5. klo 12–16 perinnekorjaamiseen, sisustukseen ja käsitöihin liittyviä työnäytöksiä. Museoon on vapaa pääsy ja kierto omaan tahtiin ilman kiinteitä opastusaikoja.
Juhannus on hauholaisten kirkkopyhä ja muutenkin on Hauho kesäisessä loistossaan kylpevä juhannuspitäjä. Kirkon viereisellä Skytten aukiolla avataan järjestyksessään 25. Hauhon Niskavuoriviikko juhannusaattona 22.6. klo 12.

Hämeen ammattikorkeakoululla julkaistu Tavastia Events helpottaa kaikkien Kanta-Hämeessä tapahtumia järjestävien työtä. Portaali toimii avoimen datan periaatteella, jolloin tapahtumatietoja voidaan hyödyntää useissa sovelluksissa ja nettisivuilla.
Jo 15. kertaa järjestettävä Wanaja Festival täyttää Hämeenlinnan Linnanpuiston festarikävijöistä 6.-7.7.2018.

Renkoviikon ohjelmassa on muun muassa perinteiset Jaakon markkinat, Jaakon vaellus, Valajärven ympäripyöräily, luontokukkasidontaa ja lastentapahtuma Sotkalinnassa.
Maksuttomaan Sulkakynä-ryhmään otetaan 16 kokeilijaa, jotka eivät ole muuten mukana luovan kirjoittamisen tai sanataiteen ryhmissä. Hakuaika on 13.-31.8.2018.

Historic Grand Race on historiallisten kilpa-autojen ratakilpailu, joka tarjoaa vauhtia ja nostalgiaa Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradalla.

Jippu & Band
16.8.2018


Taiteiden yössä juhlistetaan kuvataiteiden ja kuvallisen ilmaisun teemavuotta. Kuvataiteen lisäksi luvassa on mm. musiikkia, tanssia, teatteria, performansseja, sanataidetta, työpajoja, pop-up ravintoloita sekä avoimia ovia.

Metsäisiä tunnelmia ja runohetkiä

Hauho-päivää vietetään torstaina 13.9. Pitäjän oman juhlapäivän kunniaksi Hauho-Seura järjestää Hauhotalossa tilaisuuden, jossa luvassa esitelmä Hauhon kunnan perustamisesta sekä Siperia opettaa -elokuva.
Lauantaina 22.9. Hämeenlinnan torin ja Kirkkopuiston ympäristössä järjestettävän Sibelius-fantasian tapahtumajärjestelyt aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyissä.

Evo Trail Weekend 21.-23.9. kokoaa Evon syksyiseen metsään patikoijat, polkujuoksijat, maastopyöräilijät ja yrittäjät.

Hämeenlinnan torilla jo yhdeksättä kertaa toteutettava Sibelius-fantasia -teos laajenee kolmipäiväiseksi tapahtumakokonaisuudeksi 21.-23.9.2018. Sibelius-fantasian vuoksi Raatihuoneenkatua ja Hallituskatua suljetaan liikenteeltä.ÄÄNI18 on suunnattu lasten, nuorten ja perheiden asioista vastaaville päättäjille niin julkisella, yksityisellä kuin kolmannella sektorilla. Tapahtumaa ovat tuottamassa eturivin suomalaiset lapsi- ja perhejärjestöt, säätiöt sekä muut toimijat.

Hämeenlinna Horror Weekend on uusi, ainutlaatuinen tapahtumakonsepti, joka kerää hämeenlinnalaiset tekijät ja toimijat ympäri kaupunkia saman teeman alle koko viikonlopuksi.
Hurja-ARXantai
26.10.2018

ÄÄNI18 -tapahtumasta syntyy julkilausuma lapsen oikeuksien puolesta.

Kesän avaus
25.5.2016


Ulkomyynti
22.8.2018