Tarinoita lapsiystävällisestä kaupungista: Omat unelmani

Moikka!

Mun nimi on Matilda, olen 16-vuotias, asun Hämeenlinnassa, ja tämä blogiteksti pitää sisällään mun unelmia.

Kaikilla meillä on elämän aikana todella paljon erilaisia unelmia, jotka muuttuvat kasvaessa ja viisaammaksi tullessa.

”Unelmat ovat erityisen tärkeitä ihmisille, koska ne antavat ihmisille toivoa.

Tässä maailmassa jossa me nyt elämme, toivo on erittäin tärkeä henkinen selviytymiskeino ihmisille.

Mulla oli pienempänä todella paljon erilaisia unelmia, joista suurin osa oli melko epärealistisia. Osa niistä liittyi tulevaisuuteen ja osa enemmän siihen hetkeen, esim. Suurin unelma oli, että oppisin lentämään (varmaan melko yleinen pienten lasten unelma). Mitä unelma-ammatteihin tulee, ehkä suurin ja pisin ammattiin liittyvä unelma oli eläinlääkärin työ. Kavereiden kanssa oli myös paljon yhteisiä unelmia, esim. Ulkomaan matkoista, kimppakämpästä ja liikuntaan liittyviä löytyi myös. Esimerkiksi ystäväni halusi pienenä olla delfiinikouluttaja, mutta nykyään hän haluaa valmistautua ensihoitajaksi, tämä on hyvä esimerkki unelmiemme muuttumisesta kasvaessamme.

Nykyään omat unelmat on suhteellisen realistisia. Tämän hetken suurin unelmani on tulla kansainväliseksi ihmisoikeusjuristiksi. Olen noin vuoden haaveillut oikeustieteellisiin pääsystä ja valmistumisesta asianajajaksi, mutta sitten törmäsin termiin “ihmisoikeusjuristi”. Hetken aihetta tutkittua, tiesin että, kaikista eniten haluan olla ihmisoikeusjuristi.

”Pienet unelmat ovat yhtä tärkeitä kuin suuretkin.”

Omiin pieniin unelmiin kuuluu mm. Unelmakoti, matkakohteet, omien lyriikoiden julkaiseminen ja unelma maailman muuttamisesta parempaan päin. Suurin oma unelma on, että onnistun tekemään jotain mikä vähentää maailmassa ihmisoikeus sortojen määrä. Haluan vaikuttaa siihen, että kaikilla tässä maailmassa kaikki ihmisoikeudet eikä niitä enää sorreta tai koiteta riistää ihmiseltä.

Miksi unelmat ovat mielestäni tärkeitä? Unelmat ovat tärkeitä, koska ne antavat ihmiselle toivoa ja tavoiteltavaa. Se, että ihmisellä on tavoiteltavaa on tärkeää, koska se motivoi esim. Kouluttautumaan ammattiin, jota oikeasti haluaa tai tekemään hyvää muiden eteen. Siksi kannustan sinua uskomaan unelmiin, myös omasta mielestäsi epärealistisiin tai hassuihin unelmiin. Koska mikään tässä maailmassa, joka on täynnä mahdollisuuksia ei ole mahdotonta. Tee töitä unelmasi eteen, älä lopeta ennen kuin olet tyytyväinen saavuttamaan tulokseesi!

Kirjoittaja: Matilda Rintaluoma, 16-vuotias peruskoululainen Hämeenlinnasta.