Starttipäivässä uusi kumppaneita ja ajankäytön viisauksia

Blogissa seurataan Linnan Business Turnajaisten kasvupolkua ja tunnelmia matkalla kohti finaalia marraskuussa 2022.

Linnan Business Turnajaiset starttasi KASVU- ja KIIHDYTYS -sarjojen yhteisellä aloitustilaisuudella huhtikuun alussa. Käytännön asioiden läpikäynnin jälkeen aloitettiin lyhyt esittäytymiskierros, jotta yli 20 paikalla ollutta yritystä tuntisivat kisakumppaninsa. Onneksi päivän teema oli ajanhallinta, sillä Outin ja Antin aikataulutukset menivät täysin penkin alle. Esittäytymiskierroksella yritykset intoutuivat kertomaan omasta toiminnastaan laajemmin ja tapahtui paras asia mitä verkostoitumisessa voi tapahtua: osallistujat rupesivat heti innokkaasti tekemään kauppaa ja keskustelemaan yhteistyöstä!

Deafmetalin Jenni Ahtiainen oli mukana tilaisuudessa kertomassa omia fiiliksiään vuoden 2021 turnajaisista. Jennin kokemukset edelliseltä syksyltä sisälsivät paljon työtä, uusia ajatuksia ja myös pettymyksiä. Päällimmäisenä oli kuitenkin kiitollisuus ja liiketoiminnan uusi suunta, josta Jenni kiitteli Linnan Business Turnajaisten timanttisia asiantuntijoita. Osallistujat olivat saaneet tuntikaupalla asiantuntijoiden apua, jota ei olisi ollut varaa itse ostaa.

Päivän pihvi oli Johanna Rosnell-Varjon vetämä osuus ajankäytön hallinnasta. Käytätkö aikaa vai kuluuko se? Miten kiireisen yrittäjän arkeen lisätään kalenteriin vielä tunteja liiketoiminnan kehittämiseen? Mistä saa viikkoon lisää aikaa vai saako sitä? Johanna herätteli koko porukan aktiiviseen keskusteluun ajanhallinnasta, arvovalinnoista ja vinkeistä työviikon aikatauluttamiseen.  Johannalla oli kaikille tehtäviä ja vinkkejä oman kalenterin järjestämiseen.

Tee ainakin nämä:

  • Ajasta ja sen käytöstä on hyvä tehdä inventaari eli selvittää mihin se aika oikein kuluu päivittäin.
  • Kalenteroi kaikki tärkeät päivät ja ajankohdat kalenteriin heti kun ne on tiedossa.
  • Suunnittele omaa ajankäyttöä ennakolta. Kalenteriin on syytä varata aikaa monesti myös perheelle ja harrastuksille.
  • Mieti koska olet aktiivisimmillasi, ja miten hyödynnät sen?

Päivän päätteeksi ei voinut kuin hymyillä, koska aloitus oli sujunut yli odotusten! Koko porukka vaikutti erittäin aktiiviselta, innostuneelta ja ennen kaikkea motivoituneelta. Tästä tulee upea matka näiden toimijoiden kanssa kohti marraskuun finaalia!

-Outi & Antti

Lue lisää Linnan Business Turnajaisista


Kirjoittajat:

Outi Mertamo on Linnan Kehitys Oy:n matkailuasiantuntija.
Tutustu Outiin

Kirjoittaja Antti Mikkola on Linnan Kehitys Oy:n yrityspalvelutiimin tiimipäällikkö.
Tutustu Anttiin