Tervetuloa Hämeenlinnaan

Tänä vuonna matkaillaan turvallisesti ihan lähellä! Kaupungissamme riittää nähtävää ja koettavaa kaikille lähimatkailun ystäville.

Seikkaile Linnanniemellä

Vain 5 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva Linnanniemi tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Tervetuloa tutustumaan Hämeen linnaan, Vankilaan ja Museo Militariaan.

Tutustu kohteisiin  

Suosittelemme lapsiperheille

Olemme koonneet yhteen Hämeenlinnan lapsiperheille suunnatun tarjonnan. Täältä löydät helposti mukavaa tekemistä lasten kanssa. Viihtyminen on taattua ja testattua!

Tutustu tarjontaan  

Aulanko on täynnä elämyksiä

Tervetuloa Aulangolle - elämysten, hyvän olon ja aktiivisen vapaa-ajan keskukseen. Alueen monipuolisesta tarjonnasta löytyy tekemistä ja elämyksiä kaikenikäisille!

Aulanko on täynnä elämyksiä 

TOP 5: Must eat Hämeenlinna!

Syksy tuo tullessaan muutakin kuin sienisesongin – kesän aikana Hämeenlinnaan on noussut jo kaksi kovatasoista uutta ravintolaa ja loppuvuodesta luvassa on ainakin vielä yksi lisää. Hämeenlinnasta onkin hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi Suomen ruokamatkailijoiden syksyn ja talven ykköskohteista!

TOP 5: Must eat Hämeenlinna 

Livemusiikki soi taas Hämeenlinnan syksyssä!

Keikkapaikat ja musiikkiklubit availevat oviaan ja ohjelmatarjonta täydentyy hiljalleen. Nyt jos koskaan on aika nauttia livemusiikista – yksin, yhdessä tai porukalla! Kokosimme yhteen Hämeenlinnan loppuvuoden keikkakalenterin ja päivitämme sivua sitä mukaa, kun uusia musiikkitapahtumia järjestetään.

Tutustu Hämeenlinnan livesyksyyn 

Ahvenistolla viihtyy koko perhe

Monipuolinen Ahvenisto tai Appara niin kuin paikalliset sanovat, tarjoaa upeat puitteet ulkoiluun ja aktiiviseen liikkumiseen.

Tutustu Ahveniston alueeseen 

Museoon mars!

Museoiden suosio kasvaa jatkuvasti ja Hämeenlinnan museot ovat vierailun arvoisia! Keskusta-alueen museoiden lisäksi suosittelemme vierailua suomalaisen lasin historiaa esittelevässä Designmuseo Iittalassa.

Tutustu museotarjontaan 

Piipahda pitäjiin

Hämeenlinnan omaleimaisen luonteensa säilyttäneet pitäjät Hauho, Kalvola, Lammi, Renko ja Tuulos ovat erinomaisia päivä- tai viikonloppuretkikohteita lähimatkailun ystäville!

Tutustu Hämeenlinnan vireisiin pitäjiin  

Luontoon seikkailemaan

Aulangon ja Ahveniston historiaa huokuvat luonnonsuojelualueet, Evon retkeilyalue sekä Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat satoja hehtaareja luontoelämyksiä kaiken tasoisille patikoijille.

Lue lisää upeista luontokohteistamme 

Vinkki!

Hämeenlinnan maisemien ja käyntikohteiden lisäksi suosittelemme vierailua naapurikunnissamme Hattulassa ja Janakkalassa.

Vieraile Hattulassa  Vieraile Janakkalassa