pitkospuut rannalla pitkospuut rannalla

Tervetuloa Hämeenlinnaan

Kokoaan suuremmasta Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin liikuttavien luontokohteiden ystäville!

Sama loma Hämeenlinnassa

Miksi tyytyä vain yhteen lomaan, jos voit saada useamman loman samassa paketissa? Hämeenlinnan monipuolinen tarjonta mahdollistaa sen, että voit viettää monta erilaista lomaa – saman loman aikana.

Suunnittele oma lomasi Hämeenlinnassa 

Ajankohtaista just nyt!

Mitä tehdä Hämeenlinnassa? Täältä löydät kaikki ajankohtaiset vinkit tekemiseen ja näkemiseen Hämeenlinnassa!

Katso ajankohtaiset vinkit Hämeenlinnaan 

10 x parhaat nähtävyydet Hämeenlinnassa

Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville - kaiken kruununa tietenkin ainutlaatuinen Hämeen linna.

Top 10: Hämeenlinnan nähtävyydet 

10 x kiintoisat museokohteet

Koe elämyksiä historian, taiteen ja designin parissa! Valtakunnallisella museokortilla pääset Hämeenlinnassa kahdeksaan museokohteeseen, ja tarjolla on lisäksi joukko pienempiä erikois- ja kotiseutumuseoita. Museokierroksen kruunaa tietenkin Hämeen linna.

Top 10: tutustu museotarjontaan 

Taidekesä 2024

Hämeenlinnan taidekesä tarjoilee antiaan yli kymmenen eri museon ja gallerian sekä lukuisten, kuukausittain vaihtuvien näyttelyiden voimin!

Tutustu taidenäyttelyihin Hämeenlinnassa 

Rakastuisitko Hämeenlinnassa?

Hämeenlinnasta löytyy tunteita herättävää tunnelmaa ja treffipaikkoja, joissa kipinät helposti leimahtavat rakkauden roihuksi. Kokosimme yhteen romanttisimmat treffikohteet Hämeenlinnassa!

Parhaat treffipaikat Hämeenlinnassa 

Lomatekemistä lapsiperheille

Tervetuloa viihtymään Hämeenlinnaan! Kokosimme vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet - ikään katsomatta ja säästä riippumatta.

Tekemistä lapsiperheille 

Hämeenlinnan tapahtumakesä 2024

Hämeenlinna on aktiivinen tapahtumakaupunki, jonka kadut täyttyvät tulevana kesänä kymmenistä tuhansista vierailijoista! Kesän ohjelmassa Ämyrock, Wanaja, Mellakka, Hämeen Keskiaikafestivaali ja monta muuta isompaa tai pienempää festivaalia sekä tapahtumaa!

Festivaalit ja tapahtumat Hämeenlinnassa 2024 

Vieraile Hämeen linnassa

Vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva Linnaniemen museo- ja puistoalue tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle!

Hämeen linna, Vankila museo, Museo Militaria 

Aktiivinen Aulanko

Aulangon alue tarjoaa vierailijoille sekä ainutlaatuisia luontoelämyksiä että monipuolisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon - Aulangon kylpylää unohtamatta!

Tutustu Aulangon aktiviteetteihin 

Kesäteatterin taikaa

Milloin viimeksi kävit kesäteatterissa? Hämeenlinnassa – sekä kantakaupungissa että pitäjissä – elää vahvana pitkät juuret omaava kesäteatterikulttuuri neljän kesäteatterin voimin!

Kesäteatterit Hämeenlinnassa 

ESTEETTÖMÄSTI HÄMEENLINNAN MATKAILU- JA RETKEILYKOHTEISSA

Pääseekö Rantareitin kiertämään pyörätuolilla? Onko Ahveniston kota helposti saavutettava? Miten pääsen Taidemuseoon pyörätuolilla?

Esteettömät retkeily- ja matkailukohteet Hämeenlinnassa 

Hämeenlinna on Suomen kirpputoripääkaupunki

Tiesitkö että Hämeenlinna on kirpputoriharrastajien unelmakohde?

Kirpputorit Hämeenlinnassa 

Herkuttele Hämeenlinnassa

Hämeenlinnasta löydät ravintolavalikoimaa perinteisistä hämäläisistä mauista klassisiin ravintolaherkkuihin ja katukeittiön kautta moderniin fine diningiin. Kaupungin kiireetön tunnelma heijastuu myös kahvilakulttuuriin!

Tutustu ravintolatarjontaan 

Ryhmämatkalle Hämeenlinnaan

Koostimme ryhmille esimerkkejä retkipäivistä, jotka ovat helposti muokattavissa ryhmän tarpeiden mukaan.

Tutustu retkipäiväesimerkkeihin 

Vinkki!

Hämeenlinnan maisemien ja käyntikohteiden lisäksi suosittelemme vierailua naapurikunnissamme Hattulassa ja Janakkalassa.

Vieraile Hattulassa  Vieraile Janakkalassa