Hämeen linna syksyllä Hämeen linna syksyllä

Tervetuloa Hämeenlinnaan

Kokoaan suuremmasta Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville!

Ajankohtaista just nyt!

Mitä tehdä Hämeenlinnassa? Täältä löydät kaikki ajankohtaiset vinkit tekemiseen ja näkemiseen Hämeenlinnassa!

Katso ajankohtaiset vinkit Hämeenlinnaan 

10 x parhaat nähtävyydet Hämeenlinnassa

Hämeenlinnasta löytyy nähtävää ja koettavaa niin historian- ja kulttuurinnälkäisille kuin upeiden luonto- ja liikuntakohteiden ystäville - kaiken kruununa tietenkin ainutlaatuinen Hämeen linna.

Top 10: Hämeenlinnan nähtävyydet 

Lomatekemistä lapsiperheille

Hämeenlinna on lapsiperheiden kokoinen kaupunki, jossa koko perhe viihtyy. Olemme koonneet vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet säästä riippumatta.

Nähtävää ja koettavaa lapsiperheille 

Aulanko on Hämeenlinnan helmi

Aulangon alue nähtävyyksineen tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja mahdollisuuksia aktiiviseen vapaa-ajan viettoon. Ei ihme, että Aulanko on inspiroinut taiteilijoita ja vetänyt puoleensa vierailijoita jo yli sadan vuoden ajan!

Aktiivinen Aulanko

Aulangon alue tarjoaa vierailijoille sekä ainutlaatuisia luontoelämyksiä että monipuolisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon: ulkoilureittejä, seikkailupuiston, lastenteatterin, golfkenttiä, ratsastustallin ja Aulangon kylpylän.

Tutustu Aulangon aktiviteetteihin 

Hämeenlinna on Suomen kirpputoripääkaupunki

Tiesitkö että Hämeenlinna on kirpputoriharrastajien unelmakohde?

Kirpputorit Hämeenlinnassa 

10 x kiintoisat museokohteet

Koe elämyksiä historian, taiteen ja designin parissa! Valtakunnallisella museokortilla pääset Hämeenlinnassa kahdeksaan museokohteeseen, ja tarjolla on lisäksi joukko pienempiä erikois- ja kotiseutumuseoita. Museokierroksen kruunaa tietenkin Hämeen linna.

Top 10: tutustu museotarjontaan 

Teatterisyksy Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan teatterisyksyssä esiriput aukeavat kolmessa teatterissa, 10 eri esityksen ja yli 60 näytöksen voimin! Lavoille tulvii tuulahduksia keskiajalta, murhamysteereitä, kokkisoppaa ja ripaus jouluista tunnelmaakin.

Teatterin taikaa Hämeenlinnassa 

Syysretkelle koirakaverin kanssa

Hämeenlinna on koirien ja koiraihmisten lomasuosikki, eikä pelkästään upeiden luontokohteidensa vuoksi. Kokosimme parhaat vinkit koiran kanssa Hämeenlinnaan matkaaville!

Koirakaverin kanssa Hämeenlinnaan 

Polkaise Hämeenlinnan pyöräreiteille

Hämeenlinnan monipuolisista reittivalikoimista löytyy vaihtoehtoja aina leppoisasta pyöräretkestä haastavampaan maastopyöräilyyn.

Tutustu Hämeenlinnan pyöräreitteihin 

Vieraile Hämeen linnassa

Vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva Linnaniemen museo- ja puistoalue tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle!

Hämeen linna, Vankila museo, Museo Militaria 

Vinkki!

Hämeenlinnan maisemien ja käyntikohteiden lisäksi suosittelemme vierailua naapurikunnissamme Hattulassa ja Janakkalassa.

Vieraile Hattulassa  Vieraile Janakkalassa