Tarinoita lapsiystävällisestä kaupungista: Miten tavoitella unelmia epidemian keskellä?

Tämänhetkinen koronaepidemia on laittanut varmasti jokaisen arjen jollakin tapaa uudelleen järjestykseen. Uuden arjen mukana ovat saattaneet peruuntua myös monet odotetut tapahtumat. Monella edessä ollut kesälomamatka ulkomaille on peruttu sekä edessä olevat koulun päättäjäisjuhlat vaakalaudalla. Nämä ja monet muut hetket saattavat olla joillekin tärkeitä hetkiä elämässä, joita on odotettu kauan. Mutta mistä uskaltaa unelmoida ja miten toteuttaa unelmiaan tällaisena aikana?

Vaikka epidemian tulevaisuus ja on meille kaikille hämärän peitossa, ei se kuitenkaan estä meitä suunnittelemasta omaa tulevaisuutta tai jatkaa unelmien tavoittelua. Olemassa on onneksi useita erilaisia menetelmiä, joiden avulla voi suunnitella omaa tulevaisuuttaan.

Varmaan jokaisella meistä on käytössä jonkinlainen internet-yhteys. Netistä voi saada useita erilaisia ideoita ja uusia unelmia, joita voi lähteä tavoittelemaan. Myöskin sosiaalisesta mediasta saa rutkasti inspiraatiota uusia unelmia varten. Sosiaalisessa mediassa on myös todella paljon alustoja, joissa voi kertoa muille omista unelmista ja inspiraatioista ja täten luoda positiivista mieltä muille käyttäjille.

Kalenterin käyttö on perinteisempi tapa jäsennellä tulevaa ja auttaa unelmien suunnittelussa. Vaikkei kaikkia unelmia ei voi toteuttaa juuri nyt, on mahdollista suunnitella niitä. Unelmamatkan voi suunnitella läpikotaisin kotoa käsin. Ja kun joskus tulee aika toteuttaa unelma, suunnitelma on jo valmiina.

Vaikka koronaepidemia estää hyvin pitkälti kavereiden ja ystävien tapaamisen, on silti edelleen mahdollista suunnitella esimerkiksi kaveriporukan yhteinen kaupunkilomapäivä. Monenlaisia videopuhelumahdollisuuksia on onneksi olemassa helpottamassa suunnitteluprosessia. Puhelussa voitte kerätä kaikilta ideoita retkeä varten ja pohtia yhdessä vaikkapa nähtävyyksiä mitä haluaisitte yhdessä jonakin päivänä kokea.

Vaikka arki koronan keskellä saattaa tuntua paikoin päämäärättömältä, ei unelmien onneksi tarvitse kaikota minnekään.

Heta Karrimaa, 17-vuotias opiskelija Hämeenlinnasta