Loikka-hanke liputtaa yhteistyön puolesta

Loikka työelämään -hanke luo ja testaa palveluita, jotka mahdollistavat työnhakijoille nopean polun työelämään. Pian kahden toimintavuoden aikana Loikka-hankkeen ytimeksi on muodostunut valmennuksellisuuden lisäksi verkostoituminen ja yhteistyö työelämän toimijoiden kanssa. Yksi tärkeä esimerkki tästä on hankkeen ja Hämeenlinnan kaupungin varhaiskasvatuksen välinen yhteistyö, jota lähdettiin rakentamaan molempien tavoitteita tukien. Varhaiskasvatukseen tarvitaan jatkuvasti uusia tekijöitä ja Loikka-hankkeen tavoitteena on tukea työnhakijoita erilaisista taustoista työelämään kiinnittymisessä.

Varhaiskasvatukseen ohjauksia tehneen työhönvalmentajan, Niina Siljanderin, tehtäviin kuuluu työnhakijan tukeminen työelämään kiinnittymisen polulla. Siljanderin rooliin yhdistyy aikaisempi osaaminen varhaiskasvatusalalta. Hän tuntee alan ja tietää työtehtävät, vaatimukset ja muut tärkeät perusasiat, jotka mahdollistavat alalle työllistymisen. Se on vahva pohja, jolla kiinnostuneita työnhakijoita voidaan ohjata eteenpäin.

Hymyilevä nainen turkoosissa takissa istuu korituolissa ja katsoo kamerasta hieman sivuun.
Loikka-hankkeen työhönvalmentaja Niina Siljander

Onnistumiset 
Yhteistyön aikana on onnistuttu monissa tavoitteissa. Yhtenä esimerkkinä on nuorten houkuttelu alalle, jossa on onnistuttu yli odotusten. Kiinnostuneita alalle on ollut koko yhteistyön ajan ja ala nähdään houkuttelevana. Varhaiskasvatuksen tavoitteena on ollut edistää monimuotoista työyhteisöä lisäämällä kansainvälisten osaajien määrää. Projektissa on ollut mukana useampia maahanmuuttajia työkokeilussa tutustumassa alaan. Työkokeilut ovat olleet onnistuneita monin tavoin, työkokeilijat oppivat suomen kieltä ja osa heistä on lähtenyt opiskelemaan alaa päiväopintoihin tai oppisopimuksella. Yhteistyön edetessä työkokeiluihin ja niistä jatkopolkuihin ohjaus on nopeutunut ja selkeytynyt.

”Loikka liputtaa yhteistyön puolesta”, on Siljanderilta osuva lausahdus kertomaan Loikka-hankkeen ytimestä ja verkostoitumisen merkittävyydestä. Hämeenlinnan kaupungin varhaiskasvatus on kokenut saaneensa hyötyä hankkeessa kehitetystä mallista ja se on saanut positiivista palautetta. Loikan ja varhaiskasvatuksen yhteistyössä hioutunut toimintamalli jatkuu vielä Loikka-hankkeen päätyttyä.

Mikä Loikka?

LOIKKA-hankkeen tavoitteena Hämeenlinnan seudun työllisyyspalveluissa on kehittää nopean työllistymisen palveluita työnhakijoiden työllistymiseksi valmentavalla otteella ja tukea työnantajia rekrytoinneissa Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueilla.

Loikka-hanke on Euroopan unionin osarahoittama