O-P-Parviainen Olli-Poika Parviainen mobiilikuva.

Tervetuloa Hämeenlinnaan!

Hämeenlinna on noin 68 000 asukkaan kaupunki, jossa on mukavaa ja rauhallista elää. Sukella tutustumaan uuteen kotikaupunkiisi ja tee elämästäsi Hämeenlinnassa juuri sun näköistä. Toivon Sinulle ja perheellesi hyvää elämää Hämeenlinnassa! - Olli-Poika Parviainen, kaupunginjohtaja

Mukavaa, että muutit Hämeenlinnaan

Hämpton. Hämis. Hämpsy. Rakkaalla kaupungilla on monta nimeä. Saat tervetulokirjeen, jota vastaan voit hakea tervetulopaketin lähimmästä kaupungin palvelupisteestäsi. Tutustu rauhassa uuteen kotikaupunkiisi, vilkaise uusinta asukaslehteä ja seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa.

Uuden asukkaan infosivu  Löydä lähin palvelupisteesi 

Meillä palvelut toimivat

Me tarjoamme hyvät ja monipuoliset palvelut sinulle. Täällä sinun on helppo kulkea niin bussilla kuin polkupyörälläkin. Meillä on laadukasta perusopetusta ja varhaiskasvatusta lapsille ja nuorille. Voit harrastaa kaikkea capoeirasta yösuunnistukseen. Sosiaali- ja terveyspalveluissa sinua auttaa hyvinvointialue Oma Häme palveluineen.

Asuminen, kulkeminen, ympäristö  Laadukas varhaiskasvatus ja koulutus  Sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaa Oma Häme 

Näe ja koe Hämeenlinna

Tervetuloa kokoaan suurempaan kaupunkiin! Meiltä löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville.

Hämeenlinnan klassikot - aloita näistä!  Minne mennä ja mitä tehdä just nyt?  Pitäjissä on tunnelmaa 

Houkutteleva Hämeenlinna

Houkutteleva Hämeenlinna on kasvava, menestyvä, kestävästi rakentuva ja tunnettu. Olemme hyvinvoivien ihmisten yhteisöllinen kaupunki, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä kaupunki ja elinvoimainen kasvun kaupunki.

Tutustu strategiaamme  Millainen on hämeenlinnalainen?  Päätöksenteko ohjaa kaupunkia