Hämeenlinna on aito kulttuurikaupunki

Hämeenlinna tunnetaan erityisesti Jean Sibeliuksen syntymäkaupunkina, mutta täältä on lähtöisin lukuisia muitakin tunnettuja kulttuuripersoonia Vexi Salmesta Irwin Goodmaniin ja Palefaceen.

Lue kaupungin kulttuuripäällikön terveiset 

Koska viimeksi kävit teatterissa?

Hämeenlinnan teatterin syyskauden ohjelmistossa pyörii päänäyttämön 10-vuotisjuhlanäytös Maratontanssit, joka on yhtä aikaa musikaali, puhenäytelmä, dekkari ja tanssiesitys. Harrastajateatteri Eräs Teatterin ohjelmistossa jatkaa 20 v juhlanäytös Aivastus.

Tutustu Hämeenlinnan Teatterin ohjelmistoon   Katso Erästeatterin esityspäivät ja varaa lippusi 

Maan mainiot museomme odottavat vierailuasi

Hämeenlinna on museoiden kaupunki, jossa voit kokea elämyksiä historian, taiteen ja designin maailmassa. Suositulla museokortilla pääsee kaupungissa kahdeksaan museokohteeseen, ja tarjolla on lisäksi joukko pienempiä erikois- ja kotiseutumuseoita.

Tutustu museotarjontaan 

Hämeenlinna on antanut lastenkulttuurista lupauksen

Lasten kulttuurikeskus ARXin maksuttomat lasten lauantai-tapahtumat tarjoavat mukavaa tekemistä jokaiseksi viikonlopuksi 22.8.-19.12.

ARXin lasten lauantait 22.8.-19.12.  Galleria ARX 

Hämeenlinnassa on upeat ulkoilu- ja liikunta-alueet

Vapaa-aikana tavoitat järvien ja lampien ympärillä kiemurtelevat metsäpolut, savuntuoksuiset nuotiopaikat, harmaantuneet pitkospuut – vain vartin päästä keskustasta. Aulanko, Ahvenisto ja kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat luontoelämyksiä helppokulkuisilla reiteillään kaiken tasoisille patikoijille.

Tutustu suosittuihin ulkoilualueisiimme   Kuntoile ulkona! Tutustu monipuolisiin ulkoliikuntapaikkoihimme 

Pääkirjasto on monitoimitalo

Remontoidussa pääkirjastossa on kirjojen lisäksi paljon muutakin. Urban office- ja ryhmätilat ovat käytettävissä aamukuudesta iltakymmeneen. Bändihuone/Studiossa ja Mediahuoneessa voi puuhailla musiikin parissa, katsella elokuvia tai laulaa karaokea.

Varaamon kautta varaat käyttöösi Hämeenlinnan kirjaston tiloja ja palveluita  Tutustu e-kirjoihin  Verkkokirjasto aina käytössäsi 

Minipiloteilla pöyhitään kaupunkikulttuuria esiin

Minipilotit ovat avustuksia toimintaan, joka lisää kaupungin kulttuuri-, taide ja vapaa-ajan tarjonnan monipuolisuutta. Minipilotteja voi hakea sekä jatkuvaan/perustoimintaan että kokeelliseen toimintaan. Lue lisää!

Täytä hakemus ja voit saada 500 euroa ideasi toteuttamiseen