380 vuotta sitten tehtiin tekoja, joiden johdosta Hämeenlinna on seissyt tukevasti juurillaan tähän päivään asti. Nyt on Hämeenlinnan vuoro tehdä tekoja, joilla on yhtä kauaskantoiset seuraukset.

Hämeenlinna osallistuu metsien hiilinielujen kasvattamiseen istuttamalla 68 000 uutta taimea, 68 000 uutta alkua.
Kutsumme sinut, hämeenlinnalainen, ja samalla koko Suomen kansan mukaan kuusenistutustalkoisiin jättämään 68 000 jälkeä Hämeenlinnaan.

Lue lisää

Viime vuonna istutimme yhdessä 30 000 uutta taimea, uutta alkua!

Jatkamme kuusenistutustalkoita tänä vuonna ja kutsumme kaikki mukaan. Päivitämme näille sivuille kevään aikana vuoden 2020 istutuspäivät.

Jätä jälkesi -istutuspäivä Facebookissa

1. Kuusimetsä on yksi tehokkaimmista hiilinieluista.

2. Kuusen lisäksi myös sen kasvualusta sitoo tehokkaasti hiiltä. Kuusimetsä tarjoaa kasvuympäristön myös muille lajeille kuten eri ruokasienilajikkeille.

3. Puiden tarvitsemien valon, lämmön ja veden saatavuus vaihtelee ja siksi metsät sitovat hiiltä eri vuosina eri määriä. Hoidettu metsä sitoo hiiltä tehokkaammin.

4. Puut sitovat hiiltä kasvuvaiheessaan ja vanha metsä toimii ikään kuin hiilivarastona.

5. Jatkojalostetussa puussa, kuten esimerkiksi rakennusmateriaaleissa, hiili pysyy myös varastoituna.

6. Keskiverto suomalainen puinen omakotitalo sitoo hiiltä 30 tonnia hiilidioksidia. Tämä vastaa keskivertokuluttajan autoilun 10 vuoden hiilidioksidipäästöjä.

 

Jätä jälkesi, istuta kuusi!

Kuusentaimia pääset istuttamaan erillisinä Jätä Jälkesi –istutuspäivinä merkityille alueille Hämeenlinnassa. Halutessasi voit myös istuttaa taimet vaikkapa omalle pihallesi tai mökkimetsään.

Katso istutusohjeet 

Kohti Hiilineutraalia Hämeenlinnaa

Hämeenlinna haluaa, että kaupungin ilmastoteot näkyvät asukkaiden arjessa. Vuoden 2019 alussa käynnistyi Hiilineutraali Hämeenlinna –toimeenpano-ohjelma, jossa määritellään Hämeenlinnaan sopivat tavoitteet ja toimenpiteet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Lue lisää Hiilineutraalista Hämeenlinnasta 

#minuntekoni

Kukaan ei voi hillitä ilmastonmuutosta yksin, mutta sen vaikutukset koskettavat kaikkia. Yksi ilmastoteko voi tuntua merkityksettömältä, mutta kun kaikki teot - pienet ja isot - lasketaan yhteen, syntyy merkitys, joka heijastuu moninkertaisena tuleville sukupolville.

Mikä on sinun tekosi?