Tervetuloa Hämeenlinnaan

Tänä vuonna matkaillaan turvallisesti ihan lähellä! Kaupungissamme riittää nähtävää ja koettavaa kaikille lähimatkailun ystäville.

Nähtävyydet Linnanniemellä

Vain 5 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva Linnanniemi tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Tervetuloa tutustumaan Hämeen linnaan, Museo Militariaan ja Suomen ainoaa vankilamuseoon.

Tutustu kohteisiin  

Aulanko on Hämeenlinnan helmi

Tervetuloa Aulangolle - luontoelämysten, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan aktiviteettien keskittymään! Alueen monipuolisesta tarjonnasta löydät tekemistä kaikenikäisille.

Nähtävää ja koettavaa Aulangolla 

Päiväretkelle pitäjiin

Hämeenlinnan pitäjät Hauho, Kalvola, Lammi, Renko ja Tuulos ovat paikallisesti omaleimaisia vierailukohteita. Katso koosteesta vinkit mielenkiintoisista nähtävyyksistä ja pitäjien piilotetuista salaisuuksista.

Tutustu pitäjiin 

Kiinnostavimmat museokohteet x 10

Museoiden suosio kasvaa jatkuvasti ja Hämeenlinnan museot ovat vierailun arvoisia! Keskusta-alueen museoiden lisäksi suosittelemme vierailua suomalaisen lasin historiaa esittelevässä Designmuseo Iittalassa.

Tutustu museotarjontaan 

Tiilaakso on golfarin unelma

Hämeenlinna on neljä eritasoista golfkenttää niin aloittelijoille kuin konkareillekin. Ja mikä parasta, kentät sijaitsevat 15 minuutin etäisyydellä toisistaan.

Tutustu kenttiin ja hyödynnä edullinen Tiilaakso green fee-passi! 

Retkeile ja rentoudu lähiluonnossa

Aulangon ja Ahveniston historiaa huokuvat luonnonsuojelualueet, Evon retkeilyalue sekä Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat satoja hehtaareja luontoelämyksiä kaiken tasoisille patikoijille.

Lue lisää upeista luontokohteistamme 

Ravintolamatkailijoiden uusi suosikkikaupunki

Hämeenlinna on kotimaan nouseva ruokakohde! Ravintolavalikoimaa löytyy perinteisistä hämäläisistä mauista klassisiin ravintolaherkkuihin ja katukeittiön kautta moderniin fine diningiin.

Tutustu Hämeenlinnan ravintolatarjontaan ja erikoisuuksiin 

Ajankohtaista - mitä, missä, milloin?

Olemme koonneet ajankohtaisia vinkkejä ja ideoita vierailijoiden iloksi. Täältä löydät lisätietoa muun muassa opastetuista kaupunkikierroksista, kiinnostavista ravintoloista ja käyntikohteista, kesän tapahtumista ja kulttuuririennoista.

Katso ajankohtaiset vinkit 

Vinkki!

Hämeenlinnan maisemien ja käyntikohteiden lisäksi suosittelemme vierailua naapurikunnissamme Hattulassa ja Janakkalassa.

Vieraile Hattulassa  Vieraile Janakkalassa