Violetiksi ja punaiseksi valaistu Hämeen linna ilmasta kuvattuna, taustalla näkyy kaupungin valot Valaistu Hämeen linna

Joka lauantai lapsille kulttuuria

Hämeenlinna on antanut lupauksen, että jokaisena lauantaina on lapsille tarjolla kulttuuria. Kurkkaa mitä on tarjolla tänä syksynä.

Lastenkulttuurikeskus ARXin sivuilla on syksyn kalenteri 

Rottien pyhimys kutsuu teatteriin

Hämeenlinnan teatterissa esitetään keskiaikaan sijoittuvaa Anneli Kannon menestyskirjaan perustuvaa Rottien pyhimys -näytelmää. Varaa paikkasi nyt, sillä näytökset täyttyvät kovaa kyytiä.

Teatterin sivuilta lisäinfoa 

Hämeenlinnan tunnetuin maamerkki saa taas juhlavalistuksen

Hämeen linna valaistaan jälleen joulun ja kaamosajan juhlavalaisulla. Valaisu nähdään 16.12.2023-4.1.2024.

Linnan sivuille 

Hämeenlinna 385 vuotta

Hämeenlinna täyttää 385 vuotta 19.1.2024 ja silloin juhlitaan! Haluamme, että koko kaupunki ja sen asukkaat pääsevät osaksi juhlahumua.

Tutustu ohjelmaan  Seuraa 385-joulukalenteriamme Instagramissa ja voita liput juhlamatsiin  Joulukalenterimme Facebookissa - voita liput juhlamatsiin 

Hämeenlinna on aito kulttuurikaupunki

Hämeenlinna tunnetaan erityisesti Jean Sibeliuksen syntymäkaupunkina, mutta täältä on lähtöisin lukuisia muitakin tunnettuja kulttuuripersoonia Vexi Salmesta Irwin Goodmaniin ja Palefaceen.

Lue kaupungin kulttuuripäällikön terveiset 

Maan mainiot museomme odottavat vierailuasi

Hämeenlinna on museoiden kaupunki, jossa voit kokea elämyksiä historian, taiteen ja designin maailmassa. Suositulla museokortilla pääsee kaupungissa kahdeksaan museokohteeseen, ja tarjolla on lisäksi joukko pienempiä erikois- ja kotiseutumuseoita.

Tutustu museotarjontaan 

Linja-autoaseman luova tila

Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalvelut on vuokrannut linja-autoasemalta vapautuvat Matkahuollon pakettipalveluiden 276 neliön suuruiset toimitilat kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella kaupunkikulttuurin luovaksi tilaksi, joka on monimuotoinen ja yllättävä. Paikka mahdollistaa ruohonjuuritason kulttuuritoimintaa.

Linja-autoasema – Kaupunkikulttuurin luova tila 

Esteettömästi Hämeenlinnan matkailu- ja retkeilykohteissa

Pääseekö Rantareitin kiertämään pyörätuolilla? Onko Ahveniston kota helposti saavutettava? Miten pääsen Taidemuseoon pyörätuolilla?

Tutustu uuteen sivustoomme, jossa olemme kuvanneet esteettömiä retkeily- ja matkailukohteita. 

Pääkirjasto on monitoimitalo

Remontoidussa pääkirjastossa on kirjojen lisäksi paljon muutakin. Urban office- ja ryhmätilat ovat käytettävissä aamukuudesta iltakymmeneen. Bändihuone/Studiossa ja Mediahuoneessa voi puuhailla musiikin parissa, katsella elokuvia tai laulaa karaokea.

Varaamon kautta varaat käyttöösi Hämeenlinnan kirjaston tiloja ja palveluita  Tutustu e-kirjoihin  Verkkokirjasto aina käytössäsi 

Järjestä kokous tai kongressi Hämeenlinnassa

Uutta! Hämeenlinna kokous & kongressi on tammikuussa 2023 toimintansa aloittanut Hämeenlinnan myynti- ja markkinointipalvelu. Autamme teitä maksutta löytämään Hämeenlinnasta tilaisuudellenne sopivat puitteet ja palvelut. Tunnemme Hämeenlinnan ja autamme mielellämme – olethan yhteydessä, niin mietitään paras kokonaisuus tilaisuudellenne!

Järjestä kokous, kongressi tai yleisötilaisuus