Tervetuloa Hämeenlinnaan

Tänä vuonna matkaillaan turvallisesti ihan lähellä! Kaupungissamme riittää nähtävää ja koettavaa kaikille lähimatkailun ystäville.

Seikkaile Linnanniemellä

Vain 5 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva Linnanniemi tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Tervetuloa tutustumaan Hämeen linnaan, Vankilaan ja Museo Militariaan.

Tutustu kohteisiin  

Vinkit viikonloppulomaan

Hämärä kietoo kaupungin tunnelmalliseen syleilyyn ja valot tuovat iloa pimeyden keskelle. Nyt jos koskaan on aika ottaa rennosti ja viettää aika hemmotellen, herkutellen ja elämyksistä nauttien – yksin, yhdessä tai porukalla.

Katso parhaat lomavinkit 

Aulanko on täynnä elämyksiä

Tervetuloa Aulangolle - elämysten, hyvän olon ja aktiivisen vapaa-ajan keskukseen. Alueen monipuolisesta tarjonnasta löytyy tekemistä ja elämyksiä kaikenikäisille!

Aulanko on täynnä elämyksiä 

Joulun taikaa Hämeenlinnassa

Kaupungissamme on tänä vuonna erityisen monipuolinen valikoima erilaisia joulumyyjäisiä, -toritapahtumia sekä -konsertteja. Joulun taika tiivistyy upeasti valaistulla Hämeenlinnan torilla sekä keskiaikaisessa Hämeen linnassa, joka kietoutuu 18.12. alkaen jo perinteeksi muodostuneeseen jouluvalaisuun.

Joulun taikaa Hämeenlinnassa 

Livemusiikki soi taas Hämeenlinnan syksyssä!

Keikkapaikat ja musiikkiklubit availevat oviaan ja ohjelmatarjonta täydentyy hiljalleen. Nyt jos koskaan on aika nauttia livemusiikista – yksin, yhdessä tai porukalla! Kokosimme yhteen Hämeenlinnan loppuvuoden keikkakalenterin ja päivitämme sivua sitä mukaa, kun uusia musiikkitapahtumia järjestetään.

Tutustu Hämeenlinnan livesyksyyn 

Luontoon seikkailemaan

Aulangon ja Ahveniston historiaa huokuvat luonnonsuojelualueet, Evon retkeilyalue sekä Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat satoja hehtaareja luontoelämyksiä kaiken tasoisille patikoijille.

Lue lisää upeista luontokohteistamme 

Museoon mars!

Museoiden suosio kasvaa jatkuvasti ja Hämeenlinnan museot ovat vierailun arvoisia! Keskusta-alueen museoiden lisäksi suosittelemme vierailua suomalaisen lasin historiaa esittelevässä Designmuseo Iittalassa.

Tutustu museotarjontaan 

Piipahda pitäjiin

Hämeenlinnan pitäjät Hauho, Kalvola, Lammi, Tuulos ja Renko ovat erinomaisia päivä- tai viikonloppuretkikohteita lähimatkailun ystäville!

Piipahda pitäjiin 

Vinkki!

Hämeenlinnan maisemien ja käyntikohteiden lisäksi suosittelemme vierailua naapurikunnissamme Hattulassa ja Janakkalassa.

Vieraile Hattulassa  Vieraile Janakkalassa