Asuminen ja ympäristö

Hämeenlinnassa on hyvä, terveellinen ja turvallinen elinympäristö sekä monipuoliset asumisen mahdollisuudet.

Muuttaisitko Hämeenlinnaan?

Hämeenlinna on tutkitusti hyvä kaupunki asua ja asuntojen ostohinnat ovat huomattavasti edullisemmat kuin pääkaupunkiseudulla ja Tampereella,

Väljempää asumista edullisemmin 

Kaupunginosat

Kaipaatko järvimaisemaa, urbaania keskusta-asumista tai idyllisen puutalokorttelin tunnelmaa? Hämeenlinnan kantakaupungista löytyy kaupunginosia monenlaisiin tarpeisiin.

Tutustu kaupunginosiin 

Vireät pitäjät

Pitkän historian ja omaleimaisen luonteensa säilyttäneet pitäjät - Hauho, Kalvola, Lammi, Renko ja Tuulos - ovat Hämeenlinnan vahvuus ja erinomaisia päiväretkikohteita.

Tutustu pitäjiin 

Kaavoitus luotaa tulevaisuuteen

Kaavoituskatsaus laaditaan kerran vuodessa. Se sisältää kuvauksen maakuntakaavoituksen tilanteesta, kunnan vireillä olevista yleis- ja asemakaavoista sekä muista maankäytön suunnitelmista, kuten erilaisista kehittämishankkeista.

Keskustavisio 2035  Kaavoituskatsaus 2021 

Vapaat tontit

Hämeenlinnassa voit valita asutko lähellä keskustan vilinää vai suuntaatko maaseudulle. Tonttitarjontamme on monipuolista ja hinnoiltaan kilpailukykyistä!

Tutustu tontteihin 

Pyöräily on ilmastoteko

Hämeenlinna on pyöräilijän kokoinen kaupunki. Hämeenlinnassa on kaupungin omistamia pyöräteitä noin 220 kilometriä ja lisäksi valtion omistamia pyöräteitä noin 50 km.

Katso reitit pyöräilykartasta 

Puistot ja metsät

Hämeenlinnan monipuoliset puistot tarjoavat asukkaille ja vierailijoille runsaat ulkoilu- ja virkistäytymismahdollisuudet. Hämeenlinna tunnetaan jo historiastaan ’Puistojen kaupunkina’. Voimme hyvillä mielin nauttia luonnonkauniista kaupungistamme ja muistaa samalla, että luonnon ja ympäristön vaaliminen on jokaisen asia.

Ihanat puistot ja metsät ihan lähellä  Ympäristöasioista Hämeenlinnassa 

Eläinten hoito ja hyvinvointi

Kunnaneläinlääkärien vastaanotot sijaitsevat Hämeenlinnassa ja Tuuloksessa.

Eläinlääkärit  Löytöeläimet ja eläinsuojelu  Maatalouslomituspalvelut