Hämeenlinna on aito kulttuurikaupunki

Hämeenlinna tunnetaan erityisesti Jean Sibeliuksen syntymäkaupunkina, mutta täältä on lähtöisin lukuisia muitakin tunnettuja kulttuuripersoonia Vexi Salmesta Irwin Goodmaniin ja Palefaceen.

Lue kaupungin kulttuuripäällikön terveiset 

Maan mainiot museomme ovat jälleen avoinna

Hämeenlinna on museoiden kaupunki, jossa voit kokea elämyksiä historian, taiteen ja designin maailmassa.

Lue lisää 

Hämeenlinnassa on upeat ulkoilu- ja liikunta-alueet

Vapaa-aikana tavoitat järvien ja lampien ympärillä kiemurtelevat metsäpolut, savuntuoksuiset nuotiopaikat, harmaantuneet pitkospuut ja ylväät kalliot – vain vartin päästä keskustasta. Aulanko, Ahvenisto ja kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat luontoelämyksiä helppokulkuisilla reiteillään kaiken tasoisille patikoijille.

Tutustu kohteisiin 

Kuntoile ulkona!

Kaupungistamme löytyy monipuolisia ulkoliikuntapaikkoja joissa voit kehittää lihaskuntoasi. Tutustu kohteisiin videoesittelyjen kautta ja valitse oma suosikkisi!

Tutustu ulkoliikuntapaikkoihin 

Hämeenlinna on antanut lastenkulttuurista lupauksen

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX tarjoaa kesän aikana lukuisan määrän taidetyöpajoja -ja kursseja 0-15-vuotiaille lapsille ja nuorille.

ARXin kesä  Lähiretkeilyä lasten kanssa  Seikkailu patsaiden parissa; suurmiehiä puistossa, ilves torilla ja karhuja luolassa! 

Remontoitu pääkirjasto avautui 1.9.2020

Syyskuun alusta alkaen Hämeenlinnan pääkirjasto on avoinna joka päivä kello 6-22. Kirjastoa voi käyttää sekä kirjaston palveluaikana että omatoimisesti. Tiesitkö, että kaupunginkirjaston, kuuden lähikirjaston ja kahden kirjastoauton kokoelmat sisältävät yhteensä 370 000 kirjaa tai muuta nidettä. E-kirjapalvelussakin on noin 1000 e-kirjaa ja 400 e-äänikirjaa.

Varaamon kautta varaat käyttöösi Hämeenlinnan kirjaston tiloja ja palveluita  Tutustu e-kirjoihin  Verkkokirjasto aina käytössäsi 

Minipiloteilla pöyhitään kaupunkikulttuuria esiin

Täytä hakemus ja voit saada 500 euroa ideasi toteuttamiseen