Tarinoita lapsiystävällisestä kaupungista: Minun unelmani

Hei. Minun nimeni on Kustaa. Olen 16-vuotias poika Hämeenlinnasta. Käyn yhdeksännettä luokkaa Hämeenlinnan YhteisKoulussa ja toimin siellä oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana. Musiikki on myös iso osa elämääni. Harrastan baritonitorven soittoa Hämeenlinnan Sibelius-opistolla. Pidän myös luonnosta ja kesästä ja rakastan uimista.

Minun unelmani on vaikuttaa asioihin. Olen kiinnostunut politiikasta ja erilaisista mahdollisuuksista vaikuttaa omaan ja muiden elämään. Haluan saada oman ääneni kuuluviin ja sitä kautta maksaa takaisin niille ihmisille,  joilta olen saanut tukea ja apua jossain elämänvaiheessani. Niille ihmisille, jotka ovat kannustaneet minua ja varsinkin niille, jotka ovat uskoneet minuun silloin kun en ole uskonut itseeni.

Politiikan maailma on todella mielenkiintoinen ja se houkuttaa minua. Haluan muuttaa ihmisten ajattelutapoja ja saada aikaan positiivista muutosta meidän yhteiskunnassamme.

Minä haluan ja aion toteuttaa unelmaani. Haluan päästä vaikuttamaan asioihin ja tekemään päätöksiä. Minulle sillä ei ole väliä missä pääsen vaikuttamaan. Olisi se sitten oma koulu tai vaikka kaupunginvaltuusto. Ehkä menen politiikkaan. Se on vielä haave, jonka pääsen ehkä toteuttamaan.

Kustaa Mattsson, 16-vuotias peruskoululainen Hämeenlinnasta.