Biljardipöytä, pingispöytä ja shakkilautoja Nummen yhtenäiskouluun

Muissakin kouluissa on biljardipöytä ja nuorisotiloilla on, miksei Nukella? Biljardi on kivaa toimintaa ja sitä on kiva pelata, mutta Nummen koululla ei mahdollisuutta. Muissakin kouluissa on. Täytyy mennä keskustaan asti, jos haluaa pelata biljardia ja G-nurkalla on kauheat jonot biljardiin välillä, kun sinne menee kaikki pelaamaan. Biljardin pelaaminen myös parantaa käden ja silmän koordinaatiota ja opettaa sietämään pettymyksiä. Myös pingispöytä ja shakkilaudat lisäisivät kouluissa välitunneilla viihtymistä. Shakki kehittää ajattelukykyä sekä matemaattisen hahmottamisen kykyä. Lautoja ja kelloja voi lainata välitunnin ajaksi ja opettajat voi käyttää niitä oppitunneilla. Kouluissa voisi järjestää shakkikerhoa koulun jälkeen.

Minne: Esim. Nukelle eli nummen koulun nuorisotila, 2 krs. aula.

Milloin: Mahdollisimman pian.

Budjetti: 7000 euroa.

Vastaus:

Hämeenlinnan kaupungin nuorisotyön päällikkö Mervi Hiltusen vastaus:

NYK:n rehtori näytti asialle vihreää valoa, joten lupa on saatu ja Nummen yhtenäiskouluun hankitaan biljardipöytä nuokkarikauden alkuun eli syyskuuhun mennessä 😊
Nuorisotila Nuken pelikaapista löytyy niin shakki kuin muita pöytäpelejä ja niitä voi kysyä nuorisotyöntekijältä. Pingispöytä löytyy myös koululta, joten kannattaa kysyä koulun väeltä pingiksen pelaamismahdollisuudesta välitunneilla ja shakkikerhosta.