Ryhmä tanssijoita esiintymässä kirkon edessä olevalla portaikolla. Ryhmä tanssijoita esiintymässä kirkon edessä olevalla portaikolla.

Hämeenlinna on aito kulttuurikaupunki

Hämeenlinna tunnetaan erityisesti Jean Sibeliuksen syntymäkaupunkina, mutta täältä on lähtöisin lukuisia muitakin tunnettuja kulttuuripersoonia Vexi Salmesta Irwin Goodmaniin ja Palefaceen.

Lue kaupungin kulttuuripäällikön terveiset 

Maan mainiot museomme odottavat vierailuasi

Hämeenlinna on museoiden kaupunki, jossa voit kokea elämyksiä historian, taiteen ja designin maailmassa. Suositulla museokortilla pääsee kaupungissa kahdeksaan museokohteeseen, ja tarjolla on lisäksi joukko pienempiä erikois- ja kotiseutumuseoita.

Tutustu museotarjontaan 

Vexi Salmen syntymästä 80 vuotta

Veikko Olavi "Vexi" Salmen syntymästä tuli kuluneeksi 80 vuotta 21.9.2022. Syyskuussa 2020 edesmennyt sanoittaja ja tuottaja Salmi syntyi ja eli lapsuutensa Hämeenlinnassa.

Vexi Salmi 

Ulkoliikuntapaikat ja kuntoportaat

Hämeenlinnasta löytyy monipuolisia ulkoliikuntapaikkoja ja kuntoportaita omatoimiseen liikkumiseen.

Tutustu ulkoliikuntapaikkoihin 

Retkeile ja rentoudu lähiluonnossa

Aulangon ja Ahveniston historiaa huokuvat luonnonsuojelualueet, Evon retkeilyalue sekä Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat satoja hehtaareja luontoelämyksiä kaiken tasoisille patikoijille.

Lue lisää upeista luontokohteistamme 

Pääkirjasto on monitoimitalo

Remontoidussa pääkirjastossa on kirjojen lisäksi paljon muutakin. Urban office- ja ryhmätilat ovat käytettävissä aamukuudesta iltakymmeneen. Bändihuone/Studiossa ja Mediahuoneessa voi puuhailla musiikin parissa, katsella elokuvia tai laulaa karaokea.

Varaamon kautta varaat käyttöösi Hämeenlinnan kirjaston tiloja ja palveluita  Tutustu e-kirjoihin  Verkkokirjasto aina käytössäsi 

Minipiloteilla pöyhitään kaupunkikulttuuria esiin

Minipilotit ovat avustuksia toimintaan, joka lisää kaupungin kulttuuri-, taide ja vapaa-ajan tarjonnan monipuolisuutta. Minipilotteja voi hakea sekä jatkuvaan/perustoimintaan että kokeelliseen toimintaan. Lue lisää!

Täytä hakemus ja voit saada 500 euroa ideasi toteuttamiseen