V-päivä BUSSIT JA AIKATAULUT

BUSSIT JA AIKATAULUT 

Tämä aloite oli odotettavissa… mutta siihen lienee syy, sillä sama ongelma esiintyy vuodesta toiseen.

Busseja saisi kulkea vähintään puolen tunnin välein. Monet niistä ovat lisäksi myöhässä. Paremmat aikataulut lisäisivät varmasti käyttäjäkuntaa.

Bussit saisivat myös kulkea myöhempään illalla harrastusten takia. Ja varmasti muutkin, kuten mummot, tarvitsevat julkista liikennettä. Siksi vuoroja saisi olla enemmän, ja pysäkeille tarvitaan Suomessa katoksia.

Paremmat linjat eri suuntiin lisäisivät käyttöä. Esimerkkeinä Kankaantausta-Tiiriö. Loimalahdesta kaupunkiin. Ja etenkin Kantolan suunnalle olisi hyvä saada linja, sillä siellä on paljon yrityksiä.

Samoin Vuorentakaa Kaurialaan pitäisi päästä kulkemaan helpommin. Miemala on lähes täysin unohdettu osa kaupunkia. Moni oppilas myöhästyy aamutunneilta surkeiden bussivuorojen takia.

Bussikortit: Ilmaisissa bussikorteissa saisi olla enemmän joustoa metreistä. 100 metriä sinne tänne, mitä sitten? On ikävää, kun viiden kilometrin raja alittuu tontin pitkän drive wayn takia. Talvella ei voi kulkea pyörällä, joten kaupunki voisi joustaa etäisyyksissä.

Vastaus:

Kaupungin joukkoliikennesuunnittelijan vastaus:

Kaikki kehitysehdotukset otetaan positiivisesti vastaan! Busseja kulkee kahdesti tunnissa klo 18 asti, jonka jälkeen kerran tunnissa. Lahdensivuntieltä ei ole pitkä matka Turuntielle, jossa on vilkkaampi bussiliikenne. Koululaiselta bussikortti maksaa 36,10e/kk jolla voi matkustaa rajattomasti. Tämä on valtakunnallisesti vertailtuna edullisimmasta päästä. Joukkoliikenteen suunnittelu on monien asioiden summa, joten kaikkien toiveita ei pystytä toteuttamaan, joten bussien vaihtoja ja kävelymatkoja pysäkeille tulee pakostakin.

Bussikorttien rajoista ei voi joustaa yksittäisissä tapauksissa, koska muuten joutuisi joustamaan kaikilla. Tarvittaessa voi olla yhteydessä koulukuljetussuunnittelijoihin.