Tervetuloa Hämeenlinnaan

Tänä vuonna matkaillaan turvallisesti ihan lähellä! Kaupungissamme riittää nähtävää ja koettavaa kaikille lähimatkailun ystäville.

Seikkaile Linnanniemellä

Vain 5 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva Linnanniemi tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Tervetuloa tutustumaan Hämeen linnaan, Vankilaan ja Museo Militariaan.

Tutustu kohteisiin  

Vinkit syksyn parhaaseen lomaan

Syksyinen luonto hehkuu ruskan väreissä ja kiireettömät kadut antavat luvan ottaa rennosti ja viettää aika hemmotellen, herkutellen ja elämyksistä nauttien – yksin, yhdessä tai porukalla.

Poimi parhaat syyslomavinkit 

Aulanko on täynnä elämyksiä

Tervetuloa Aulangolle - elämysten, hyvän olon ja aktiivisen vapaa-ajan keskukseen. Alueen monipuolisesta tarjonnasta löytyy tekemistä ja elämyksiä kaikenikäisille!

Aulanko on täynnä elämyksiä 

TOP 5: Must eat Hämeenlinna!

Syksy tuo tullessaan muutakin kuin sienisesongin – kesän aikana Hämeenlinnaan on noussut jo kaksi kovatasoista uutta ravintolaa ja loppuvuodesta luvassa on ainakin vielä yksi lisää. Hämeenlinnasta onkin hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi Suomen ruokamatkailijoiden syksyn ja talven ykköskohteista!

TOP 5: Must eat Hämeenlinna 

Livemusiikki soi taas Hämeenlinnan syksyssä!

Keikkapaikat ja musiikkiklubit availevat oviaan ja ohjelmatarjonta täydentyy hiljalleen. Nyt jos koskaan on aika nauttia livemusiikista – yksin, yhdessä tai porukalla! Kokosimme yhteen Hämeenlinnan loppuvuoden keikkakalenterin ja päivitämme sivua sitä mukaa, kun uusia musiikkitapahtumia järjestetään.

Tutustu Hämeenlinnan livesyksyyn 

Luontoon seikkailemaan

Aulangon ja Ahveniston historiaa huokuvat luonnonsuojelualueet, Evon retkeilyalue sekä Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto tarjoavat satoja hehtaareja luontoelämyksiä kaiken tasoisille patikoijille.

Lue lisää upeista luontokohteistamme 

Museoon mars!

Museoiden suosio kasvaa jatkuvasti ja Hämeenlinnan museot ovat vierailun arvoisia! Keskusta-alueen museoiden lisäksi suosittelemme vierailua suomalaisen lasin historiaa esittelevässä Designmuseo Iittalassa.

Tutustu museotarjontaan 

Piipahda pitäjiin

Hämeenlinnan pitäjät Hauho, Kalvola, Lammi, Tuulos ja Renko ovat erinomaisia päivä- tai viikonloppuretkikohteita lähimatkailun ystäville!

Piipahda pitäjiin 

Vinkki!

Hämeenlinnan maisemien ja käyntikohteiden lisäksi suosittelemme vierailua naapurikunnissamme Hattulassa ja Janakkalassa.

Vieraile Hattulassa  Vieraile Janakkalassa