Parempaa ruokaa ruokalaan

Miksi: Tulisi aina olla myös liharuoka vaihtoehtona. Kasvisruoka ei maistu hyvälle. Ruoan maussa parannettavaa: näyttää ja maistuu pahalta. Salaatti on kuivaa. Kaupassakäynti vähenisi! 

Miten: Enemmän esimerkiksi tomaattifetapastaa, tuoretta salaattia ja salaatiksi muutakin kuin lehtiä ja kaalia. Liharuokiin ei tarvitse tunkea lisää kasviksia. Lisää kalapuikkoja, pinaattilettuja, puuroa, pyttipannua, lihapullia ja pitsaa joskus. 

Milloin: Ensi lukuvuodeksi. 

Minne: Kaikkiin Hämeenlinnan kouluihin. 

Vastaus:

Palmia vastaa aloitteeseen seuraavasti:

Kiitos tästä aloitteesta!
Oikein koostettu koululounas kattaa 1/3 päivittäisestä energiatarpeesta. Ruokien suunnittelun perustana on terveelliset perusperiaatteet sekä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan laatimat kouluruokasuositukset. Kasvisruokavaihtoehto totuttaa kasvispainoitteiseen syömiseen, mikä tukee terveyttä ja ympäristövastuullista syömistä. Täysipainoinen kouluateria koostuu seuraavista osista: lämmin ruoka(kala/vaalea tai punainen liha/palkokasvi), salaatista, ruokajuomasta, täysjyväleivästä sekä margariinista. Koululaisten toiveruoat pinaattiletut, puurot, kalapuikot sekä lihapullat ovat jokaisessa ruokalistakierrossa.

Palmian tuotekehitys työstää uusia reseptejä ja tarkistaa jo käytössä olevaa reseptiikkaa, jotta kouluruoka on jatkossa entistä maukkaampaa. Salaattipöytä koostuu päivittäin kolmesta eri ”komponentista”, eli tarjolla on vaihdellen muunmuassa jäävuorisalaattia, appelsiinilohkoja, kurkkua, tomaattia, maissia ja porkkanaraastetta.