Kukaan ei voi hillitä ilmastonmuutosta yksin, mutta sen vaikutukset koskettavat meitä kaikkia. Jos kaikki maapallolla eläisivät kuten suomalaiset, tarvittaisiin melkein neljä maapalloa, jotta saisimme ylläpidettyä nykyistä elämäntyyliämme.

Yksi ilmastoteko voi tuntua merkityksettömältä, mutta kun kaikki teot – pienet ja isot – lasketaan yhteen, syntyy merkitys, joka heijastuu moninkertaisena tuleville sukupolville.

Me Hämeenlinnassa kannustamme ja haastamme asukkaitamme pohtimaan omia tapojaan ja tottumuksiaan. Jokaisen 68 000 asukkaan teolla on merkitystä.

Hämeenlinnan tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2035 mennessä. Päästäksemme tähän tavoitteeseen tarvitaan jokaiselta asukkaalta omia tekoja.

Kohti hiilineutraalia Hämeenlinnaa

Hämeenlinna haluaa, että kaupungin ilmastoteot näkyvät asukkaiden arjessa. Vuoden 2019 alussa käynnistyi Hiilineutraali Hämeenlinna –toimeenpano-ohjelma, jossa määritellään Hämeenlinnaan sopivat tavoitteet ja toimenpiteet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Miten teemme Hämeenlinnasta hiilineutraalin 

Ilmastoviestinnän vuosikello

Ilmastoviestinnän vuosikellosta näet vuoden 2021 ilmastotapahtumat. Ulommalta kehältä löydät Hämeenlinnan ilmastotapahtumia, ja sisemmältä kehältä Suomen ja maailman tapahtumat ja teemapäivät. Klikkaa tapahtumaa, niin näet tarkemmat tiedot vuosikellon oikealla puolella.

Ilmastoviestinnän vuosikello 

Vapaalla

Miten kuluttaa vähemmän? Mitä kannattaa hankkia ja mitä kierrättää?

Vinkkejä vapaa-aikaan 

Kotona

Katso vinkkejä mitä voisit tehdä kotona, että hiilijalanjälkesi pienenee.

Vinkkejä kotiin 

Liikkeessä

Miten voi liikkua ekologisemmin?

Liikkeessä 

Seuraa Hämeenlinnan CO2-päästöjä

Hämeenlinnan kaupungin kasvihuonekaasupäästöjä voi seurata viikkoraportista. Päästöraportin tavoitteena on tuottaa tietoa kasvihuonekaasupäästöistä, aktivoida meitä kaikkia pohtimaan päästöjen lähteitä ja mahdollisuuksia oman toiminnan päästöjen vähentämiseen.

Seuraa Hämeenlinnan CO2-päästöjä