Tervetuloa Hämeenlinnaan

Vain tunnin matkan päästä pääkaupunkiseudulta löydät monta syytä viihtyä!

Luontoon seikkailemaan

Vapaa-aikana tavoitat järvien ja lampien ympärillä kiemurtelevat metsäpolut, savuntuoksuiset nuotiopaikat, harmaantuneet pitkospuut ja ylväät kalliot – vain vartin päästä keskustasta. Aulangon – ja Ahveniston historiaa huokuvat luonnonsuojelualueet sekä Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto Vanajaveden rannalla tarjoavat satoja hehtaareja luontoelämyksiä helppokulkuisilla reiteillään kaiken tasoisille patikoijille.

Lue lisää luontokohteistamme 

Aulanko on täynnä elämyksiä

Tervetuloa Aulangolle - elämysten, hyvän olon ja aktiivisen vapaa-ajan keskukseen. Alueen monipuolisesta tarjonnasta löytyy tekemistä ja elämyksiä kaikenikäisille!

Aulanko on täynnä elämyksiä  Vauhtia liikkumiseen !Vuokraa fatbike, kickbike tai tandempyörä  

Seikkaile Linnanniemellä

Vain 5 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva monipuolinen museoalue tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Tervetuloa tutustumaan Hämeen linnaan ja Museo Militariaan.

Tutustu kohteisiin  

Bongaa patsaita ja veistoksia

Kaupungistamme löytyy yli 20 julkista veistosta: kiveä, pronssia, betonia. Voit löytää suurmiehiä puistossa, ilveksen torilla ja karhuja luolassaan. Tutustu veistoksiin ja suunnittele oma reittisi!

Julkiset veistokset Hämeenlinnassa 

Sibeliuksen Hämeenlinna

Säveltäjämestari Jean Sibelius syntyi Hämeenlinnassa 8.12.1865 ja vietti kaupungissa ensimmäiset 20 elinvuottaan. Tule tutustumaan Sibeliuksen syntymäkotiin sekä astelemaan mestarin jalanjäljille!

Sibelius Hämeenlinnassa 

Museoon mars!

Museoiden suosio kasvaa jatkuvasti ja Hämeenlinnan museot ovat vierailun arvoisia! Keskusta-alueen museoiden lisäksi suosittelemme Iittalan Lasimuseota.

Tutustu museotarjontaan 

Suosittelemme lapsiperheille

Olemme koonneet yhteen Hämeenlinnan lapsiperheille suunnatun tarjonnan. Täältä löydät helposti mukavaa tekemistä lasten kanssa. Viihtyminen on taattua ja testattua!

Tutustu tarjontaan