Tarinoita lapsiystävällisestä kaupungista: Hyvää oloa ja eloa sinua lähellä

Nykyisen tilanteen johdosta monilla viime kesä ja tämä kesä saattavat olla hyvinkin erilaisia. Kesän perinteitä, kuten ulkomaan- ja sisämaan matkoja pitää rajoittaa ja siirtää.

Tämän vuoden kaikki isot yleisötapahtumat, esim. festivaalit, kulttuuritapahtumat ja urheilutapahtumat ovat peruttu, ja meille jää kesälle vain kasa rajoituksia noudatettavaksi. Nämä rajoitukset antavat kuitenkin lisää aikaa kavereille ja lähialueeseen tutustumiselle.

Lähialueeseen tutustuessamme voimme hyödyntää hyviä ajanvietto- ja ulkoilutapoja, joita löytyy myös taajamista kantakaupungin ulkopuolelta.

Iittalan kuntoportaat

Iittalan suositulle liikuntapaikalle, pururadalle, valmistuivat juuri uudet kuntoportaat. Portaat sijaitsevat mukavasti monelle kävelymatkan päässä, ja tuovat monia uusia liikuntamahdollisuuksia.

Kuntoportaiden käyttö ja metsäalueella liikkuminen ovat rentouttava tapa harrastaa liikuntaa. Niiden lisäksi Iittalasta löytyy myös muita mukavia liikuntapaikkoja ja lenkkeilyreittejä, joita on myös mahdollista hyödyntää.

Aulanko

Aulanko, on yksi Suomen hienoimmista puistometsistä, ja sijaitsee vain noin 5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kuitenkin moni hämeenlinnalainen saattaa pitää Aulankoa jo nähtynä kohteena, mutta Aulangolla on paljon erilaisia tekemisen kohteita. Voit käydä uimassa, soudella Aulangonjärvellä, ihailla luonnon monimuotoisuutta, lenkkeillä, pyöräillä, tai vaikka paistaa makkaraa laavulla.

Aulangolla on myös jäljellä muutamia Eversti Hugo Standertskjöldin 1900-luvulla rakennuttamia huvimajoja ja temppeleitä. Muistathan myös käydä näkötornilla nauttimassa Aulangonmetsän maisemista!

Hämeen linna

Hämeen linna, yksi Hämeenlinnan hienoimmista nähtävyyksistä ja ylpeyden aiheista, on kesällä kiva kohde, jonne lähteä perheen tai kavereiden kanssa vaikka piknikille. Alueelta löytyykin paljon hyvää nurmikko aluetta.

Hämeen linna on täynnä historiaa ja lähellä myös keskustaa. Päivän aikana voi käydä museo Militariassa, vankilamuseossa tai vaikka opastetulla kierroksella itse linnassa.

Siispä, pyörät esiin ja fillaroimaan eväiden, viltin ja jalkapallon kanssa. Varoituksena vain, että siellä voi vierähtää koko päivä!

Tehdään kesästä 2020 ikimuistoinen koronasta huolimatta! Mutta muistetaan pitää terveys edellä.

Tekstin ovat kirjoittaneet hämeenlinnalaiset nuoret: Nea Paavola, Matilda Rintaluoma, Kustaa Mattsson, Heta Karrimaa ja Hanna Heikkilä