Hämeen linna kuvattuna rantareitin varrelta syksyisenä iltahämärän hetkellä Hämeen linna kuvattuna rantareitin varrelta syksyisenä iltahämärän hetkellä

Tervetuloa Hämeenlinnaan

Kokoaan suuremmasta Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville!

10 x parhaat nähtävyydet Hämeenlinnassa

Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville - kaiken kruununa tietenkin ainutlaatuinen Hämeen linna.

Top 10: Hämeenlinnan nähtävyydet 

Herkuttele Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan ravintolaskene on viime vuosina herännyt uuteen eloon ja Hämeenlinnasta onkin hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi Suomen ruokamatkailun nousevista ravintolakaupungeista!

Katso ravintolavinkit herkkuhetkiin 

10 x kiintoisat museokohteet

Hämeenlinnan museot ovat ehdottomasti vierailun arvoisia ja museoiden suosio kasvaa jatkuvasti! Keskusta-alueen museoiden lisäksi suosittelemme vierailua suomalaisen lasin historiaa esittelevässä Designmuseo Iittalassa.

Tutustu museotarjontaan 

Tekemistä lapsiperheille

Hämeenlinna on lapsiperheiden kokoinen kaupunki, jossa koko perhe viihtyy. Olemme koonneet vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet säästä riippumatta.

Nähtävää ja koettavaa lapsiperheille 

Joulun taikaa Hämeenlinnassa

Kaupungissamme on tänä vuonna erityisen monipuolinen valikoima joulumyyjäisiä, -tapahtumia ja joulukonsertteja. Joulun taika tiivistyy keskiaikaisessa Hämeen linnassa, joka Tuomaan markkinoilla 17.12. kietoutuu jo perinteeksi muodostuneeseen jouluvalaisuun.

Tutustu joulunajan tapahtumiin  

Kokous, seminaari, kick off?

Hämeenlinna tarjoaa ainulaatuiset puitteet erikokoisille tilaisuuksille ja tapahtumille. Meillä tapahtuman järjestäminen onnistuu turvallisesti ja autamme sinua löytämään tapahtumapaikan, joka sopii juuri sinun tapahtumallesi.

Kokeile rohkeasti Hämeenlinnaa 

Retkeile ja rentoudu lähiluonnossa

Aulangon ja Ahveniston historiaa huokuvat luonnonsuojelualueet, Evon retkeilyalue sekä Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat satoja hehtaareja luontoelämyksiä kaiken tasoisille patikoijille.

Lue lisää upeista luontokohteistamme 

Vinkki!

Hämeenlinnan maisemien ja käyntikohteiden lisäksi suosittelemme vierailua naapurikunnissamme Hattulassa ja Janakkalassa.

Vieraile Hattulassa  Vieraile Janakkalassa