Liikunnalla hyvää oloa

Hyvinvoinnin edistäminen on kaupunkimme yksi strategisista päämääristä ja lakisääteinen perustehtävä. Tavoitteenamme on hämeenlinnalaisten hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja arjen turvallisuuden lisääminen, sairauksien ja syrjäytymisen ehkäisy ja osallisuuden vahvistaminen.

Hyvän arjen liikuntaa

Hämeenlinnassa voit elää lähellä luontoa, osallistua moniin harrastuksiin ja toimia myös vapaaehtoisena monissa eri järjestöissä. Hämeenlinnassa voit elää helposti hyvää arkea.

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki  Linja-autojen reitit ja aikataulut  Palvelulinja Seiska ja Kyläbussit  Liikuntahallien liikuntapaikat  Liikunnanohjaus  Puistot ja metsät  Ulkoilureitit ja retkeily  Seniorikortti 

Sosiaali- ja terveysasiat hoidetaan hyvinvointialueella

Kanta-Hämeen hyvinvointialue huolehtii sinun terveydestäsi. Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä joko verkossa tai soittamalla. Myös terveydenhuollon chat-palvelu on arkisin käytettävissäsi.

Arvioi terveytesi Omaolossa  Terveysasemien yhteystiedot  Varaa aika laboratorioon  Hammashoidon ajanvaraukset  Hyvinvointialueen puhelinvaihteen numero on 03 629 629 

Esteettömästi Hämeenlinnan retkeilykohteissa

Pääseekö Rantareitin kiertämään pyörätuolilla? Onko Ahveniston kota helposti saavutettava? Miten pääsen Taidemuseoon pyörätuolilla?

Esteettömästi Hämeenlinnan retkeily- ja matkailukohteissa 

Hämeenlinnasta eivät uimapaikat lopu

Hämeenlinnassa on kaksi uimahallia, Hämeenlinnassa (Uimarintie 2) ja Lammilla (Lamminraitti 37). Katso uimahallien tarjoamat kuntojumpat ja aukioloajat hallien sivuilta.

Hämeenlinnan uimahalli  Lammin uimahalli  Ahveniston maauimala  Uimarannat  Avantouintipaikat ja koppien kulunhallinta 

Etsitkö asuntoa?

Hämeenlinnan asunnot tarjoavat vuokra-asuntoja kaiken ikäisille. Jos olet ikäihminen ja tarvitset apua asumisasioissa, ota yhteyttä asumisneuvontaamme. Ikäihmisille suunnattua vuokra-asumista tarjoaa Hämeenlinnan vanhusten Asuntosäätiö.

Ikääntyvien asumisneuvonta  Tietoa ikäihmisten asumisesta  Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiö, vuokra-asuntoja ikäihmisille  Hämeenlinnan asunnot, vuokra-asuntoja 

Kuinka kaupunki edistää hyvinvointiasi?

Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kaupungille, mutta sitä työtä ei voi tehdä työtä, vaan yhdessä asukkaiden kanssa. Hyvinvointia seurataan neljän vuoden välein laadittavassa hyvinvointikertomuksessa ja vuosittain tehtävässä hyvinvointiraportissa. Näiden pohjalta tehdään hyvinvointisuunnitelma, joka käsitellään valtuustossa.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen  Hyvinvointi ja terveys -kyselyn 2023 tulokset  Tutustu Liikkuva Hämeenlinna -ohjelmaan 

Nuoret liikkuvat Hämeenlinnassa koulupäivän aikana

Harrastamisen Suomen mallia toteutetaan Hämeenlinnassa Harrastus ihan lähellä -harrastuksina. Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Harrasta ja voi hyvin 

Lähellä-palvelu kokoaa toimintaa yhteen

Lähellä.fi on valtakunnallisesti ja alueellisesti toimiva helppokäyttöinen verkkopalvelu, jonka avulla löydät merkityksellistä toimintaa, yhteisöllisyyttä, apua ja osallistumismahdollisuuksia. Palvelu kokoaa järjestöjen ja yhteisöjen tuen, toiminnan ja tapahtumat yhteen osoitteeseen, sekä edistää kansalaistoiminnan näkyvyyttä Suomessa.

Tästä palveluun