Syksyinen luonto hehkuu ruskan väreissä ja hämärä kietoo kaupungin tunnelmalliseen syleilyyn. Kiireettömät kadut antavat luvan ottaa rennosti ja viettää aika hemmotellen, herkutellen ja elämyksistä nauttien – yksin, yhdessä tai porukalla. Mitä tekisi ja minne menisi? Mietimme asiaa puolestasi ja koostimme ideoita ja vinkkejä parhaaseen syyslomaan.

Suosittelemme lapsiperheille

Hämeenlinna on lapsiperheiden kokoinen kaupunki, jossa koko perhe viihtyy. Olemme koonneet vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet säästä riippumatta.

Poimi parhaat syyslomavinkit 

Katso ritareiden lomavinkit

Tänä kesänä ritarit viettivät kesälomansa kotikaupungissaan Hämeenlinnassa. Astu mukaan seikkailuun ja fiilistele vielä hetki kesäisiä tunnelmia. Videoilta saat myös mainiota vinkkejä iloisen syysloman viettoon!

Ritarit lomaretkellä – ihan lähellä 

Keikkapaikat, musiikkiklubit ja teatteri availevat oviaan ja ohjelmatarjonta täydentyy hiljalleen. Nyt jos koskaan on aika nauttia teatterista ja livemusiikista! Taiteen ystävien syksyyn on tarjolla nykytaidetta Hämeen linnassa, lasitaidetta Designmuseo Iittalassa, Ars Fennica 2021 -juhlavuoden näyttely Hämeenlinnan taidemuseossa sekä lukuisa joukko pienempiä näyttelyitä ympäri kaupunkia.

Taidetärpit syksyyn

Tervetuloa taideretkelle Hämeenlinnaan! Kuvataiteen syksyssä on tarjolla monipuolinen kattaus laadukkaita näyttelyitä.

Taidetärpit syksyyn 

Hämeenlinnan teatterit

Tarinoita, tunteita, elämyksiä, draamaa, komediaa, musiikkia. Hämeenlinnan teatterin lisäksi kaupungistamme löytyy harrastajateatteri Eräs Teatteri. Tutustu syyskauden ohjelmistoon ja varaa liput!

Hämeenlinnan teatteri  Eräs Teatteri  

Livemusiikki soi jälleen

Kokosimme yhteen Hämeenlinnan loppuvuoden keikkakalenterin ja päivitämme sivua sitä mukaa, kun uusia musiikkitapahtumia järjestetään.

Vastaa livemusiikin kutsuun! 

Valon juhlaa

Meillä Hämeenlinnassa syksy ja joulun odotus on valon juhlaa! Tuomme valoa kaupunkiin tänäkin vuonna. Mitä ja minne?

Lue lisää 

Syksy tuo tullessaan muutakin kuin sienisesongin – kesän aikana Hämeenlinnaan on noussut jo kaksi kovatasoista uutta ravintolaa ja loppuvuodesta luvassa on ainakin vielä yksi lisää. Hämeenlinnan ravintolaskene on viime vuosina herännyt uuteen eloon kaikkia todennäköisyyksiä ja koronan tuomia haasteita uhmaten. Hämeenlinnasta onkin hyvää vauhtia kehkeytymässä yksi Suomen ruokamatkailijoiden syksyn ja talven ykköskohteista!

 

Must eat Hämeenlinna - ravintolaskenen uudet tulokkaat

Must eat Hämeenlinna - ravintolaskenen uudet tulokkaat 

Herkuttele Hämeenlinnassa - koko kaupungin klassikkosuosikit

Valikoimaa löytyy perinteisistä hämäläisistä mauista klassisiin ravintolaherkkuihin ja katukeittiön kautta moderniin fine diningiin. Hämeenlinnan kiireetön tunnelma heijastuu myös kahvilakulttuuriin. Aina löytyy aikaa kupilliselle ja kahviloissa on, mistä valita.

Tutustu Hämeenlinnan huippuravintoloihin 

Unikeko tai aamuvirkku, Hämeenlinnasta löydät majoitusvaihtoehtoja kartanohotellista vanhan ajan tunnelmaa henkivään majataloon tai modernista keskustahotellista kylpylähotelliin. Valitse tunnelmasi ja jää yöksi!

Kartanot, maaseutukohteet, mökit ja muut majoituspaikat. Katso kaikki Hämeenlinnan majoituskohteet

Hotelli Emilia

Varaa majoitus 

Original Sokos Hotel Vaakuna

Varaa majoitus 

Scandic City Hämeenlinna

Varaa majoitus 

Scandic Aulanko

Varaa majoitus 

Vanajanlinna

Varaa majoitus 

Matin ja Maijan majatalo

Varaa majoitus 

Hostelli Naurava Kulkuri

Varaa majoitus 

Evon luonto - vuokraa mökki Evolta tai Aulangolta

Lähilomalle Aulangolle tai Evolle - kysy tarjous