V-päivä NUORILLE TILOJA JA TAPAHTUMIA

NUORILLE TILOJA JA TAPAHTUMIA 

G-nurkka on esimerkki hyvästä nuorisotilasta: sijainti on mahtava. Paikka on kuitenkin ulospäin melko vaatimaton. Ikkunoita tai julkisivua voisi dekoroida esimerkiksi nuorten tekemällä taiteella.

G-nurkassa tai jossain muualla voisi olla enemmän tilaa, etenkin yhteisölliseen pelaamiseen. Monet pelit toimivat ”etänä” netissä, mutta yhteisessä tilassa olisi mukavampaa. Lisäksi pelitilassa pitäisi olla käytössä hyvät laitteet. Toisilta voisi oppia ja vaihtaa kokemuksia.

Hämeenlinnassa on hyviä paikkoja festivaaleille. Aikuisille on paljon maksullisia festareita. Toivomme festareita ja musiikkitapahtumia myös nuorille. Ja mieluummin ilmaisia. Jos tapahtuma on maksullinen, osa rahoista pitäisi kierrättää nuorten hyväksi.

Lisäksi kannattaisi uudistaa ja päivittää nuorille tärkeitä paikkoja, kuten skeittiparkkia ja muita ulkotiloja.

Ja koska suurin osa vuodesta on synkkää kaamosaikaa, somehenkilöitä voisi pyytää vierailemaan kouluihin moikkaamaan oppilaita. Somettajat ja muut julkut voisivat käsitellä tärkeitä aiheita kuten kiusaamista, mielenterveyttä, ja somettajan ammattia.

Vastaus:

Nuorisotyön päällikkö Mervi Hiltusen vastaus:

Nuorisotila G-Nurkalla tehdään pientä pintaremppaa kesän aikana ja uudistetut tilat avataan syyskuussa nuokkarikauden alkaessa.

Yhteisölliseen pelaamiseen on mahdollisuus pelitila Bunkkerilla (Palokunnankatu 16) juhannukseen saakka ja jälleen elokuusta lähtien.

Festareita järjestetään tänäkin kesänä eri puolilla Hämeenlinnaa ja monen eri toimijan voimin. Esimerkiksi koulujen päättäjäispäivää juhlittiin YleXPop-konsertin merkeissä.
Osallistujille ilmaisiin tapahtumiin tarvitaan aina rahoitusta, yhteistyökumppaneita ja tapahtumatuottajia. Nuorisopalvelujen budjetissa on varattu tapahtumiin pieni määräraha, mutta kovin nimekkäitä esiintyjiä ei niillä resursseilla saada. Ajankohtaiset tapahtumatiedot: https://www.hameenlinna.fi/matkailu-ja-tapahtumat/ajankohtaista-2/hameenlinna-on-aktiivinen-tapahtumakaupunki/

Hämeensaaren skeittiparkki voitti tänä vuonna osallistavan budjetoinnin äänestyksen, joten alueelle on tulossa parannuksia. Uusi skeittihalli Kantolassa otetaan käyttöön syksyllä.

Koulujen vanhempainyhdistykset ovat loistavia yhteistyökumppaneita järjestämään yhdessä esim. oppilaskunnan kanssa kouluvierailuita erilaisten teemojen merkeissä. Myös nuorisovaltuusto on yksi taho, jolle voi esittää toiveita koko kaupungin nuoria koskevista asioista.