Ohjauspäivä houkutteli yli sata koulutuksesta kiinnostunutta Ammattiopisto Tavastialle

Väkeä kuhisi ja innostus leijui ilmassa, kun Ammattiopisto Tavastian S-rakennuksessa järjestettiin Ohjauspäivä työikäisille keskiviikkona 6.10.2021. Ohjauspäivä oli osa jatkuvan oppimisen kehittämistä, jota opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa. Paikalle Ohjauspäivään oli kutsuttu työikäisiä, jotka halusivat keskustella koulutusvaihtoehdoista eri alojen opettajien, koulutuspäälliköiden ja opinto-ohjaajien kanssa, tehdä hakemuksia yhdessä tai miettiä opiskeluvaihtoehtoja.

Ohjauspäivästä tiedotettiin mm. kuntakokeilun ja muiden verkostoyhteistyökumppanien kautta. Hienosti ihmiset löysivät paikalle, kiitos! Terveys- ja hyvinvointialan ohjaus veti alkuvaiheessa noin 30 henkilön jonon koulutuksesta kysyviä, lähihoitajaksi moni haluaa. Myös muut alat ja koulutukset kiinnostivat ja iloinen puheensorina jatkui koko tilaisuuden ajan kahdesta neljään.

Yhteistyö on avain ratkaisujen löytymiseen

Mukana Ohjauspäivää toteuttamassa oli paljon tavastialaista osaamista. Omat pöydät olivat esimerkiksi oppimisen tuen, täsmätyökykyisten tukemisen ja perustaitojen kartoittamisen toimijoilla, oppisopimusviikkoa juhlivalla oppisopimustoiminnalla, Ohjauspisteellä, hallinnolla sekä eri koulutusaloilla.

Ohjaamassa olivat Tavastian opinto-ohjaajat, jatkuvan oppimisen henkilöstö sekä osaamista toivat yhteistyökumppaneina lisää Hämeenlinnan kuntakokeilun toimijat ja TE-palveluiden asiantuntijat. Näin saatiin selviteltyä sekä alaan ja ammattiin liittyviä kysymyksiä että opintojen aikaiseen toimeentuloon liittyviä kullekin parhaita vaihtoehtoja.

Lue lisää tapahtumasta suoraan Ammattiopisto Tavastian sivuilta!

Teksti ja kuvat: jatkuvan oppimisen projektipäällikkö Tiina Alhainen ja kehitysjohtaja Arto Ruhala