Mies seisoo peilin edessä vieressään tyttö, jolla on kädessään liidokki. Mies seisoo peilin edessä vieressään tyttö, jolla on kädessään liidokki.

Hyvinvointi ja liikunta

Hyvinvoinnin edistäminen on kaupunkimme yksi strategisista päämääristä ja lakisääteinen perustehtävä. Tavoitteenamme on hämeenlinnalaisten hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja arjen turvallisuuden lisääminen, sairauksien ja syrjäytymisen ehkäisy ja osallisuuden vahvistaminen.

Hyvinvoinnin edistäminen (HYTE)

Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kunnan kaikille toimijoille. Kunta ei voi tehdä työtä yksin, vaan yhdessä asukkaiden kanssa. Hyvinvointia seurataan neljän vuoden välein laadittavassa hyvinvointikertomuksessa ja vuosittain tehtävässä hyvinvointiraportissa. Näiden pohjalta tehdään hyvinvointisuunnitelma, joka käsitellään valtuustossa.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen  Hyvinvointikysely paljastaa hämeenlinnalaiset oma-aloitteisiksi  

Aktiivinen arki

Hämeenlinnassa voit elää lähellä luontoa, osallistua moniin harrastuksiin ja toimia myös vapaaehtoisena monissa eri järjestöissä. Hämeenlinnassa voit elää helposti hyvää arkea.

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki  Linja-autojen reitit ja aikataulut  Palvelulinja Seiska ja Kyläbussit  Liikuntahallien liikuntapaikat  Liikunnanohjaus  Puistot ja metsät  Ulkoilureitit ja retkeily  Seniorikortti 

Asuminen

Hämeenlinnan asunnot tarjoavat vuokra-asuntoja kaiken ikäisille. Jos olet ikäihminen ja tarvitset apua asumisasioissa, ota yhteyttä asumisneuvontaamme. Ikäihmisille suunnattua vuokra-asumista tarjoaa Hämeenlinnan vanhusten Asuntosäätiö.

Ikääntyvien asumisneuvonta  Tietoa ikäihmisten asumisesta  Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiö, vuokra-asuntoja ikäihmisille  Hämeenlinnan asunnot, vuokra-asuntoja 

Sosiaali- ja terveysasiat hoidetaan hyvinvointialueella

Kanta-Hämeen hyvinvointialue huolehtii sinun terveydestäsi. Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä joko verkossa tai soittamalla. Myös terveydenhuollon chat-palvelu on arkisin käytettävissäsi.

Arvioi terveytesi Omaolossa  Terveysasemien yhteystiedot  Varaa aika laboratorioon  Hammashoidon ajanvaraukset 

Esteettömästi Hämeenlinnan retkeilykohteissa

Pääseekö Rantareitin kiertämään pyörätuolilla? Onko Ahveniston kota helposti saavutettava? Miten pääsen Taidemuseoon pyörätuolilla?

Esteettömästi Hämeenlinnan retkeily- ja matkailukohteissa 

Hämeenlinnasta eivät uimapaikat lopu

Hämeenlinnassa on kaksi uimahallia, Hämeenlinnassa (Uimarintie 2) ja Lammilla (Lamminraitti 37). Katso uimahallien tarjoamat kuntojumpat ja aukioloajat hallien sivuilta.

Hämeenlinnan uimahalli  Lammin uimahalli  Ahveniston maauimala  Uimarannat