Asiakasohjaus
1.1.2023 alkaen hämeenlinnalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Kanta-Hämeen hyvinvointialue eli Oma Häme. Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 11 Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle. Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot säilyvät. Sähköpostiosoitteet vaihtuvat muotoon etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen. Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin tälläkin hetkellä. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista.
Asiakasohjauksesta saat neuvoa ja ohjausta ikäihmisen kotona asumiseen ja hyvinvointiin sekä ikäihmisten palveluihin liittyvistä asioista. Tietoa eri palveluista ja toimijoista on koottu yhteen ikäihmisten palveluiden sivulle. Ikäihmisten palvelut ja niiden myöntäminen perustuu sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiin. Katso halutessasi sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä.
Meillä asiakasohjauksessa työskentelee palveluohjaajia, muistikoordinaattori, sosiaalityöntekijöitä sekä asumispalveluohjaaja (SAS-palveluohjaaja). Silloin kun tilanteesi edellyttää laaja-alaisempaa kartoittamista ja henkilökohtaista työskentelyä, sovimme luoksesi kotikäynnin. Kotikäynnit ovat maksuttomia.
Meidät tavoittaa:
- Voit soittaa tai käydä sosiaalipalvelujen neuvonnassa.
- Voit soittaa suoraan ammattilaiselle puhelinajalla.
- Sähköpostin lähettämiseen käytä turvasähköpostia.
- Sähköisellä huoli-ilmoituksella voit ilmaista huolen omasta tai toisen henkilön tilanteesta.
- Sähköisellä Ensikontaktilomakkeella voit arvioida itse omaa tilannettasi ja saada tietoa palveluista. Ensikontaktilomakkeen voit myös lähettää yhteydenottopyyntönä, jolloin ammattilainen on yhteydessä sinuun.
- Voit myös täyttää hakemuksen tulostamalla sen nettisivuilta ja toimittaa sen meille asiakasohjaukseen.
Kysyttävää asiakasmaksuista?
Vastauksen asiakasmaksuihin liittyvään kysymykseen voit löytää usein kysytyt kysymykset -sivulta.
Testaa Omaolo-palvelua
Omaolo-palveluarvioiden avulla voit arvioida millaista tukea sinun tai läheisesi elämäntilanteeseen olisi tarjolla. Omaolo-palveluarvioista ovat nyt käytettävissä arviot omaishoidon tuen, liikkumista tukevan palvelun ja henkilökohtaisen avun saamiselle.
Palvelutarpeen arvioinnin odotusajat
Vanhuspalvelulaki (Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista, § 26) velvoittaa kunnat julkaisemaan vähintään puolivuosittain tiedot siitä, missä ajassa iäkäs henkilö voi saada hakemansa sosiaalipalvelut.
Arvioinnin tekeminen on aloitettava viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä siitä, kun asiakas, asiakkaan omainen tai läheinen tai hänen laillinen edustajansa on ottanut yhteyttä asiakasohjausyksikköön palvelujen saamiseksi.
Keskimääräinen odotusaika arviointipyynnöstä arvion aloitukseen oli
- tammikuu 2022: vanhat 2,8 ja uudet 2,9 päivää
- helmikuu 2022: vanhat 4,6 ja uudet 4,2 päivää
- maaliskuu 2022: vanhat 4,6 ja uudet 2,9 päivää
- huhtikuu 2022: vanhat 2,1 ja uudet 5,1 päivää
- toukokuu 2022: vanhat 4,1 ja uudet 4,9 päivää
- kesäkuu 2022: vanhat 2,9 ja uudet 3 päivää
Vanhoilla tarkoitetaan niitä, jotka ovat entuudestaan palveluiden piirissä ja uusilla niitä, joiden palvelutarvetta ei ole aikaisemmin arvioitu.
Ympärivuorokautisen hoivan odotusajat
- tammikuu 2022: keskiarvo oli 20,67 päivää. Yli 90 päivää odottaneita oli 0
- toukokuu 2022: keskiarvo oli 22,65 päivää. Yli 90 päivää odottaneita oli 1