Maalari maalaa Katutaidefestivaali Räikeessä Rengossa. Maalari maalaa Katutaidefestivaali Räikeessä Rengossa.

Katutaidefestivaali Räikee jatkuu 17.6. asti

Katutaidefestivaali Räikee muuttaa kaupunkikuvaa viihtyisämmäksi värittämällä sen harmaimpia kohtia, kuten muuntajia sekä alikulkutunneleita. Räikeen tuottaa HÄX, joka on Kulttuurikeskus ARXin suojissa toimiva nuorison kaupunkikulttuurin alusta. Festivaalin toteutetaan yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa ja sitä ovat tukeneet taloudellisesti useat eri tahot.

Missä Räikee menee? 

Yle rantautuu Linnanpuistoon

Pikku Kakkonen on Linnanpuistossa paikalla perjantaina 2.6. Puoli Seitsemän-ohjelma tuotetaan suorana lähetyksenä Linnanpuistosta klo 18.30-19. Perjantaina avataan myös kesä yhdessä Radio Suomen kuulijoiden ja huippuartistien kanssa klo 19-22. Lauantaina 3.6. puolestaan YleXPop tuo Linnanpuiston lavalle Suomen kuumimpia artisteja. Tule mukaan!

Kesä avataan Linnanpuistossa 

Hämeenlinna on aito kulttuurikaupunki

Hämeenlinna tunnetaan erityisesti Jean Sibeliuksen syntymäkaupunkina, mutta täältä on lähtöisin lukuisia muitakin tunnettuja kulttuuripersoonia Vexi Salmesta Irwin Goodmaniin ja Palefaceen.

Lue kaupungin kulttuuripäällikön terveiset 

Maan mainiot museomme odottavat vierailuasi

Hämeenlinna on museoiden kaupunki, jossa voit kokea elämyksiä historian, taiteen ja designin maailmassa. Suositulla museokortilla pääsee kaupungissa kahdeksaan museokohteeseen, ja tarjolla on lisäksi joukko pienempiä erikois- ja kotiseutumuseoita.

Tutustu museotarjontaan 

Linja-autoaseman luova tila

Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalvelut on vuokrannut linja-autoasemalta vapautuvat Matkahuollon pakettipalveluiden 276 neliön suuruiset toimitilat kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella kaupunkikulttuurin luovaksi tilaksi, joka on monimuotoinen ja yllättävä. Paikka mahdollistaa ruohonjuuritason kulttuuritoimintaa.

Linja-autoasema – Kaupunkikulttuurin luova tila 

Vexi Salmen syntymästä 80 vuotta

Veikko Olavi "Vexi" Salmen syntymästä tuli kuluneeksi 80 vuotta 21.9.2022. Syyskuussa 2020 edesmennyt sanoittaja ja tuottaja Salmi syntyi ja eli lapsuutensa Hämeenlinnassa.

Vexi Salmi 

Esteettömästi Hämeenlinnan matkailu- ja retkeilykohteissa

Pääseekö Rantareitin kiertämään pyörätuolilla? Onko Ahveniston kota helposti saavutettava? Miten pääsen Taidemuseoon pyörätuolilla?

Tutustu uuteen sivustoomme, jossa olemme kuvanneet esteettömiä retkeily- ja matkailukohteita. 

Pääkirjasto on monitoimitalo

Remontoidussa pääkirjastossa on kirjojen lisäksi paljon muutakin. Urban office- ja ryhmätilat ovat käytettävissä aamukuudesta iltakymmeneen. Bändihuone/Studiossa ja Mediahuoneessa voi puuhailla musiikin parissa, katsella elokuvia tai laulaa karaokea.

Varaamon kautta varaat käyttöösi Hämeenlinnan kirjaston tiloja ja palveluita  Tutustu e-kirjoihin  Verkkokirjasto aina käytössäsi 

Minipiloteilla pöyhitään kaupunkikulttuuria esiin

Minipilotit ovat avustuksia toimintaan, joka lisää kaupungin kulttuuri-, taide ja vapaa-ajan tarjonnan monipuolisuutta. Minipilotteja voi hakea sekä jatkuvaan/perustoimintaan että kokeelliseen toimintaan. Lue lisää!

Täytä hakemus ja voit saada 500 euroa ideasi toteuttamiseen