Hämeen linna edustalla järvi sekä syksyisiä puita. Hämeen linna edustalla järvi sekä syksyisiä puita.

Tervetuloa Hämeenlinnaan

Tänä vuonna matkaillaan turvallisesti ihan lähellä! Kaupungissamme riittää nähtävää ja koettavaa kaikille lähimatkailun ystäville.

10 x parhaat nähtävyydet Hämeenlinnassa

Hämeenlinna on kokoaan suurempi! Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville.

Top 10: Hämeenlinnan nähtävyydet 

Herkuttele Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan ravintolaskene on viime vuosina herännyt uuteen eloon ja Hämeenlinnasta onkin hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi Suomen ruokamatkailun nouseva ravintolakaupunki.

Katso ravintolavinkit herkkuhetkiin 

10 x kiintoisat museokohteet

Hämeenlinnan museot ovat ehdottomasti vierailun arvoisia ja museoiden suosio kasvaa jatkuvasti! Keskusta-alueen museoiden lisäksi suosittelemme vierailua suomalaisen lasin historiaa esittelevässä Designmuseo Iittalassa.

Tutustu museotarjontaan 

Syyslomalle Hämeenlinnaan

Hämeenlinna on lapsiperheiden kokoinen kaupunki, jossa koko perhe viihtyy. Olemme koonneet vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet säästä riippumatta.

Nähtävää ja koettavaa lapsiperheille 

Retkeile ja rentoudu lähiluonnossa

Aulangon ja Ahveniston historiaa huokuvat luonnonsuojelualueet, Evon retkeilyalue sekä Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat satoja hehtaareja luontoelämyksiä kaiken tasoisille patikoijille.

Lue lisää upeista luontokohteistamme 

Kokous, seminaari, kick off?

Hämeenlinna tarjoaa ainulaatuiset puitteet erikokoisille tilaisuuksille ja tapahtumille. Meillä tapahtuman järjestäminen onnistuu turvallisesti ja autamme sinua löytämään tapahtumapaikan, joka sopii juuri sinun tapahtumallesi.

Kokeile rohkeasti Hämeenlinnaa 

Hämeenlinnan syksy on liveä

Kokosimme yhteen Hämeenlinnan syksyn keikkakalenterin. Tarjontaa riittää, sillä kalenterissa on jo lähes sata isompaa ja pienenpää tapahtumaa.

Vastaa livemusiikin kutsuun ja merkkaa suosikit kalenteriin! 

Päiväretkelle pitäjiin

Hämeenlinnan pitäjät Hauho, Kalvola, Lammi, Renko ja Tuulos ovat paikallisesti omaleimaisia vierailukohteita. Katso koosteesta vinkit mielenkiintoisista nähtävyyksistä ja pitäjien piilotetuista salaisuuksista.

Tutustu pitäjiin 

Vinkki!

Hämeenlinnan maisemien ja käyntikohteiden lisäksi suosittelemme vierailua naapurikunnissamme Hattulassa ja Janakkalassa.

Vieraile Hattulassa  Vieraile Janakkalassa