V-päivän HARRASTUKSET JA LIIKUNTA

Jääkiekkokaukalo ja maalit Pullerille.

Tarvitaan kaikkien vapaassa käytössä oleva jääkiekkokaukalo. Kaukalo voisi edesauttaa liikkumista. Se myös loisi kentästä turvallisemman muille käyttäjille. “Irtokaukalo” on nopea ja helppo kasata ja purkaa.

Jääkiekko on vakava aihe Hämeenlinnassa. Olisi mahtavaa, jos olisi kaukalo myös höntsäpeleille ja liikunnalle ilman totista kilpailua. Pulleri olisi hyvä paikka kaukalolle ja maaleille, koska lähellä asuu paljon nuoria.

Kerran viikossa harrastamaan.

Harrastuksien harjoituksia on liikaa viikossa, ja useimmiten ne ovat sitovia. Harrastukset vievät valtavasti aikaa. Olisi kiva, jos löytyisi myös kerran viikossa käytäviä harrastuksia enemmän.

Ja erityisesti ilmaisia harrastuksia, sillä suurin osa harrastuksista on kalliita. Ainakin uimahallin pääsymaksu pitäisi olla halvempi. Ainakin nuorille. Lisäksi Ahveniston järveen tarvitaan hyppytorni 3 … 5 m.

Vastaus:

Hämeenlinnan kaupungin harrastuskoordinaattorin vastaus:

Harrastamisen Suomen mallia toteuttaa Hämeenlinnassa Harrastus ihan lähellä -hanke. Harrastukset järjestetään koulupäivää ennen tai jälkeen koulun tiloissa tai koulun läheisyydessä. Yksi harrastuskerta kestää noin 60 minuuttia ja toiminta on osallistujille täysin maksutonta ja suunnattu kaikille perusopetusikäisille. Harrastusryhmät kokoontuvat kerran viikossa. Harrastukset kootaan lukuvuosittain koululaiskyselyn perusteella. Ensi lukuvuoden harrastuslukujärjestystä on valmisteltu Opetus- ja kulttuuriministeriön teettämän valtakunnallisen koululaiskyselyn pohjalta.

Lisää tietoa Harrastus ihan lähellä -harrastuksista: Harrastus ihan lähellä – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Liikkakukkari tarjoaa erilaisia maksuttomia liikuntaharrastuksia sekä kantakaupungissa, että pitäjissä. Kerran viikossa on tarjolla myös ilmainen uintivuoro uimahallissa. Lisää tietoa Liikkalukkarista: Liikuntalukkari – Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy