Kukaan ei voi hillitä ilmastonmuutosta yksin, mutta sen vaikutukset koskettavat kaikkia. Yksi ilmastoteko voi tuntua merkityksettömältä, mutta kun kaikki teot – pienet ja isot – lasketaan yhteen, syntyy merkitys, joka heijastuu moninkertaisena tuleville sukupolville.

Kerromme tällä sivulla mitä Hämeenlinnassa on jo tehty. Mikä on sinun tekosi?

Vapaalla

Miten kuluttaa vähemmän? Mitä kannattaa hankkia ja mitä kierrättää?

Vinkkejä vapaa-aikaan 

Kotona

Katso vinkkejä mitä voisit tehdä kotona, että hiilijalanjälkesi pienenee.

Vinkkejä kotiin 

Liikkeessä

Miten voin liikkua ekologisemmin?

Vinkkejä ekologiseen liikkumiseen 

Kuukauden ilmastoteko

Yksi ilmastoteko voi tuntua merkityksettömältä, mutta kun kaikki teot - pienet ja isot - lasketaan yhteen, syntyy merkitys, joka heijastuu moninkertaisena tuleville sukupolville.

Kerro mikä on sinun ilmastotekosi  

Kohti hiilineutraalia Hämeenlinnaa

Hämeenlinna haluaa, että kaupungin ilmastoteot näkyvät asukkaiden arjessa. Vuoden 2019 alussa käynnistyi Hiilineutraali Hämeenlinna –toimeenpano-ohjelma, jossa määritellään Hämeenlinnaan sopivat tavoitteet ja toimenpiteet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Miten teemme Hämeenlinnasta hiilineutraalin 

Seuraa Hämeenlinnan CO2-päästöjä

Hämeenlinnan kaupungin kasvihuonekaasupäästöjä voi seurata viikkoraportista. Päästöraportin tavoitteena on tuottaa tietoa kasvihuonekaasupäästöistä, aktivoida meitä kaikkia pohtimaan päästöjen lähteitä ja mahdollisuuksia oman toiminnan päästöjen vähentämiseen.

Seuraa Hämeenlinnan CO2-päästöjä 

Jätä jälkesi, istuta kuusi!

Kuusentaimia pääset istuttamaan erillisinä Jätä Jälkesi –istutuspäivinä merkityille alueille Hämeenlinnassa. Halutessasi voit myös istuttaa taimet vaikkapa omalle pihallesi tai mökkimetsään.

Osallistu istutuskampanjaan