Violetiksi ja punaiseksi valaistu Hämeen linna ilmasta kuvattuna, taustalla näkyy kaupungin valot Violetiksi ja punaiseksi valaistu Hämeen linna ilmasta kuvattuna, taustalla näkyy kaupungin valot

Tervetuloa Hämeenlinnaan

Kokoaan suuremmasta Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville!

Ajankohtaista just nyt!

Mitä tehdä Hämeenlinnassa? Täältä löydät kaikki ajankohtaiset vinkit tekemiseen ja näkemiseen Hämeenlinnassa!

Katso ajankohtaiset vinkit Hämeenlinnaan 

Joulu Hämeenlinnassa

Tervetuloa etsimään joulun tunnelmaa idyllisestä Hämeenlinnasta! Joulun taika tiivistyy keskiaikaisessa Hämeen linnassa, joka Tuomaan markkinoilla 16.12. kietoutuu jo perinteeksi muodostuneeseen jouluvalaisuun!

Joulun taikaa Hämeenlinnassa 

10 x parhaat nähtävyydet Hämeenlinnassa

Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville - kaiken kruununa tietenkin ainutlaatuinen Hämeen linna.

Top 10: Hämeenlinnan nähtävyydet 

Tekemistä lapsiperheille joka säälle

Tervetuloa viihtymään Hämeenlinnaan! Kokosimme vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet - ikään katsomatta ja säästä riippumatta.

Nähtävää ja koettavaa lapsiperheille 

10 x kiintoisat museokohteet

Koe elämyksiä historian, taiteen ja designin parissa! Valtakunnallisella museokortilla pääset Hämeenlinnassa kahdeksaan museokohteeseen, ja tarjolla on lisäksi joukko pienempiä erikois- ja kotiseutumuseoita. Museokierroksen kruunaa tietenkin Hämeen linna.

Top 10: tutustu museotarjontaan 

Herkuttele Hämeenlinnassa

Hämeenlinnasta löydät ravintolavalikoimaa perinteisistä hämäläisistä mauista klassisiin ravintolaherkkuihin ja katukeittiön kautta moderniin fine diningiin. Kaupungin kiireetön tunnelma heijastuu myös kahvilakulttuuriin!

Tutustu ravintolatarjontaan 

Hämeenlinna on Suomen kirpputoripääkaupunki

Tiesitkö että Hämeenlinna on kirpputoriharrastajien unelmakohde?

Kirpputorit Hämeenlinnassa 

Aktiivinen Aulanko

Aulangon alue tarjoaa vierailijoille sekä ainutlaatuisia luontoelämyksiä että monipuolisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon - Aulangon kylpylää unohtamatta!

Tutustu Aulangon aktiviteetteihin 

Teatterisyksy Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan teatterisyksyssä esiriput aukeavat kolmessa teatterissa, 10 eri esityksen ja yli 60 näytöksen voimin! Lavoille tulvii tuulahduksia keskiajalta, murhamysteereitä, kokkisoppaa ja ripaus jouluista tunnelmaakin.

Teatterin taikaa Hämeenlinnassa 

Vieraile Hämeen linnassa

Vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva Linnaniemen museo- ja puistoalue tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle!

Hämeen linna, Vankila museo, Museo Militaria 

Vinkki!

Hämeenlinnan maisemien ja käyntikohteiden lisäksi suosittelemme vierailua naapurikunnissamme Hattulassa ja Janakkalassa.

Vieraile Hattulassa  Vieraile Janakkalassa