Hämeenlinna on aito kulttuurikaupunki

Hämeenlinna on aito kulttuurikaupunki

Hämeenlinna tunnetaan erityisesti Jean Sibeliuksen syntymäkaupunkina, mutta täältä on lähtöisin lukuisia muitakin tunnettuja kulttuuripersoonia Vexi Salmesta Irwin Goodmaniin ja Palefaceen.

Lue kaupungin kulttuuripäällikön terveiset 

Maan mainiot museomme ovat nyt kiinni

Hämeenlinna on museoiden kaupunki, jossa voit kokea elämyksiä historian, taiteen ja designin maailmassa. Vaikka sisätiloihin ei ole pääsyä niin ulkoalueilla riittää nähtävää ja koettavaa. Lähde ihailemaan kaupunkimme lukuisia patsaita ja veistoksia tai anna mielikuvitukselle siivet ja astu seikkailuun Linnanniemen ulkoalueilla!

Lue lisää 

Hämeenlinnassa on upeat ulkoilu- ja liikunta-alueet

Vapaa-aikana tavoitat järvien ja lampien ympärillä kiemurtelevat metsäpolut, savuntuoksuiset nuotiopaikat, harmaantuneet pitkospuut ja ylväät kalliot – vain vartin päästä keskustasta. Aulanko, Ahvenisto ja kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat luontoelämyksiä helppokulkuisilla reiteillään kaiken tasoisille patikoijille.

Tutustu kohteisiin 

Kuntoile ulkona!

Kaupungistamme löytyy monipuolisia ulkoliikuntapaikkoja joissa voit kehittää lihaskuntoasi. Tutustu kohteisiin videoesittelyjen kautta ja valitse oma suosikkisi!

Tutustu ulkoliikuntapaikkoihin 

Hämeenlinna on antanut lastenkulttuurista lupauksen

Nyt kun kulttuuritapahtumat on peruttu on mainio hetki tutkia kaupunkia uusin silmin! Kaupungistamme löytyy monia mielenkiintoisia retkikohteita koko perheen retkeilyyn -ihan läheltä.

Lähiretkeilyä lasten kanssa  Seikkailu patsaiden parissa; suurmiehiä puistossa, ilves torilla ja karhuja luolassa!  UNICEFin vinkkejä miten puhua lapselle 

Remontoitu pääkirjasto avataan 1.9.2020

Tiesitkö että kaupunginkirjaston, kuuden lähikirjaston ja kahden kirjastoauton kokoelmat sisältävät yhteensä 370 000 kirjaa tai muuta nidettä. E-kirjapalvelussakin on noin 1000 e-kirjaa ja 400 e-äänikirjaa.

Tutustu e-kirjoihin  Testaa digitaitosi  Hae kirjastokorttia 

Minipiloteilla pöyhitään kaupunkikulttuuria esiin

Täytä hakemus ja voit saada 500 euroa ideasi toteuttamiseen