Top 5: MUST EAT Hämeenlinna!

Syksy tuo tullessaan muutakin kuin sienisesongin – kesän aikana Hämeenlinnaan on noussut jo kaksi kovatasoista uutta ravintolaa ja loppuvuodesta luvassa on ainakin vielä yksi lisää.

Hämeenlinnan ravintolaskene on viime vuosina herännyt uuteen eloon kaikkia todennäköisyyksiä ja koronan tuomia haasteita uhmaten. Hämeenlinnasta onkin hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi Suomen ruokamatkailijoiden syksyn ja talven ykköskohteista!

Hyppää autoon, junaan tai bussiin ja tutustu ainakin näihin:

Ravinteli Vintti

Elokuussa kulttuurikeidas Verkatehtaan tunnelmalliseen tehdasmiljööseen avautui Ravinteli Vintti, jonka illallismenun inspiraation lähteenä toimii pohjoismaiden parhaimmat raaka-aineet ja helmet japanilaisesta keittiöstä.

Hämeenlinnan uuden fine dining -ravintolan keittiömestarina toimii Miika Keskitalo, joka ennen Hämeenlinnaan paluutaan ehti kerätä kokemusta useista paikoista Michelin-ravintoloista kortteliravintoloihin.

– Tervetuloa Vintille nauttimaan intohimoisen tiimimme luomia elämyksiä! Tarjoamme puhdasta fine diningia, mutta lämminhenkisessä ympäristössä ilman jäykkää pönötystä, Vintin keittiön uumenista houkutellaan.

Ravinteli Vintti
Ravinteli Vintti Instagramissa
Ravinteli Vintti Facebookissa

Ravinteli Vintin henkilökunta valmistaa annoksia.

Miller´s BBQ

Ravintola Miller’s BBQ nousi kesällä heti avajaisten jälkeen somen ruokafiilistelijöiden keskuudessa ilmiöksi.

Eikä ihme: autenttiset, teksasilaisesta barbeque-kulttuurista ammentavat herkut kypsyvät Suomen – ja Pohjoismaiden – mittakaavassa ainutlaatuisessa savustimessa jopa vuorokauden ennen kuin ne tarjoillaan rennolla otteella teeman mukaisten lisukkeiden kera. (Kokeile esim. paprika mac n´cheese tai hernepesto perunasalaatti!) Barbeque-elämys nautitaan yli satavuotiaan, tunnelmallisen tiilirakennuksen suojissa tai terassilla kauniin koskimaiseman äärellä.

Tällä reseptillä ei vaan voi mennä pieleen!  

Miller´s BBQ
Miller´s BBQ Instagramissa
Miller´s BBQ Facebookissa

Ravintolakeittiön tarjoilutiskillä, lämpölampun alla oleva liha-annos.

Uoma

Uomassa yhdistyvät rento tunnelma, intohimo hyvään ruokaan ja viihtyisän intiimi ravintolaelämys kaupungin sydämessä! Raaka-aineet painottuvat vahvasti skandinaaviseen keittiöön, mutta joukosta löytyy makuja myös muualta maailmasta. Uomalaiset toimivat yhteistyössä lähitilojen tuottajien kanssa ja kevään tullen hyödyntävät myös villiruokaa ja kotimaisen luonnon raaka-aineita.

Uomassa voit kiireisenä päivänä lounastaa yhden ruokalajin viikoittain vaihtuvasta valikoimasta tai nauttia illallista pitkän kaavan mukaan rakentamalla mieleisesi kokonaisuuden – viinisuositusten kera.

Ei yllätä, että Uoman lounas on yksi kaupungin suosituimmista ja ravintola nousee kerta toisensa jälkeen korkealle valtakunnallisissa ravintola-alan äänestyksissä.

Uoma
Uoma Instagramissa
Uoma Facebookissa

Lähikuva Ravintola Uoman jälkiruokaannoksesta.

Nordic Smokery

Nordic Smokeryn tarina sai alkunsa ravintola-alan – ja koko maailman – myllerryksessä vuonna 2020. Kolme hämeenlinnalaislähtöistä ystävystä alkoi pohtimaan, kuinka tehdä jotain uutta ja merkittävää vaikeiden aikojen keskellä. Näin syntyi Nordic Smokery.

Nordic Smokery Bistro Vanajaveden rannassa on lämminhenkinen juomaravintola, josta saa myös viikottain vaihtuvaa pientä purtavaa kotimaisten tisleiden ja pienpanimo-oluiden seuraksi.

Nordic Smokeryn erikoisuus on jättimäinen, itse rakennettu savustin, jossa lihat ja kalat kypsyvät kotimaisen leppäpuun lämmöllä. Bistrosta voitkin ostaa savustettua lihaa ja kalaa myös kotiin vietäväksi. Nordic Smokery Food Truck kiertää ympäri Suomea tarjoillen pohjoismaisista raaka-aineista valmistettuja Premium Street Food –annoksia.

– Väellämme on yhteinen intohimo tehdä Hämeenlinnasta entistä parempi ruokakohde ja toivotammekin kaikki kaupunkilaiset sekä vierailijat tervetulleeksi!, bistrosta vinkataan.

Nordic Smokery
Nordic Smokery Instagramissa
Nordic Smokery Facebookissa

Nordic Smokeryn kokki nojaa savustimeen Hämeenlinnan torilla.
Miika Kangasniemi 2021

Vanai Bistro & Bastu

Vanai Bistro & Bastu tuo ihmiset, ruoan ja elämän taas Hämeenlinnan Varikonniemeen, jossa on muonitettu Suomen armeijaa ja kansaa 1920-luvulta lähtien. Sata vuotta myöhemmin Mensan säilyketehtaan autotalli-pesulaan on tulossa urbaani kohtaamispaikka: bistroravintola, baari, terassi ja sauna.

– Simppeleitä makuja, runsaita annoksia, klassisia sekä kokeilevia viinejä ja oluita. Leppoisaa bistrotunnelmaa kynttilöiden ja takkatulen lämmössä. Rakastamme puheensorinaa, asiakaskohtaamisia ja iloista mieltä!, Vanain ravintoloitsija Kaarina Tamminen avaa visiotaan tulevasta ravintolasta.

Vanai
Vanai Instagramissa
Vanai Facebookissa


Lue lisää herkuttelumahdollisuuksista Hämeenlinnassa

Lähikuva ravintola Uoman annoksesta.